Отправи ли Путин директна ядрена заплаха към Запада?

Вятърът може да се обърне във вашата посока, заяви той
Обновена: 21 сеп 2022 09:49 | 21 сеп 2022 09:49, Нели Христова
259
Отправи ли Путин директна ядрена заплаха към Запада?
Снимка: БГНЕС

За първи път от Втората световна война бе обявена военна мобилизация.

Президентът Владимир Путин обяви, че Русия ще използва "всички налични средства, за да защити територията си". Макар действията му да не бяха неочаквани, имаше и няколко реплики, които предизвикват сериозно вниманието на външните наблюдатели.

"Тези, които се опитват да използват ядрен шантаж срещу Русия, ще открият, че вятърът може да се обърне срещу тях", заяви Путин, отправяйки директна ядрена заплаха към Запада. Той изрично добави: "Не блъфирам".

Още по темата

Договорите на руските войници ще бъдат удължени за неопределено време като част от частичната мобилизация.

"Мисля, че знаем какво следва. Ще има референдум в кавички в териториите на Украйна, които Русия окупира. И мисля, че това е един вид класическа ескалация. Това е ход на Путин, с който той казва, че сега това е Русия и ако Украйна се опита да завземе обратно тези територии, тогава по същество Москва може да прави каквото си иска, включително да използва и ядрени оръжия. Мисля, че това е блъф, но е доста силен блъф", каза коренспондентът на BBC от Харков Люк Хардинг.

В началото на речта си Путин каза: "Целта на Запада е да отслаби и унищожи Русия. Те открито казват, че през 1991 г. успяха да разрушат Съветския съюз и сега е време за самата Русия. Че Русия ще попадне в много области, които се бият сами. Те планират това от дълго време."

Той каза за Запада, че "те направиха украинския народ пушечно месо и го тласнаха във войната" и че "използваха армията срещу цивилното население и организираха геноцид, блокада и терор срещу хората, които отказаха да признават, че украинската власт е резултат от военния преврат."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четем ypкитe натиквали в танковете напълнени с муниции ,заварявали им люковете и айде в контраофанзива, ама те вдигали оръдието колкото се може към небето у руснаците ги освобождавали. Б-ас-и
152
7
 
8
 
! Отговори
--------- преди 1 година
Абе тия последно за какво нападнаха Украйна, че причините се сменят постоянно и не ги помпя. Остарели комплексирани дядовци.
151
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И баба може с ядрени оръжия. Понеже се видя, че във военно отношение са гола вода запопна да заплашва с ядрени оръжия. Същия като оня жълтурко Ким Чен, които е докарал народа си до просешка тояга, но важното е, че има ядрени глави. Абсолютни психари са и двамата и тия дето ги боготворят също.
150
7
 
8
 
! Отговори
Таня преди 1 година
САЩ били далече.... САЩ са на 100км от Русия, но джуджето няма здрави *** да се пробва. Там шамарите са много силни. Той е по женските истерии.
149
11
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ботоксовото кремълско жуже пак иска бъде на първите страници на световните медии, след като се провали в Украйна и светът го отхвърли, след като беше натирен от всички световни форуми и организации, кремълският психопат търси начини да напомни за себе си и го прави по най-безскрупулният и престъпен начин, като разпалва война за да разсейва кремълския тумор в тялото на Европа ... време е да заиграе скалпела и болестотворните путинови клетки да бъдат отстранени ... !!!
148
6
 
11
 
! Отговори
DMVPN преди 1 година
До ГеоргиИ кой свят е цивилизован? Света на наркоманите, проституцията, беднотията и алчността ли? Не благодаря ти робе
147
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чао, Украйна. Беше ми приятно.
146
8
 
8
 
! Отговори
Кан преди 1 година
Да си мобилизират децата от чужбина Кремълската пасмина. Дали тоя итрещялия ще прати зетьовете на война, да ама не
145
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай Вовааааа! Мачкаааай! (h)
144
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западнярите зеха да Р*Е*В*А*Т - иде жега посред зима
143
4
 
8
 
! Отговори
До Непукист преди 1 година
След като виждате само политически пристрастия в коментарите значи,че не виждате причината за войната.А тя е икономическа.
142
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западнярите зеха да *** - иде жега посред зима
141
2
 
2
 
! Отговори
До Георги преди 1 година
Гошко. Да ти обяснявам ли колко си ***, или да те оставя да се мъчиш още?
140
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПутткиН нали е наясно, ще няма само той ядрени оръжия....
139
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми така е като не го спреш навреме пcихapя Путин който сега ще се наложи нормалния свят да го спре по трудния начин. При ядрена война едно е сигурно, Русия след това няма да я има
138
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещата загрубяват. Дразнете още Русия, кравари такива. Ама вие сте далече, нали? На вас толкова не ви пука. *** такива.
137
4
 
6
 
! Отговори
Бай Ганю преди 1 година
Време беше!!!
136
12
 
11
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Руснаците загубиха всякакъв шанс за приемане в цивилизования свят. Поне още 200 години "руснак" ще бъде нарицателно за дивак.
135
3
 
8
 
! Отговори
Гордан Сърбия преди 1 година
Иска да разруши Загнилия Запад в който неравенствата са големи, идете в Москва да видите какъв лукс е,и след това в покрайнините на града да видите жалката картина, същото като в Загнилия Запад, нищо не предлага Путин,славяно убиец, това няма да се прости, ще има възмездие, ще усети славянската любов!
134
3
 
8
 
! Отговори
DMVPN преди 1 година
До непукист Не се хвали нито Путин нито неговата военна "агресия", тук става на въпрос за нещо друго - за ИСТИНАТА която я няма никъде по медийте, за еднополюсния модел който се опитват да ни наложат от Запад(разбирай САЩ), за това как всичко е *** ако не е Западно и че демокрацията е върховна форма на управление. За да има мир трябва да има баланс във света - а такъв няма благодарение на алчните компании който искат да заграбят всички ресурси и такива като нас да са им роби. Няма как да ст