Медведев: Ядрените ни арсенали са гаранцията за запазване на Велика Русия

Опитът на САЩ да разпадне Русия ще доведе Деня на страшния съд, заплаши той
3 сеп 2022 15:57, Анисия Иванова
379
Медведев: Ядрените ни арсенали са гаранцията за запазване на Велика Русия
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев обвини САЩ и техните съюзници, че се опитват да провокират разпадането на страната, и предупреди, че подобни опити могат да доведат до Деня на страшния съд, съобщи Асошиейтед прес.

Медведев предупреди Запада, че опитът да тласне Русия към разпад ще се равнява на "шахматна партия със смъртта".

Още по темата

След като присъства на прощалната церемония на бившия съветски лидер Михаил Горбачов, Медведев публикува пост в канала си в приложението за съобщения, в който споменава разпадането на Съветския съюз през 1991 г. и обвинява САЩ и техните съюзници, че се опитват да предизвикат разпадането на Русия.

Медведев твърди, че някои на Запад биха искали „да се възползват от военния конфликт в Украйна, за да тласнат страната ни към ново етап на разпадане, да направят всичко възможно, за да парализират държавните институции на Русия и да лишат страната от ефективен контрол, както се случи през 1991 г.“

„Това са мръсните сънища на англосаксонските извратеняци, които заспиват с тайната мисъл за разпадането на нашата държава, мислейки как да ни раздробят на парчета, да ни нарежат на малки парченца“, пише Медведев. "Подобни опити са много опасни и не бива да се подценяват. Тези мечтатели пренебрегват една проста аксиома: силовото разпадане на ядрената сила винаги е шахматна партия със Смъртта, в която се знае точно кога ще дойде шах и матът: гибел за човечеството.“

В заключение Медведев заяви, че руските ядрени арсенали са „най-добрата гаранция за запазване на Велика Русия“. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ подчиниха повечето велики сили по света. Останаха само Китай и Русия, относително независими. Такава световна доминация винаги води към нещо много лошо.
236
11
 
6
 
! Отговори
Кон преди 1 година
Тук един ***-лъжец ме подсети. Да Иван Вазов има стихотворение за Русия, и аз помня извадки от него "Кат' Русия няма втора тъй велика на света, тя е нашата опора, тя е нашта висота."
235
5
 
11
 
! Отговори
Кон преди 1 година
Изчерпали са всичките си, доста посредствени, военни и интелектуални възможности и ето, използват последното, доста мръсно средтво - заплаха с унищожаване на света. Става дума само за Медведев и П.. и тези около тях. Абсолютни некадърници и като управленци, и като интелект и като риторика.
234
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ядрените арсенали с които се хвалят *** в Кремъл са създадени да разцепят земното кълбо на две ако светът откаже да приеме комунизма.С това ли ще се хвалят тия страхливци.Една война не могат да изкарат.Добре че беше света в миналото да ги отървът от Хитлер и пълно унищожение.И сега нападат братята си украинци които изнесоха войната им.Но идва време да получат своето
233
10
 
15
 
! Отговори
Капитан Петко преди 1 година
Сссре се разпадна и не дойде края на света :)Русия ще се разпадне като свърши газа и петрола дето продава или се появи алтернативен и независим източник на енергия понеже няма как да просъществува икономически без да продава горива.
232
4
 
8
 
! Отговори
Xax преди 1 година
Хаха можеш ли ти да гледаш/четеш руска пролет...вродена тъпота е това
231
14
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Гледах клип в ютуб за най мощното оръжие - водородната бомба царИспробвана на остров нова земя кръстена - иван , с мощност -60 мега тона тротилов еквивалентМедведев е прав опасно е да се заиграваш с смьртта
230
7
 
20
 
! Отговори
Offf преди 1 година
Тоя много се ежи..., Сигурно го е страх да не е следващият през прозореца и прави ястребови изказвания
229
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 199 Хубаво цитираш дядо Вазов,но явно пропускаш стихотворението му писано по време на Първата световна война- Към руските войни,в което ги нарича немили,неканени гости,прочети го!
228
11
 
21
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
Войната ще приключи скоро с пълния разгром на Путинизма. Това неговото не е армия а един бардак. Вече виждаме тоталната парализа на командването на западния бряг на Днепър. След освобождаването на Херсон, ще последва мощен удар по Запорижието и после не знам американците как ще удържат украинската армия от навлизането им в Крим. Ако Путин все още е на власт когато това се случи, може да опита да спре вълната с тактически ядрени удари.
227
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кукумявка
226
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тиктокера днес публикува видео в което каза че иска да се оттегли от поста държавен глава на Чечения. явно усеща накъде вървят нещата и иска да отърве кожата.
225
8
 
16
 
! Отговори
Offf преди 1 година
Хубаво е ,че започнаха да говорят за разпад... Явно санкциите не е да не работят...
224
13
 
6
 
! Отговори
ДО 228 УБЕДИХ СЕ преди 1 година
До АнонименЧе американофилите имате дълги шии и труднл ви стига до мозъка ! ми ако имаха ресурси ти нямаше да си жив - метафора !!! КРАВИ ДА ПАСЕТЕ С ТЕЗИ ВАШИ РАСЪЖДЕНИЯ
223
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът е в такова положение че каквото и да правят ще губят и загубят. Въпросът не е дали а какво и кога. Към "какво" влиза и пълно физическо унищожение и изличаване от лицето на земята.
222
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От този пудeл нищо не зависи, плаши гаргите и надъхва русoпитеците.
221
3
 
1
 
! Отговори
Ацтек преди 1 година
Българите сме ацтеки потомци на Кетцекоатл и Уицли-Пуцли.
220
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първи ще се разпаднат прибалтийските, те вече са фалирали, в момента само ЕС ги храни.
219
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историята ни е написана два неграмотни французи - които пишът , че имало някой Чингиз ХАН които и монголците незная , че имал 10 000 армия която е била на коне ! По усмните знаят , че за да яздиш кон трябва юздечка която се прави от метал и се слага в устата на коня за да върви там където искаш И БЕЗ ТАЗИ ЮЗДЕЧКА КОНЯ НЕ СЕ УПРАВЛЯВА От къде тази армия имала толкова желязо ? а то се добива в доменни пещи от ВАГОНИ ЖЕЛЕЖНА РУДА ! ТАКА Е С АМЕРИКАНОФИЛИТЕ - НЕМИСЛЪТ А ПИШАТ
218
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 222Украйна нямала ресурси! Да бе, то Пакистан и Сев. Корея много са вързали пък имат ядрено оръжия.