Отправи ли Путин директна ядрена заплаха към Запада?

Вятърът може да се обърне във вашата посока, заяви той
Обновена: 21 сеп 2022 09:49 | 21 сеп 2022 09:49, Нели Христова
259
Отправи ли Путин директна ядрена заплаха към Запада?
Снимка: БГНЕС

За първи път от Втората световна война бе обявена военна мобилизация.

Президентът Владимир Путин обяви, че Русия ще използва "всички налични средства, за да защити територията си". Макар действията му да не бяха неочаквани, имаше и няколко реплики, които предизвикват сериозно вниманието на външните наблюдатели.

"Тези, които се опитват да използват ядрен шантаж срещу Русия, ще открият, че вятърът може да се обърне срещу тях", заяви Путин, отправяйки директна ядрена заплаха към Запада. Той изрично добави: "Не блъфирам".

Още по темата

Договорите на руските войници ще бъдат удължени за неопределено време като част от частичната мобилизация.

"Мисля, че знаем какво следва. Ще има референдум в кавички в териториите на Украйна, които Русия окупира. И мисля, че това е един вид класическа ескалация. Това е ход на Путин, с който той казва, че сега това е Русия и ако Украйна се опита да завземе обратно тези територии, тогава по същество Москва може да прави каквото си иска, включително да използва и ядрени оръжия. Мисля, че това е блъф, но е доста силен блъф", каза коренспондентът на BBC от Харков Люк Хардинг.

В началото на речта си Путин каза: "Целта на Запада е да отслаби и унищожи Русия. Те открито казват, че през 1991 г. успяха да разрушат Съветския съюз и сега е време за самата Русия. Че Русия ще попадне в много области, които се бият сами. Те планират това от дълго време."

Той каза за Запада, че "те направиха украинския народ пушечно месо и го тласнаха във войната" и че "използваха армията срещу цивилното население и организираха геноцид, блокада и терор срещу хората, които отказаха да признават, че украинската власт е резултат от военния преврат."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
5
 
12
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Никой освен ***-лер не може да унищожи Русия!
132
5
 
12
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Кремъл тотално изтреща. Тук не става дума само ,че се опозориха като управление и народ. Става дума за човека срещу един изтрещял режим. Режим който е провал след провал и нищо друго
131
9
 
12
 
! Отговори
Полковник преди 1 година
Нещата стават все по зле за Украйна.Знаете ли какво е руска мобилизация това е първата след Втората световна война.Говорим за насочване на цялата мощ на федерацията срещу Украйна.Дано Запада отстъпи защото ядрена война никой не иска.Никой не иска да умира заради Украйна а вие искате ли?
130
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ФЪФ Полша отдавна раздават , йодни таблетки !
129
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом обяви това , явно и Китай , Сев. Корея и Индия са съгласни !Сев. Кореч има атомни подводници , толкова , колкото Русия и САЩ имат заедно !
128
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо има ли връзка това говорене за ядрена заплаха с изказването на Фридрих Мерц от германския парламент, че 24 септември ще бъде ден, който ще се запомни от всички?
127
8
 
12
 
! Отговори
Психоаналитик преди 1 година
Комплексираното злобно кремълско джудже се е родило с малко пишле и затова го е яд на целия свят.
126
3
 
10
 
! Отговори
DMVPN преди 1 година
До Калеко АлекоАз като гледам кризата е навсякъде - и ценова и икономическа. Русия не може да бъде сломена със локална война, и това твоя "колективен Запад" го знае много добре. Дали са аналогови или без-аналогови е по-добре да не разберем никога. След 1990г. във света се роди една ужасна империя на злото наречено САЩ и НАТО(разбирай еднополюсния модел), който си прави със всеки каквото и както си реши без да се интересува от нищо и никого. Това време според мен свършва.
125
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До непукист.. Не разбрах , какво е ''независимото'' на България , и до сега от КОИ е била ''НЕЗАВИСИМА'' ?ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯ БРЕ , ПРИМИТИВНИ герберчета !
124
5
 
12
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
С обявената си ,макар и частична,мобилизация путин иска да предизвика трета световна война,защото само тогава ще може да твърди,че защитава суверенитета на русия.До днес тя не е нападната от никого и нейният суверенитет не е застрашен. Заплахата за русия е самият путин и кръга около него.
123
7
 
9
 
! Отговори
непукист преди 1 година
Чета коментари оправдаващи и хвалещи Путин, обвиняващи Запада. Големият въпрос е кой седи зад тези коментари. Човек, който защитава Русия, един вид руснак, или човек, който мисли от преспективата на независима Бълагрия. Вторият няма как да оправдава пряка териториална агресия от голяма страна към малка. Няма логика в такава позиция от българска гледна точка. От руска, може да има хиляди оправдания и обяснения
122
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Петата колона на Москва от национални предатели и българофоби неща се е провъзбудила и ще се наложи да бъде укротявана.
121
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За жалост нещата ескалират,САЩианци и кохортата им от евро васали са на път да ни вкарат нов световен конфликт!Тоя път обаче няма да има недосегаеми всички ще сме под ножа!
120
3
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Щом толкова държи да уточни, че не блъфира, значи блъфира.
119
4
 
7
 
! Отговори
Mr. Javelin преди 1 година
На русороба все запада му е виновен.
118
6
 
8
 
! Отговори
Със тази сила преди 1 година
на санкциите Руската икономика ще бъде заличена за 8 години и Русия ще бъде върнатав каменната ера. В момента наблюдавате Путин като едно поставено в ъгъла умиращо куче !
117
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***...кой плашиш бе...джуджак н.ещастен!
116
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДГД ПП.. Ами гледат от САЩ , бе Брато !
115
1
 
4
 
! Отговори
Това ни чака преди 1 година
Че без ядрени оръжия тази война няма как да завърши, това е ясно! Странно, но има предсказания на ясновидци, които твърдят, че със сигурност ще се взривят такива, но с"минимални последствия хората и екологията"! Явно някой се е погрижил и за тези минимални последствия!
114
11
 
9
 
! Отговори
Стивън Кинг преди 1 година
Путин трябва да умре преди да избие всички нас. По един или друг начин.