Легендарна забрана: Без "Миллион алых роз" по руски радиостанции

Руският ефир няма излъчва повече Алла Пугачова
5 окт 2022 17:37, Йоана Цонева
91
Легендарна забрана: Без "Миллион алых роз" по руски радиостанции
Снимка: БГНЕС

Песни като "Миллион алых роз" няма да бъдат излъчвани по руските радиостанции. Медиите в страната пишат, че има негласна забрана за излъчване на хитовете на местната поп икона Алла Пугачова заради отношението ѝ към войната в Украйна.

Композициите на братята Валерий и Константин Меладзе също са свалени от ефир, предава ТАСС.

Освен за Пугачова, братята Меладзе са писали песни за Полина Гагарина, Ани Лорак, групата VIA Gra и други изпълнители. Можем само да гадаем какво ще звучи сега в руския ефир, тъй като Константин Меладзе е автор на половината от хитовете на руските звезди.

"Руснаците вече няма да ги чуват по радиото", заяви пред Solenka.inf редакторът на една от големите московски радиостанции.

Още по темата
Братята Меладзе са родени в Батуми, но учат в украинския град Николаев и после се преместват в Москва. След началото на войната Константин напуска Русия заедно със съпругата си Вера Брежнева. Брат му Валери Меладзе концертира и в чужбина. Той е един от първите творци, които осъждат военните действия на Руската федерация в Украйна.

Алла Пугачова също се противопостави на т.нар. "специална операция", а съпругът ѝ Максим Галкин, който вече е признат в Русия за чуждестранен агент, също критикува политическата ситуация в страната. В негова защита Пугачова призова и тя да бъде обявена за чуждестранен агент.

В края на септември Пугачова замина за Израел в децата си, а народната артистка на СССР написа, че се радва на откритата омраза към себе си, защото тя идва от хора, които винаги е ненавиждала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
23
 
! Отговори
Мульо преди 1 година
Каква ирония....милиони наши социалисти/комунисти слушаха в захлас тази песен и се кланяха на червения/съветски/руски вожд десетки години. Сега те се чудят истина ли е това - един от символите на СССР и дружбата между КПСС и БКП предаде идеята. Каква трагична новина за червените зомбита. Още една опора на русофилските/червени основи се срина. Какво ли следва?
12
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне не са им забранили изрично през зимата да студуват, лятото да стоят на жена и да не се къпят целогодишно заради някакви измислени "ценности".
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рушията - Северна Корея 2
10
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Към такива именити предатели трябва да се приложи строгост. Не може да си "бозал" от мощната гръд на държавата 50 години и народа да те е обичал, и после да казваш на целия свят, че мразиш този народ. Да мразиш Путин е съвсем друго. Ненавиждаш, забележете хората, не държавата, а точно етноса. Значи трябва повечко строгост! Забрани всякакви!
9
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е Европа ги изпреварихме, имаме забрана да се изучава руската класика в доста европейки университети.
8
8
 
21
 
! Отговори
ХИЧО преди 1 година
В тоталитарна държава нямаш право на собствено мнение.Там за такова нещо убиват.Както убиха Анна Политковская на рожденния ден на недораслото диктаторче.Направиха му подарък за рожденния ден.
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Можем само да гадаем какво ще звучи сега в руския ефир" --- Щяли да гадаят. Колко са зле завалийките. Вместо това многолетно гюбpe баба Алла, Меладзетата, Киркоров, Гребеншчеков, Макаревич, Би-2 и тн и тп, руснаците с удоволствие слушат Шаман и неговите хитове Встанем и Я, русский.
6
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още като се омъжи за жендер номер 2 беше ясно, че е ненормална сметкаджийка. Жендьо 1 беше Филип Киркоров. Бабата е болен мозък и алчна за пари..
5
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за ставай страна агромная.
4
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Арлекиното да го забранят! Бабата се продаде.
3
6
 
19
 
! Отговори
Тату преди 1 година
Сега ще въртят само "Нас не догонят" на ТАТУ. Скоро може и химн да я направят.
2
13
 
16
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Ееееми така е. А от другата страна всички изпълнители, които откажат да веят украински знамена ги чака същото.
1
11
 
31
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Скоро путин ще започне да пее по радиоточките в русия...