Мобилизирани мъже са изпратени на фронта след еднодневно обучение

Мъже от руския град Липецк са изпрарени в Донбас без подготовка
26 сеп 2022 21:33, Йоана Цонева
194
Мобилизирани мъже са изпратени на фронта след еднодневно обучение
Снимка: БГНЕС

Татяна Доценко, съпруга на един от мъжете, мобилизирани в руския град Липецк, заяви, че полкът на съпруга ѝ е бил изпратен на "фронтовата линия в Донбас" само след един ден обучение, съобщава "Медиазона".

По думите ѝ съпругът ѝ - 45-годишният Андрей Козирьов - служи в 237-и танков полк, като "те са 1000 души и нямаше медицинска комисия".

Тя каза още, че съпругът ѝ е получил известието за постъпване в армията на 22 септември, още същия ден е отишъл във военното управление.

"Около 10:30 ч. ги качиха в два автобуса, след което тръгнаха към Белгородска област", уточнява тя. Козирьов е бил призован като гранатометчик, но военната му специалност обаче е редник, твърди Доценко.

Още по темата
"Той ми се обади преди половин час, присъстваха на едно учение, бяха им раздадени бронежилетки и каски", каза жената.

По-рано губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че гражданите на областта, призовани по време на "частичната" мобилизация, вече са били отведени във военно поделение в съседна област.

Той допълни, че всички мобилизирани мъже ще получат еднократно възнаграждение в размер на 100 000 рубли (1 800 евро). Той не уточни къде се намира военното поделение и докъде ще бъдат транспортирани мъжете по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Военната му специалност била редник" Абе Йоанкеее, вред ли си!?
26
11
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Днес в Херсон украшнците са избомбили всички казарми, щабове и складове.Рудките генерали са искали да напуснат Херсон и областта, но Путин им забранилУтре Херсон ще бъде освободен ... *** унизен ... Груз 200 доволно голям.
25
6
 
18
 
! Отговори
ХИЧО преди 1 година
Военното обучение за един ден включва само едно упражнение-плюеш си на петите и бегаш....
24
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мобилизиран редник с всички добавки получава месечно 163 хиляди рубли еквивалент на около 2800 долара,еднократна плащане при мобилизация е 290 хиляди рубли еквивалент на около 5000 долара,при смърт обезщетението е 5 милиона рубли еквивалент на около 87000 долара,при раняване и трайна инвалидизация обезщетението е 3 милиона рубли еквивалент на около 51000 долара!
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много много много т.ъ.п руснак
22
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те украинците са ги убили всичките още преди да идат на фронта. И това без да се намесва НАТО. Смятай Зеленски каква сила и мощ е. Той ще завладее първо цяла Русия, после целия свят. И най-много двама трима украинци да идат жертва, ама то ще е, защото са били предатели.
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1800евро я ги получил я не,като го утрепат нема да получи и копейка.Путин си е направил сметката.
20
7
 
13
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Вместо да откаже да бъде окупатор, дори да бъде осъден на 10г., ще бъде жив, а сега този руски тор до седмица е порожен в украинската земя.Руснаците винаги са били крепостни ***.Жена та да не реве, да си търси друг крепостен и да ражда крепостни.
19
7
 
27
 
! Отговори
Лозунг преди 1 година
Съветските безаналогови мозъци - най-безаналоговите мозъци в целия свят!
18
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Вашите нацисти имат дълъг стаж, те САЩ вече в 70 държави по света окрадоха и направиха войни, но вие им казвате демократични, нали?! САЩ имат изгоди да страдат други народи и да умират, краварското зло е навсякъде..
17
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Където е имало комунизъм държавите са на опашката на историята и икономиката. За висшите технологии не говорим въобще. Та гражданите на комунистическите страни само се присламчват до западняците и чакат подаяния. От време на време се явява някой необразован ербап / милиционерско училище/ дето си прави сметка че като обере тия дето имат - неговите хора ще са щастливи. Интересно тия дето имат защо не дават , ами бият. Е това аборигените не могат да го проумеят
16
6
 
15
 
! Отговори
Мизата е вдигната преди 1 година
1800 евро? Цената на руския живот. На малцинствата май двата от рода на 500 лв кръвнина.
15
11
 
21
 
! Отговори
преди 15 мин преди 1 година
Украинската артилерия е ударила влак с току що пристигнали мобилизирани. Над 200 yшанчoвцu на концерта на Кобзон с един удар. Днес се очаква руските загуби да надхвърлят 1000 души.
14
14
 
13
 
! Отговори
Справведливия преди 1 година
Хъх! Не е за вярване такова безумие в 21-ви век в Европа! Чуствам се абсолютно по Оруел! Некъв малочу'рковец запали Земята, ей така... щот вече ще мре и иска всички с него... Нормален мозък не може да осъзнае тая безаналогова безумица и да я приеме! Малката пушка от Кремъл... Вова, бързо до Ленин!
13
11
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Браво на нашето правителство и най-вече лично на лидера ген. Радев, който с помощта на нашите северноатлантическия партньори работи денонощно и неуморно за това в тези несигурни времена в България да се съблюдават европейските ценности на Свободния свят и по този начин поне тук да не се случват толкова неприятни неща. Браво!
12
18
 
20
 
! Отговори
Всички ще бъдат преди 1 година
избити, руска фашистка тор за украинската свободна земя
11
21
 
17
 
! Отговори
Комунист преди 1 година
Важното е да се знае едно нито един българин няма да отиде да се бие срещу руските братушки
10
6
 
17
 
! Отговори
д-р Исня преди 1 година
"всички мобилизирани мъже ще получат еднократно възнаграждение в размер на 100 000 рубли" => И аз мога да си купя десетина руснака да ми копат нивата и после направо компост.
9
13
 
18
 
! Отговори
Истината преди 1 година
До Ей ***...... Руските нацисти винаги са избивали деца.
8
13
 
4
 
! Отговори
Кво иска преди 1 година
Съпругът й е добре, обажда и се по телефона. Това са военни, трябва да имат подготовка.