Германски генерал: Русия е способна да открие втори фронт срещу НАТО

Разкритикуваха го за "зашеметяващо лош анализ" на войната в Украйна
16 сеп 2022 10:23, Елка Василева
195
Германски генерал: Русия е способна да открие втори фронт срещу НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Най-висшият германски военен, генерал Еберхард Цорн, беше разкритикуван за "зашеметяващо лош анализ" на войната в Украйна, след като заяви, че Русия е способна да открие втори фронт срещу НАТО, пише в. "Дейли телеграф".

Цорн посочи заплахата от втори руски фронт като причина за нежеланието на Германия да изпрати повече оръжия в Киев.

Още по темата
"Путин е способен" да открие втори фронт, заяви най-висшият германски военен командир пред списание "Фокус", посочвайки, че Калининград, Балтийско море и финландската граница са възможни точки за атака.

Той отбеляза, че "въпреки че 60 процента от силите на руската армия са ангажирани в Украйна, те все още имат неангажиран капацитет"

"Ако Путин нареди обща мобилизация, той няма да има проблеми с персонала", добави Цорн.

Генерал Бен Ходжис, командващ силите на САЩ в Европа между 2014 и 2017 г., каза, че това твърдение показва "зашеметяващо лош анализ на руските възможности, който за съжаление отразява голяма част от мисленето на германския елит". "Само Финландия би смазала руските сили", докато "Литва/Полша биха задушили Калининград за една седмица", написа той в Tуитър.

В. "Гардиън" обръща внимание на проявилите се различия между Русия и Китай във връзка с войната в Украйна, станали видими след срещата на президентите Владимир Путин и Си Цзинпин. Двамата се видяха вчера за първи път от началото на руската инвазия през февруари. Руският президент каза, че разбира "въпросите и опасенията" на Китай във връзка с войната.

Това се оценява като наличие на рядко изразявано споменаване за напрежението между двете държави, предизвикано от инвазията. В същото време руският лидер изглеждаше особено загрижен да спечели благоразположението на Си, възприемайки примирителен тон по тема, по която той често е непостоянен и безкомпромисен, коментира "Гардиън". Британският всекидневник цитира думите на Путин, че на срещата "ние ще обясним нашата позиция", в които вижда демонстрация на стремежа на Москва да запази подкрепата на Пекин за своите действия.

В. "Уолстрийт джърнъл" също обръща внимание на появилите се потенциални пукнатини в демонстрираната досега сдържаност на Китай във връзка с руската инвазия.

След като съобщава за решението на САЩ да изпратят на Украйна допълнителна военна помощ на стойност 600 милиона долара, друг американски всекидневник - "Ню Йорк таймс" цитира думите на папа Франциск, че "е приемливо страните да осигуряват оръжие на Украйна, за да може тя да се защити".

"Това е политическо решение, което може да бъде морално, морално приемливо, ако се прави в условията на морал... Самозащитата е не само законна, но и израз на любов към родината", каза папата. "Някой, който не се защитава, който не защитава нещо, не го обича. Тези, които защитават (нещо), го обичат."

Що се отнася до военната помощ за Украйна от Германия, критикуваната многократно от Киев, че му е доставила твърде ограничени количества оръжие, от изявление на германската министърка на отбраната Кристине Ламбрехт става ясно, че Берлин ще изпрати на Украйна допълнителни бронирани машини и ракетни системи, но няма да предостави бойните танкове, за които Киев отдавна настоява. Ламбрехт каза още вчера, че произведени в бившия Съветски съюз бойни машини на пехотата БМП-1 също "много бързо" ще се отправят към Украйна от Гърция.

Украйна междувременно съобщи, че нейните сили са открили масов гроб в град Изюм, който беше отвоюван от руските сили. Намерени са над 440 тела. Сергий Болвинов, главен разследващ полицай в Харковска област, каза пред телевизия Скай нюз, че някои от тези хора са били убити при артилерийски обстрел и въздушни удари.

Президентът Володимир Зеленски сравни откритието със случилото се в Буча, в покрайнините на Киев, като заяви в традиционното си видеообръщение вчера вечерта: "Русия оставя смърт навсякъде след себе си и трябва да понесе отговорност."

Осъждане на действията на Русия прозвуча и от председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която след посещението си в Киев заяви, че иска руският президент Владимир Путин да бъде изправен пред Международния наказателен съд за извършени в Украйна военни престъпления. "Това, че Путин трябва да загуби тази война и да се изправи лице в лице пред (обвинения за) действията си, е важно за мен", каза тя вчера пред телевизионния канал на германския в. "Билд".
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато потекът реките с кръв, тогава чак зомбитата ще разберат как са се излъгали приемайки лъжите за чиста проба истина.
125
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Върховният съд на САЩ:Всички набодени с СОVID-19 експериментални инжекционни течности по света да се считат за патентовани съгласно законите на САЩ. Те вече не са хора и могат да бъдат притежавани (ВИДЕО + РЕШЕНИЕ НА СЪДА)", статията е в "The bulgarian times".
124
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да се отървем от хора или мощни корпорации, подтискащи хората и света от алчност и защото са психопати с неограничена власт?
123
0
 
9
 
! Отговори
рррррррррррр преди 1 година
Пълни глупости са написани с поръчковата статийка.
122
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна стигнах до заключението, че се дава власт на психопати с неограничена власт , които вредят на цялата планета и не носят отговорност за това, сега са патентовали и хората и вие ще сте тяхно притежание,без дори да подозирате, също както при гигантите разработващи ГМО, за да откраднат продуктите, семената и всичко на Земята:https://thebulgariantimes/%d0%92%d1%8a%d1%80%d1%85%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%81%d1%8a%d0%b4-%d0%bd%d0%b0-%d0%a1%d0%90%d0%a9-%d0%92%d1%81%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d0%b1%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%bd/
121
7
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.. може , може.. преди 1 година
Китай може да бъде "водеща сила " --КОГАТО ПОЧНЕ ДА РАЗРАБОТВА СОБСТВЕНИ ТЕХНОЛОГИИ --а , за сега само ги купува от САЩ и ЕС и създава евтино струващи ментета на пазара!--/..а до тогава има много време../
120
9
 
15
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
На срещата между Путин и Си, китаеца ясно каза - "Китай ще бъде една от водещите сили в изграждането на многополюсният свят" ! АЕй ся да вди преведа какво означава ! Та, Китай ще бъде една от силите! Т.е. другата е Русия. Т.е. двете заедно ще детронират Запада. В момента Русия води така нареченото разузнаване с бой. Понеже укропите се командват директно от Пентагона, то в Русия ясно отчитат, стратегията, мисленето и манталитета на западното командване. Т.е. тренират. А Китай държи стоките.
119
18
 
5
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
ами тогава бункерното джудже трябва още да се вкопана в земята..ха.ха Мълчи се че вчера има атентат срещу Путин..ха.ха
118
5
 
11
 
! Отговори
Дддф,Ати преди 1 година
Хахахаха,то ако има фронт срещу НАТО, бай бай Земя, защото ще летят Сарматите.
117
2
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
До FenIX ... тоя има генно заложен уплах от ВСВ,... понимаешь ?
116
5
 
9
 
! Отговори
Жу Ков преди 1 година
Си пропуснал вечерята с Путин, защото се скарали кой в Брюксел и кой в Берлин да влезе пръв, та да се изправи лице в лице пред Мър сула
115
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
газ няма дърва няма и ток няма да има честито на глобалиските либерасти
114
9
 
13
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Е, всъщност ШОС направо подписа развала на вредния ЕС и агресора САЩ!!!
113
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доживяхме! Най накрая си признаха ,че в окрайна Русия воюва с нато, а жалките окраинци са само " мат'риал "
112
21
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахааааа, на Блатная и предстои разпадане по примера на СССР. Чеченеца пръв ще удари ножа на психопата в Мордор :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
111
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Операцията на Русия с/у Украйна , е генерална репетиция , за ВОЙНА с/у Англия и САЩ !
110
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада започва да дИГА бЕлото знаме !Ами прав е генерала !
109
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато си играете с бялата мечка , преди това прочетете Историята !Руснакът е свикнал и на картофи , но това чуждо на Запада .Пак казвам , четете ИСТОРИЯТА !
108
17
 
17
 
! Отговори
FenIX преди 1 година
Тия немци от най войнствената нация в Европа станаха някакви евнуси които се стряска от сянката си. Направо позорно поведение! Държави които граничат с Русия помагат на Украйна тия се разтреперили че можело да има 2 фронт. Те руснаците едва удържат фронта в Украйна камо ли да си помислят за 2-и и то срещу НАТО. Пълни глупости дрънка тоя немски генерал.
107
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашистанските троляци пак безпомощно си съчиняват глупостите - вече с увехнал патос, защото им стана ясно, че освен да извършват военни престъпления срещу цивилното население, друго не могат.