Руските войски са обкръжени в ключовия украински град Лиман

Градът е в района на Донецк, който Русия анексира в петък
1 окт 2022 16:12, Анисия Иванова
484
Руските войски са обкръжени в ключовия украински град Лиман
Снимка: БГНЕС

Украинската армия съобщи, че нейните сили са обкръжили няколко хиляди руски войници близо до ключовия източен град Лиман, който е под контрола на Москва от пролетта.

„Руската групировка близо до Лиман е обкръжена“, каза Сергей Череватий, говорител на източните сили на Украйна, според агенция Интерфакс-Украйна. Той каза, че преди това е имало "около 5000-5500" руски войници в района, но военните действия може да са "намалили" броя им. Според Череватий пет села близо до Лиман в източната Донецка област са били освободени.

Също в събота губернаторът на съседната Луганска област Сергий Гайдай каза в социалните медии, че близо 5000 руски войници са се озовали в „Лиманския котел“. Той каза, че обкръжените войски имат три възможности: „да се опитат да пробият, всички да умрат заедно или да се предадат“. Лиман се намира в района на Донецк, който Русия анексира в петък заедно с три други контролирани от Москва територии в Украйна - Луганск, Запорожие и Херсон

Подкрепяният от Кремъл донецки лидер Денис Пушили призна в петък, че руските войски и техните съюзници държат Лиман с „последните си сили“. /БГНЕС, АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
6
 
16
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
Русоробите почнаха за бюджети, генерали и за други глупости да дрънкат. Явно и те усетиха, на къде отиват нещата. И това е само със стара натовска техника...Не ми се мисли, ако дадат на Украйна, тежки дронове, далекобойни ракети, танкове и други "тайни" играчки... Путин, ще търси убежище на Курислските острови чак, ама и те са Японски...
294
3
 
16
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Лиман изкара 12 часа в Русия.
293
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ..., еее бре колеги, ама може ли така да се гъбаркате с форумния тролейбус боби бе? *** недейте така бе, може деца да храни бе, както се казва нищо лично, лъгането е само бизнес за него бе. И тролейте са хора бе, добре че ония у род мутрафонова знае български по-зле от Карадайъто , та сигурно ще му се размине, иначе язък за работния ден в събота.
292
3
 
18
 
! Отговори
p преди 1 година
Лоша работа, сега Путин пак трябва да ходи до голямата маса за да подпише изключването на Лиман от РФ. Тези украинци всеки ден ли мислят да му създават работа по голямата маса, ще се умори човека, стар е
291
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Невероятно е, как Русия измина пътя от ликьор Амарето и шоколад Тоблерон до боярищника и Лада Гранта за трупа на сина..Как се превърна в зона на здрача - смес от ГУЛАГ и стара изгнила казарма.Как един *** чекист и слабоумен дъртак я доведе до разруха,и я превърна в страна на роби и зомби.Светът трябва да изтъркаля един огромен камък и да затвори завинаги тази тъмна пещера. Докато нейните жители сами се изядат и унищожат...
290
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби - глупаво е да се сравняват обемите на военните бюджети! Те са само декор. Разказите на руските войници са красноречиво доказателство за нищетата на руското общество и в частност на армейското доволство! А най-важното е липсата на мотиви да се бият и за това да ги убиват!
289
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската армия се оказа гола вода. Затова Путин освен на ядрените бомби на друго няма на какво да разчита.
288
17
 
8
 
! Отговори
Пфууууууу преди 1 година
Само нещ астни укронацифили в тоя форум, вони!!!
287
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беше, руснаците и оставиха позициите и с *** газ се отеглиха. Лиман е украински ръце.
286
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
единствено Кадиров посочи виновника за този позор - г-л полк. Александър Лапин - човекът се отдалечил на около 200 км от фронта да "разпусне" след Лисичанск - дреме му за войничетата за жалост
285
0
 
6
 
! Отговори
До 400 Боби преди 1 година
Или са изхвърлил картите? Впрочем какви са ГСМ те в Русия?
284
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби "ГСМ операторите рапортуваха" На кого, на теб ли? :))))
283
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следват Личичанск и Северодонецк. Разпадането на руската армия е неизбежно.
282
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Никой от специалистите, които се евакуират по спешност от Просия, не се връща :)))) Сещаш ли се защо?
281
1
 
11
 
! Отговори
до Боби преди 1 година
Лиман, под 20 хиляден град преди войната, просто няма къде да побере 7000 войници за дълго. Информацията за украйнските части върви от 5000 до 40000. Най-вероятно града се атакува от около 5000 души. Това е малък на площ град, 40000 украински войници не само ще го обкръжат, ами и ще му налетят като ято комари. И в двата случая борбата е неравностойна и руснаците трябва да бягат. Целта беше да се държи града колкото може, понеже беше важно да се спре Харковското настъпление на ВСУ преди седмици.
280
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има съвсем точно обяснение за неуспехите на руската армия - тя е тотално проядена от кражби и корупция. 80% от средствата за нея са окрадени. Крадат всички. Генералите за вили в Кипър и Средиземноморието. Офицерите за апартамент по българското Бетономорие. Старшините за да нахранят и облекат децата си. Войниците за да си купят бутилка водка и се натряскат в очакване на уволнението. Такава армия я чакат само поражения докато накрая се разпадне напълно.
279
20
 
4
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Украинците губят много хора на фронта, мислите ли че така може да продължават. Предполагам, след като мобилизираните пристигнат в Донбас, ще има десант към Одеса.
278
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един "руски"град е паднал. Отговорът е ... бягайте крачета, че Бандера ви гони да ви химарсира!
277
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До redordead Нема, нЕма, всичко е лъжа, нЕма бягащи през границите, нЕма могилизация на окупирано и собствено население, всичко върви по план, руснаците смело бягат презглава изоставяйки тежка бронетехника, а слабаците украинци страхливо ги гонят :))))
276
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руският министър на войната и военните операции господин Щaйгу е признал че солдатите му предварително стратегически са побегнале, кат разбрале, че укрите ги превъзхождат, за да не ги изтепат! Това за днес ми стига! Щaйгу призна че войската му е страхлива и пооо слаба!!!