Медведев: Ядрените ни арсенали са гаранцията за запазване на Велика Русия

Опитът на САЩ да разпадне Русия ще доведе Деня на страшния съд, заплаши той
3 сеп 2022 15:57, Анисия Иванова
379
Медведев: Ядрените ни арсенали са гаранцията за запазване на Велика Русия
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев обвини САЩ и техните съюзници, че се опитват да провокират разпадането на страната, и предупреди, че подобни опити могат да доведат до Деня на страшния съд, съобщи Асошиейтед прес.

Медведев предупреди Запада, че опитът да тласне Русия към разпад ще се равнява на "шахматна партия със смъртта".

Още по темата

След като присъства на прощалната церемония на бившия съветски лидер Михаил Горбачов, Медведев публикува пост в канала си в приложението за съобщения, в който споменава разпадането на Съветския съюз през 1991 г. и обвинява САЩ и техните съюзници, че се опитват да предизвикат разпадането на Русия.

Медведев твърди, че някои на Запад биха искали „да се възползват от военния конфликт в Украйна, за да тласнат страната ни към ново етап на разпадане, да направят всичко възможно, за да парализират държавните институции на Русия и да лишат страната от ефективен контрол, както се случи през 1991 г.“

„Това са мръсните сънища на англосаксонските извратеняци, които заспиват с тайната мисъл за разпадането на нашата държава, мислейки как да ни раздробят на парчета, да ни нарежат на малки парченца“, пише Медведев. "Подобни опити са много опасни и не бива да се подценяват. Тези мечтатели пренебрегват една проста аксиома: силовото разпадане на ядрената сила винаги е шахматна партия със Смъртта, в която се знае точно кога ще дойде шах и матът: гибел за човечеството.“

В заключение Медведев заяви, че руските ядрени арсенали са „най-добрата гаранция за запазване на Велика Русия“. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече предявявали претенции към Казахстан!
216
7
 
18
 
! Отговори
Me преди 1 година
Колкото запазиха Съветския съюз, толкова и ще запазят руската федерация.
215
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците са си направили подземни градове за оцеляване от ядр.война!За руснаците не знам имат ли!?
214
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой интересува ли го какво е казал този грозник? Защо ни занимавате с тоя психясал истеричен алкохолик?
213
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Номенклатура значи наследствена аристокрация т.е.хора,които се бият в гърдите колко са верни!От такива не чакай ефективно управление,те само подражават!По някой път става,повечето пъти-не!Така че не се учудвайте защо в Русия са цъфнали и вързали!
212
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УКРАИНА отстъпи ядреният си арсинал защото няма толкава пари и ток !!!За по "Умните " - за да се съдържа ЯО трябват още две АЕС КАТО ЗАПОРОЭСКАТА !!!!! За това и Англия скоро ще няма да я има ако продължи войната - просто няма да имат толкова елентроенергия или пари да обслужват ЯДРЕНИЯ СИ АРЕНАЛ! И ВСИЧКИ ЩЕ КЛЕКНАТ БЕЗ ГАЗ ! НЕ ТРЯБВА САМО ДА ЗНАЕШ НО ТРЯБВА И ДА РАСЪЖДАВАШ !!!
211
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай фашагите, Дмитрий
210
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 212. Тотално бездуховна нация?! Ти пък откъде знаеш? Ако не познаваш нечия култура и духовност, това не значи, че ги няма. Означава единствено, че се изказваш неподготвен. Същото важи и за технологиите на руснаците. Имат, но ти не знаеш или, по-скоро не искаш да знаеш.
209
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За "величието" на Русия може да се съди и от един итресен факт. Откакто Путин застана начело на страната тя има 3 Нобелови лауреати в науката. Последният напусна Русия през 2010 г. Тримата живеят съответно в САЩ, Великобритания и Франция. За тези над 20 г. САЩ имат няколко дузини Нобелови лауреати в науката. Московската престъпна камарила освен да плаши с ядрена война друго не може да направи, а като ги гледам какви са некадърници ще вземат да се самовзривят със старите си ядрени игрушки.
208
3
 
22
 
! Отговори
До русофилите преди 1 година
Научете малко повече за прадедите си! В подбалканските градове, турчин не е могъл на кон да преминава! Русоробииии...
207
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде, ракиено време! Ние русофобите отиваме по баровете и ресторантите, а русофилите остават дежурни на клавиатурата! Ако не вярвате, следете коментарите! От мен едно голямо ЧАО!
206
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
207, Може да е с най-голямата територия в света но дали хората там живеят по-добре от това? БВПто на цялата им огромна територия е по-малко от това на Италия. Всичките руснаци са по-малко отколкото нигерийците в Нигерия. Ние пък доскоро изнасяхме най много лавандула в света, но това не ни е направило велика сила.
205
2
 
16
 
! Отговори
Фили-Фоби преди 1 година
Преди много години цар Борис III се оплакал: "Дипломатите ми са англофили, офицерите - германофили, интелигентите - франкофили, народа - русофили. Само аз, май, съм българофил..."
204
4
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Аз пък гледам гърчовете на Смешното джудже, шутът на Грозното джудже!
203
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Феодална Русия е всичко, но не и "велика"... Даже точно обратното... Най-богатата на природни ресурси с най-беден народ. Минималната работна заплата е с 30 % по-ниска от нашата. Абсолютно никакви собствени, съвременни технологии... Тотално бездуховна нация... Не ми се изрежда повече.
202
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
205, Хитлеристка Германия не е могла да бъде верен съюзник на никой. Дори и австрийците, с които са един народ са съжалили че са се предали без бой. А като се има предвид антиславянските настроения тогава в Германия и отказа ни да предадем евреите си, след войната са щели да ни накажат здраво.
201
2
 
11
 
! Отговори
О Боже... преди 1 година
Само не знам защо винаги трябва да сме нечии фили... Ние си имаме само една държава и тя е България. Чуждофилите са продажни г,адове... Може да харесваш друга държава, но до там... Аз например много харесвам Испания, ходя на почивки там, уча испански, но до там. Не съм испанофил... Не ги разбирам тия...
200
2
 
15
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Царя Освободителя, дето го цитираш, не е наречен така защото ни е освободил, а защото е премахнал крепостното робство в Русия.
199
4
 
3
 
! Отговори
и що така преди 1 година
До Анонимен 195 ПИСАНЕТО ГО ОСТАВИ,КОЙ КАК МОЖЕ ТАКА ПИШЕ!ТИ КАЖИ КАКЪВ ТИ Е МЕРАКА ДА СЕ СРЕЩАШ С МЪЖЕ!?Да не би да надзърта някакъв нездрав европейски интерес?Я се поясни!
198
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е добре да плюеш по другите държави, когато собсвената ти държава копае дъното, но наистина руснаците са много зле и само наличието на тези оръжия спира НАТО да не ги изгони от Украйна.