Реакция: Полетите от Русия изкупени, след като Путин обяви мобилизация

Страх и паника, че мъжете, годни да носят оръжие, няма могат да напускат страната
Обновена: 21 сеп 2022 13:24 | 21 сеп 2022 13:22, Елка Василева
205
Реакция: Полетите от Русия изкупени, след като Путин обяви мобилизация
Снимка: БГНЕС

Полетите с еднопосочен билет от Русия се разпродадоха буквално за минути, след като по-рано днес руският президент Владимир Путин обяви незабавната мобилизация на 300 000 резервисти, предаде Ройтерс.

Още по темата
Обръщението на Путин, излъчено рано сутринта на запис, предизвика страх и паника, че на мъжете, годни да носят оръжие, повече няма да бъде разрешено да напускат страната.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу увери, че мобилизацията ще бъде ограничена само до тези, които имат опит като професионални войници и че студенти и наборници няма да бъдат свиквани под знамената.

Въпреки това Google Trends показа рязко увеличение на търсенето в "Авиасейлс" (Aviasales), най-популярният сайт в Русия за покупка на самолетни билети.

Данните на сайта показват, че всички директни полети от Москва до Истанбул и Ереван са напълно разпродадени. И двете страни не изискват визи на руските граждани.

Няма билети и за някои полети с прекачване, като например през Тбилиси, а същевременно най-евтините билети до Дубай струват 300 000 рубли (5000 долара), или пет пъти повече от средната месечна заплата в Русия.

Според данни от Google Trends в последните часове руснаците все повече търсят в най-популярната търсачка как да избягат от страната си.

Търсенето се е увеличило още на 20 септември - след обявяването на "референдумите" за анексиране на Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие, и преди изявлението на Владимир Путин за частична военна мобилизация в Русия.

Ръстът на търсенията започва в 00:00 ч. на 20 септември, а пикът след това е в 3 ч. на 21 септември. Данните обаче показват, че все повече руснаци търсят в Google как да напуснат страната си, като стойностите са дори по-високи около 10 ч. тази сутрин.

Данните от Google Trends бяха оповестени от Kyiv Independent вечерта на 20 септември, като плановете за анексиране съвпаднаха и със спекулациите, че ще бъде обявена мобилизация, след като руският парламент прие по-строги наказания за дезертьори по време на мобилизация и военно положение. Путин потвърди очакваната новина днес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
0
 
! Отговори
Чико преди 1 година
Не са глупави, макар и да ги мислим за такива. Добре знаят, че американците само с дронове и прашки ще ги ошибат. Като гледам купчините изгоряла, изоставена и дефектна руска техника и аз ще си счупя краката от бягане.
168
1
 
1
 
! Отговори
Истина ви казвам! преди 1 година
Да бягат те тия дето бягат са шубетата с другата ориентация,така че по добре без тях! Избягали от 150 000 000 5-10 000 голям праз!
167
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не знам колко полети са изкупени. Виждал съм изкупени полети около нова година редовно. Но днес има само за ден 10 хиляди доброволци извън тези с повиквателните. По телеграм каналите има снимани опашки пред наборните центрове. А който иска да бяга - да бяга. Никой не го спира.
166
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде всички Путинофили да стягат мешките и дазаминават на фронта , да бранят Россията от лошите Украинци. Но неее, по удобно е дапишеш глупости за пари, даже и да не вярваш в тези глупости. Всички видяхме къде се нахождаваха отрочетата на всички кремълски величия - не в Масква, ав лондон, Ню-Йорк, Париж и т.н. Ама това НЕ Е ВАЖНО НАЛИ?
165
1
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
БЕГАНЬЕ МУ Е МАЙКАТА , ДРОГАРЕ......ТАКА Е КАТО ПОДКРЕПЯТЕ ПУТИН НА 90%....ГРУЗ-200 , ШЕ ВИ ГОНИ С МОТОРЕТКА...ха,ха,хаааааааа
164
3
 
2
 
! Отговори
Данчо от Нови хан преди 1 година
Да, и дека че одат....па ли у хотелите по морето на наша издръжка? Знаеме ги тия дека бегат от Русия - един нема руснак
163
2
 
2
 
! Отговори
али преди 1 година
Все още се питам какво и трябваше на Русия да превземе цяла Украйна. Аз не виждам друго решение освен. Донбас да е автономна област в Украйна, Крим автономна република...
162
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропаганда
161
5
 
8
 
! Отговори
информ бюро преди 1 година
путин трябва да се казва шутин
160
4
 
6
 
! Отговори
информ бюро преди 1 година
руския десант започна днес за освобождени на подтиснатите народи . първите обекти на десанта са израел , турция , грузия и запада ако ни пуснат там. всичко върви поплан.дон.
159
9
 
4
 
! Отговори
СССР преди 1 година
А какво стана с гривната след обявяването на мобилизацията :D? За пореден път се убеждавам, че медиите пишат за това за което им е изгодно? Какво е посланието на новината? И какво касае всичко това мен като читател?
158
0
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
В началото на войната предимно украинки бяха бежанци. Сега се очертава предимно мъже руснаци да станат бежанци. Българите,мисля,предимно първите ги устройват повече.
157
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мишките може и да бягат, но сибирските мечки остават.
156
15
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Нищо ново под слънцето, мишките бягат първи!
155
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кораба на Европа потъва, а кораба на Бай Дън сериозно се е капичнал и друса на мокро.
154
21
 
9
 
! Отговори
петков преди 1 година
ЧАСТ ОТ РУСИТЕ МОГАТ ДА БЯГАТ ОТ МОБИЛИЗАЦИЯ НО НЕ СЕ ЗНАЕ КОЛКО И ДАЛИ Е ВЯРНО, НО ВЯРНО Е, ЧЕ 4 МИЛИОНА УКРАИНЦИ ИЗБЯГАХА В ЧУЖБИНА ПОД ФОРМАТА НА БЕЖАНЦИ А КРЕЩЯТ СЛАВА НА УКРАИНУ БЯГАТ НО НЕ ВОЮВАТ ЗА ЛЮБИМАТА СИ УКРАЙНА.
153
6
 
30
 
! Отговори
Москва е на дъното преди 1 година
Всички напускат потъващия кораб, последен капитана Путин ще загаси лампите
152
3
 
19
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Хахахаха :) А в Гугъл най-търсената фраза днес е "как да си счупя ръката"... Велик народ, безаналогов :)
151
1
 
2
 
! Отговори
Кочо преди 1 година
Кво нецензурно има в трольове??
150
2
 
5
 
! Отговори
Кочо преди 1 година
Путин призовал всички ***, за се явят в Запорожка, за да бранят главния. Ще има бонуси.