Промяна на режима в Русия? Само след смъртта на Путин или икономически колапс

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна
30 авг 2022 19:09, Нели Христова
315
Промяна на режима в Русия? Само след смъртта на Путин или икономически колапс
Снимка: БГНЕС

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна и да се опита да възстанови Съветския съюз. Мисля, че стратегията си остана същата - просто смениха тактиката за момента. Това твърди военният журналист Аркадий Бабченко прд сайта ГОРДОН.

Всъщност мисля, че сега Русия преминава през приблизително същия период като Германия през Първата световна война. И през следващите години или десетилетия руското общество ще бъде почти същото като германското в междувоенния период - нация в неравностойно положение, обидена от загубата си и жадна за отмъщение, казва журналистът. Говорейки за Путин, Бабченко намеква, че руският лидер е нямал късмета да се роди преди 150 г., защото тогава е щял да влезе в пантеона на царете, на които сега бабите със забрадки палят свещ.

"Той обаче е роден 150 години по-късно и живее в 21 век, а не в 19-ти. Епохата на империята отмина, но той все още не може да загрее това. Той искаше все същото - обновяване на империята. Той се сравнява с нея. Казва, че „примерно Петър I воюва 30 години с Швеция, изгради империя – сега като че ли дойде нашият ред“. Идеята му беше абсолютно ясна: пълна окупация на Украйна, унищожаване на всяка съпротива", смята журналистът.

Относно ситуацията в Русия той твърди, че промяната на този режим е възможна само в два случая.

"Първият е смъртта на Путин. И мисля, че неговата естествена смърт. Но тук ми се струва, че има по-малък шанс за смяна на режима. И второто е икономическият колапс. Но няма да е скоро, мисля. Докато има Путин, това ще бъде Русия на Путин. Когато умре, ще гледаме. Но нека разберем, че във всеки случай живеем в епоха на разпадане на империите. Руската империя е може би последната империя в прекия – добре, полукласически – смисъл на това. Тя определено ще се разпадне. Това е неизбежно. Но е въпрос на време. Някой ден със сигурност", твърди Бабченко. Според него третата фаза на войната ще бъде битката за Херсон.

По отношение на евентуално нападение на Киев спрямо Крим журналистът е скептичен, тъй като това можело да накара Владимир Путин да използва и ядрено оръжие.

"Крим е свещена земя за руснаците. За тях Крим е неразделна част от Русия. И те ще възприемат атака срещу Крим като атака срещу Русия. Атака срещу Крим за тях ще бъде същата като атака срещу Белгород, Санкт Петербург или майка Москва... Но бих предложил украинското ръководство и украинската армия все още много, много силно да вземат предвид вероятността войната да премине в ядрен режим. И да вземе мерки за гарантиране на сигурността на Украйна, като вече има предвид тази нова заплаха", смята Бабченко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
До 90. Този "проф" Витанов е доказан кремълски лиззач и зомбиран съветски путинист. Не ни пробутвай тенденциозните му кремълски пропаганди.
86
6
 
5
 
! Отговори
Леле преди 1 година
Абе тия още ли вярват, че руснаците ще свалят Путин? Нямам търпение този ЕС да отиде в историята, просто моля се за това!
85
3
 
3
 
! Отговори
мда преди 1 година
май е време вече текищия двойник на путин да бъде елеминиран за да се продължи напред, нали никой не си мисли че това е истинския путин от 2001???
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРОФ. ВИТАНОВ В БЛИЦ= Това е поредната гола кука подадена към българските шаран-юрдеци. Призив бъдете реалисти, мислете с главата си, а не с г..а си. Тежките времена, в които живеем изискват тежък реализъм, а не шаран-юрдещина. украинците нямат логистика и окомплектовани бригади за ефективно настъпление.
83
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От утре започва времето да захладнява. Дано да остане долу-горе топло поне до края на ноември. За да може заплатата да стига и за храна. Ще спестявам от къпане и пране и ще се моля спотовите пазари да бъдат милостиви. Аз съм средностатистически българин, поданик на великия ЕС. Организацията с най-глупавото управление, което историята помни.
82
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРОФ. ВИТАНОВ В БЛИЦ= Ама била почнала контраофанзива. Не ставайте смешни. За успешна контраофанзива украинците трябва да хвърлят поне 18 напълно окомплектовани бригади. Нямат ги. Това, което се прави е опит да се позасити западния звяр, които дава помощта и иска да види резултати, защото вътрешната опозиция в западните страни е още по-голям звяр и използва ситуацията, за да глозга. Пропадне ли опита за настъпление покрай Херсон, следват сътресения и на запад и в Украйна. А ще пропадне ли? Писах ви Мнение на Витанов за тая работа няма логистична база за това. Това е поредната гола кука пода
81
3
 
5
 
! Отговори
кеБапченко е преди 1 година
Укро-дЖурнаГлист,а статията отива в тоалетната и пускам водата...
80
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Действителността е, че западна Европа е в пълен разпад.
79
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Носителят на Нобелова награда за Мир Лех Валенса заяви, че руския народ трябва да бъде прочистен и трябва да съкратим населението на Русия до не повече от 50 милиона. Русия трябва да бъде разчленена на няколко демократични държави които ще поддържат партньорски отношение с ЕС по правилата на ЕС и да ни доставят евтини ресурси и енергия.
78
5
 
4
 
! Отговори
Империя на злото преди 1 година
Ами диктатура. Те зомбираните рушля ци с промитите съветски мозъци не могат да живеят в друг режим.
77
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешна статийка, ай ай ай :D
76
1
 
2
 
! Отговори
До ss преди 1 година
Има ли Бог?
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема го.... , че доде, .... не може да не доде .... Етоо гоооо доде. Не, не доде, смени си диоптера и инфомедиите.
74
3
 
10
 
! Отговори
Няма кой преди 1 година
...да спре Путин. Икономиката им няма да се срине дотам, че руснакът да се опълчи срещу него по икономически причини. Руснакът е свикнал с малко. Опасността за путин е само от Олигарсите Му и от никой друг.
73
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е диктатот на Русия. Иска да бъде диктатор на целия свят . Това нормално ли е ....
72
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът никога не е виждал такава военна операция както в Украйна. 2400 километра разгърнат фронт при само 15% от задействан числен състав на руската армия - до сега не е имало такова нещо. С такава плътност на боя и такава "ненаситеност" на войска. Русия разгромява армия която 7-8 пъти превъзхожда по численост руските части.
71
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който прати кифтета и водка на рушлямиститe след като фалират, чупя му ръцете на секундата!
70
5
 
8
 
! Отговори
Нито Русия нито САЩ преди 1 година
Нито режима в Русия ще се промени след Путин или който и да е, нито режима в САЩ ще се промени след Байдън или който и да е. Режима и в САЩ и в Русия сие режим, но тоя в САЩ е най-тежкия режим съществувал на Земята
69
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е,че руснаците издишат.Имат едни ядрени оръжия и толкова. Умират от глад войниците им в Украина. Масово дезертират, почти не им е останала армия. Жестока корупция ги тресе по върховете и скоро ще има преврат в Москва!
68
0
 
1
 
! Отговори
65 е Волгин преди 1 година
Познах го по изказа!