Путин подписа признаването независимостта на Херсонска и Запорожка област

След това Кремъл ще обяви, че те влизат в Руската федерация
Обновена: 30 сеп 2022 06:05 | 30 сеп 2022 05:58, Елка Василева
273
Путин подписа признаването независимостта на Херсонска и Запорожка област
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа укази, с които признава независимостта на Херсонска и Запорожка област, предаде Ройтерс.

Указите влизат в сила веднага и в тях се отбелязва, че президентът е взел решението в съответствие с принципите и нормите на международното право и като е отчел волеизявлението на хората на допитванията.

В двете украински области бяха организираха референдуми за присъединяване към Русия, като властите, поставени от Москва в двете области, заявиха, че мнозинството от населението на всяка една от тях е подкрепило влизането в състава на Руската федерация.

Още по темата
За да бъдат присъединени Херсонска и Запорожка област към Русия, по логиката на Кремъл, е необходимо първо те да бъдат признати за независими субекти на международното право.

Доказателство за това, че Кремъл разсъждава по този начин, е и формулировката на въпросите, която беше използвана по време на референдумите в двете области: "Одобрявате ли областта да излезе от състава на Украйна, да се превърне в независима държава и да влезе в състава на Руската федерация?".

Именно затова са необходими и указите, които е подписал руският лидер. С тяхното подписване Русия признава Херсонска и Запорожка област за независими държави.

Тази формалност е необходима, за да бъде подготвена почвата за днешната церемония в Кремъл, в рамките на която се очаква Русия да обяви, че присъединява четири украински области към своята територия.

На церемонията Москва ще сключи договори за присъединяване с Херсонска и Запорожка област, които с подписването на президентските укази Русия признава за независими държави. Останалите две области, с които утре се очаква да бъдат сключени договори за присъединяване към Русия, Донецка и Луганска област, вече бяха признати от Москва за независими държави още преди нахлуването на руските сили в Украйна.   
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
9
 
12
 
! Отговори
ОК ДЕ преди 1 година
А бе русофили, имам само един въпрос - като толкова е добре в россия - защо никой не бяга натам? А като гледма руснаците се изнасят на тълпи от там? Защо има 100 000 българи в Чикаго но не съм чувал за толкова българи в Чукотка?!? Русофил, русофил ама спестяванията в долари и евро, кара немска кола и кандидаства за зелена карта за САЩ. Познавам такива! Членове на *** - спечели навремето зелена карта и беше няколко години в САЩ, спестяванията са му в долари. Русофили - вие сте С Махнати,.,.
163
6
 
12
 
! Отговори
МУУУУУ преди 1 година
Говеждият вой се чува дори през мониторите. Хахахаха
162
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Референдумите освободиха укропираните територии. Скоро и Киев ще бъде освободен от зеления наркоартист.
161
11
 
10
 
! Отговори
До 215 преди 1 година
Да уточним - Путин не просто е гном - той е глупав ядосан гном - причиняващ геноцид и колкото по-скоро бъде заровен толкова по-добре за Русия както и за остатъка от света.
160
9
 
20
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
Велика Русия.., мда, била е някога. Това време е отминало, трябва да се гледа напред, не назад. Не можеш да върнеш миналото! И България е била Велика на три морета, но сега не е! Така е и с Русия! Времената са други, идеите, хората, всичко е различно. Слава Богу, че хората не искат война и бягат от нея.
159
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тина===А ти по-красива ли стана,като задаваш глупави и тъ-Пи въпроси??? Само тъпоумници оценяват по ръста,а не по интелекта и мозъчното съдържание!!! А те при Путин са в изобилие!!! За разлика от западните джендъросани пудели,които унищожават Европа и нейната многовековна цивилизация!!!
158
9
 
16
 
! Отговори
до 212 преди 1 година
Мда, много мисли за народа си. Затова масово най-високоплатените и кадърните избягаха още февруари. За сега да не говорим. Толкова е кадърен, че БВП на Русия спадна с 50%. Толкова е кадърен, че БВП на глава от населението в Русия към днешен момент е под половината от този на България.
157
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е един от много малкото читави лидери на света,който мисли за държавата и народа си! С подписването на указите,той осигури проспериращото бъдеще на велика Русия!!! Успех и сполука!!!
156
4
 
3
 
! Отговори
честито преди 1 година
Всички гласували получават повиквателни да умрат за новата си родина.
155
11
 
7
 
! Отговори
Най после преди 1 година
СВОБОДНИ!
154
15
 
8
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
Съд за Путин. Трибунал за Путин. Този оскверни Русия!
153
8
 
6
 
! Отговори
Тина преди 1 година
Е и ?! По - висок на ръст ли стана?!Брутално от всякъде,пълна комплексарщина
152
9
 
20
 
! Отговори
Оливър Стоун преди 1 година
Ако някой има нещо против РЕФЕРЕНДУМИТЕ в Украйна - Да се върне 20 години назад и да види как беше "признато" нещото , наречено - Косово !!! Ако НЕ искат да признаят Новите Руски Области - значи категорично НЕ трябва да признаят и Косово !!!!!! Защото там ситуацията беше абсолютно същата !!! Същото важи и за Военните действия! Когато "срутиха" почти с земята бивша Югославия - Танковете , самолетите и Бомбите - бяха - ДЕМОКРАТИЧНИ ?!?! А сега в Украйна - Руснаците са ... Изверги и *** ?!?!
151
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия няма дълго да си разиграва коня Украйна ще Победи
150
3
 
10
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Ламтене за земя и природни богатства в полза на една прослойка. Дано не свърши със голяма война.
149
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука има много биомаса, която не разбира какво пише - една част са ***, другата са ...... Тази биомаса напразно е съществувала.
148
15
 
4
 
! Отговори
Аз съм Рамбо преди 1 година
Искам да се бия за каузата на Путин,но имам много лоши впечатления от последната ми среща със руснаците.Долнопробен военен продукт.Изверги,съдисти и психопати.Искам да се бия за овчия руски народ защото няма топки да защити гражданските си права,понеже комунистите измениха Конституцията след 1917-та.Но сасм човек става само за двете нули.А руснака станал един страхлив,мек и заекващ,ще каже човек че всичко руско е обратно.Как да се бия за руснаците когато те не желаят свободата си?
147
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една снимка, повече от хиляда думи. Путин ми е като Сталин.Големият проблем е, че от другата страна са Урсула, Байдън, Макрон и тнт. Това не говори добре за всички нас.
146
11
 
9
 
! Отговори
Стига бе !!! преди 1 година
Как до сега никой се не сети да го попита Малкия, ,,Кремъл какво иска от Украйна?" Някави ядрени ракети щяло да се инсталират в Укра,после без да се инсталират такива ПКремъл напада в гръб.И по някое време Кремъл иска да напада със ядрени ракети??? Абе хора,проследете пресата!!! Русия и главорезите от Кремъл търсят конфликта.Ядреният конфликт с Европа търсят.Пред разпад е РФ и им трябва война.Още когато САЩ се изтегли от Афгнистан,се заговори че Русия ще НАПАНЕ автономна Украйна.Как го мислите
145
6
 
8
 
! Отговори
Клошар преди 1 година
По същия начин ке разпарчальосат раша....