Шойгу: Ако трябва, ще бъде използвана "ядрената триада"

300 хил. войници ще бъдат мобилизирани в Русия
Обновена: 21 сеп 2022 10:37 | 21 сеп 2022 10:11, Нели Христова
242
Шойгу: Ако трябва, ще бъде използвана "ядрената триада"
Снимка: БГНЕС

След речта на Владимир Путин, в която той обяви частична военна мобилизация в Русия, започна предварително записано интервю с министъра на отбраната Сергей Шойгу.

"Ние сме във война не конкретно с Украйна, а с колективния Запад", заяви той и потвърди, че частичната мобилизация ще включва тези, които имат военен опит. Ще бъдат повикани около 300 000 войници на бойното поле.

Още по темата

По думите му, военнослужещите смело изпълняват своя дълг. Същевременно той изтъкна работата на медиците. "Повече от 90% от ранените се върнаха в строя", добави той.

"Около 70 военни и повече от 200 граждански сателита, цялата група на НАТО, работят в интерес на Украйна", каза още той.

За първи път директно бе адресиран и въпросът със загубите на бойното поле, въпреки че данните, които Шойгу представи, звучат смехотворно. По думите му Украйна е загубила половината си армия - убити са 61 207 киевски войници, а Русия е загубила в боя едва 5937 войници.

Подобно на Путин, Шойгу също спомена използването на ядрени оръжия: "Всички видове оръжия, включително ядрената триада, изпълняват своите задачи."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами какво пък , нали ви е ясно на пияните ви тикви , че ефекта от ядрена атака ще се стовари с още по-голяма сила и срещу вас ! Тия руснаци да не си мислят че останалият свят ще им остане длъжен! Ще настъпи Армагедон и никой, няма да остане жив че да разказва!
94
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"По думите му Украйна е загубила половината си армия - убити са 61 207 киевски войници, а Русия е загубила в боя едва 5937 войници." ХА-ХА-ХА! Точно обратното е! Ако размени цифрите ще стане вярно горе-долу!
93
2
 
16
 
! Отговори
Дддф,Ати преди 1 година
Денят на страшния съд е близо.
92
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия разката враговете си.
91
18
 
12
 
! Отговори
Кхур преди 1 година
До священная война за вова и пандела за тия, които подкрепят вова. самият вова скоро че му ядем благото жито
90
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да гледаме от добрата страна. Когато направят ново море около Киев , равнището на Черно море ще падне с около двеста метра и ще ни се увеличи територията за нови плажове.
89
11
 
12
 
! Отговори
NATO преди 1 година
До Анонимен НЕ СЕ КОСИ, СВЪРШЕНО Е СЪС ВСЕКИ, КОЙТО СЕ ОПИТА ДА ПОСЕГНЕ НА КОЛЕКТИВНИЯ ЗАПАД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
88
10
 
8
 
! Отговори
100% преди 1 година
До Анонимен 93 ===украйна свърши......
87
16
 
18
 
! Отговори
НАТО-Стандарт преди 1 година
Шойгич, за тебе пазим мек, удобен стол в съдебната зала в Хага. Чакаме те! Доведи мустака, куртизанката и хиперактивния 👌
86
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е милосърден и няма да ги гръмне с атом. Но този след него, ако е преродения Сталин, ще направи за няколко минути ново море. И никой нищо не може да му каже. Отделно от това и ние ще станем на пепел.
85
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е признанието за руския провал в Украйна.
84
27
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хахахахаха :))))Безсилието е страшно нещо :)))))))))Слава на Украйна! Мачкай руската измееет!
83
15
 
31
 
! Отговори
Pepo преди 1 година
Тези кремълски джуджета съвсем слънчасаха! Наистина са решили да затрият собствения си народ.
82
16
 
26
 
! Отговори
р преди 1 година
За каква Расия на Пушкин и Толстой бленувате?"Великата" руска култура изгражда убийци и зомбирани хора."Вликият" руски народ по нищо не се различава от "великият" севернокорейски народ.Страдат от стокхолмски синдром.ВСИЧКИ РУСНАЦИ ВЪН ОТ ЕВРОПА!!!
81
28
 
14
 
! Отговори
священная война преди 1 година
С попеден марш, огън и жупел - до Париж ! Мачкай Вова !
80
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"""""На ядрена риторика трябва моментално да мобилизира целия свят и да се наврат в ъгъла на историята такива болни мозъци"""""ЗАЩО ЦЕЛИЯТ ТИ СВЯТ НЕ СЕ МОБИЛИЗИРА ПРЕЗ 1945 ЗА ХИРОШИМА, А? СЕГА ЩЕ СЕДИШ МИРЕН И ЩЕ ТРАЕШ В НЯКОЕ КЮШЕ МОЛЕЙКИ СЕ ДА НЕ ТЕ СТИГНЕ АТОМА, ЯСНО ЛИ Е ДРОГАРЮ. И СЕ МОЛИ ЗДРАВО ЧЕ СИ ПЪРВИ В СПИСЪКА.
79
17
 
17
 
! Отговори
Русофил преди 1 година
Путин е монголоид нещо смесено е и иска да избие руския народ! Дано се вдигнат тея да го ...... че до месец два ще иска нови жертви.
78
3
 
5
 
! Отговори
до 82 преди 1 година
До Бико Защо крадеш ника на човека бе,крадлива некадърна червена radинo!?
77
22
 
20
 
! Отговори
Байдънвил преди 1 година
Да се гордееш,че си избил над 60 хил.руски войници и хиляди жени, деца, старци - изгорени живи, да биеш, мажеш с боя и слагаш в кофите за *** българското малцинство това е НАЦИЗЪМ! Хора,да излезем на протести срещу безумията на Зеления наркоман и неговите натовски шефове генерали.
76
9
 
21
 
! Отговори
Самото използуване преди 1 година
На ядрена риторика трябва моментално да мобилизира целия свят и да се наврат в ъгъла на историята такива болни мозъци.Това е недопустимо поведение,бандитски похвати на една цяла държава и огромен позор за Русия.Не за Путинова Русия,а тази на Пушкин,Тургене,Репин,Мусоргски,Толстой и Достоевски!Тия *** лепнаха такова петно на Русия,което няма да може да се изтрие поколения наред....