Байдън предупреди: Путин не се шегува с ядрената заплаха

Рискът от ядрен Армагедон е най-високият след кризата през 1962 г.
7 окт 2022 07:52, Елка Василева
272
Байдън предупреди: Путин не се шегува с ядрената заплаха
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че опасността от ядрен Армагедон е на най-високото си равнище от Кубинската криза през 1962 г. насам, предаде Асошиейтед прес. Той каза това, след като руски висши представител заговориха за възможно използване на тактически ядрени оръжия, след като претърпяха значителни поражения в осеммесечната инвазия в Украйна.

Още по темата
В реч на събитие за набиране на средства за кампанията на Демократическата партия за Сената Байдън заяви, че руският президент Владимир Путин "не се шегува, когато говори за използване на тактически ядрени оръжия, биологически или химически оръжия".

"Не сме били изправени пред перспективата за Армагедон от времето на Кенеди и кубинската ракетна криза", каза Байдън. Той оспори и руската ядрена доктрина, като предупреди, че използването на тактическо оръжие с по-малка мощност може бързо да излезе от контрол и да доведе до глобално унищожение.

"Не мисля, че е възможно да се използва тактическо оръжие и да не се стигне до Армагедон", отбеляза Байдън.

От месеци американски висши представители предупреждаваха, че има изгледи Русия да използва оръжия за масово унищожение в Украйна, тъй като се сблъсква с редица стратегически неуспехи на бойното поле. До тази седмица обаче те твърдяха, че не са забелязали промяна в ядрените сили на Русия, която да изисква промяна в готовността на американските ядрени сили.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
2
 
12
 
! Отговори
Сталин преди 1 година
Като грузинец, учил за свещеник, и с помощта на Господ се опитах да затрия руските у.н.т.е.р.и, но не успях. Слава на Путин! Превъзхожда ме в реализаторските способности. Успех в неговите начинания.
135
4
 
8
 
! Отговори
До Мачкай Вова преди 1 година
Ами той мачка, но своите боси и пияни войници. Точно така направи и Сталин, който НЕ е руснак, както и Хитлер, който не е германец - смачкаха "своите".
134
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почнат ли да говорят така, значи и Русия и САЩ са решили как ще разпределят баницата и края на войната се вижда. То е ясно, че ядрена война няма да има, но само заплахата от нея, ще е оправдание за всички страни за отстъпките, които ще направят.
133
8
 
4
 
! Отговори
Сащ преди 1 година
Геноцид, войни, демокрация ама как на нас Не ни изнася.....Русия - хем православна, хем Мордор- Колима- Воркута.....тия накрая ще затрият грешното човечество,пълно зануляване....
132
12
 
15
 
! Отговори
Ядрена боНба преди 1 година
Крайно време е това да стане. Русия и русияните трябва да изчезнат. Само така светът ще тръгне устремно напред. Сядайте пред телевизорите и гледайте спектакъла. След като шваба кацна със самальот на Красний плашчад безпроблемно, защо и атомни боНби да не последват примера на германеца.
131
7
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Оня ден румънецът зави, че НАТО още 2008г е взело решение да вкара Украйна в НАТО.
130
14
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Убеден съм, че ядрените слънца над Лондон и Вашингтон са природна необходимост.
129
8
 
12
 
! Отговори
Поет преди 1 година
Убий джуджетата, спаси Планетата.
128
13
 
10
 
! Отговори
Мачкай Вова преди 1 година
Русия ,Китай ,Иран и Индия с население двойно по голямо от запада вече са подписали смъртната му присъда . А истинския победител от тая война е Путин . А ние простите европейци ще тракаме зъби тая зиба поради липса на руска газ и ток !
127
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, не се шегува, че ако го Западът използва ядрени ракети, и той ще отговори със същото. Това беше казал. Интересно обаче, че тия същите така го предизвикваха и за Украйна и тогава пак по същия начин говореха и изкривяваха нещата, и накрая кво стана... Така че щом Западът пак е влязъл в такава риторика, гответе се за ядрена война...
126
0
 
12
 
! Отговори
Не става така преди 1 година
До Ако Русия: "Ако Русия е толкова важна за оцеляванет0, западния свят ще е превземе каквото и да коства това"? Смехотворно е това. Ако Западния свят можеше да превземе Русия досега да го е направил. Но цената е взаимно унищожения. Никой не иска да се самоубива. Опитват се те друго да направят - да предизвикат разпадане на Руската федерация, но и това не се получава.
125
1
 
9
 
! Отговори
национални особеност преди 1 година
Руснаците се продадоха за дънки райфъл и западни "джвачка"- дъвка - както сега се изразяват. Българите за банани и тоалетна хартия. Но руснаците се осъзнаха, а българите още *** rъзовете на запада за банани.
124
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 152СССР два пъти предлга на германия да се обедини, но немските мюрета на вашингтон и двата пъти отказаха. Толкова пречи Русия на германия.
123
3
 
6
 
! Отговори
баш Майстора преди 1 година
Европа е икономическо и политическо отроче на САЩ, след ВСВ. Сега ще бъде и изядено от САЩ в името на нейното оцеляване, а остатъците от нея (Европата) ще бъдат поделени от Русия и САЩ, които ще разпространяват новото си бъдеще върху тях. Това ще се случи и с целия свят. Украйна и Европа са само началото. Следват близкия Изток, Африка, средна Азия и накрая южна Америка. Честит ви нов свят! Така ще се живее следващите 30 год.
122
3
 
4
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, сега Германия ще рухне, немската икономика ще бъде разрушена в пепелища, а после Германия ще се издигне от пепелищата както след втората световна война.
121
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 160"... дънки Райфъл" - дънките Райфъл ги шиехме в Петрич за Италия. Също и стоки за Пума (и понякога за Адидас).
120
8
 
2
 
! Отговори
Ако Русия преди 1 година
Найстина е критично важна за оцеляване на западния свят ,то западния свят ще е превземе каквото и да коства това !
119
0
 
10
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 година
До Германия: "Русия колкото и да им пречи"? Русия никога не им е пречила. Освен организираността и трудолюбието на германците (и евтините гастарбайтъри), причина за напредъка на икономиката им бяха евтините суровини (най-вече горива) от Русия, които те използваха 40 години. Сега, със санкциите вредят сами на себе си. И германски фирми, за да спасят бизнеса си се изнасят в САЩ.
118
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Вчера немските политици обявиха, че матрялът трябва спешно да намали употребата на газ с 20%.
117
5
 
5
 
! Отговори
Германия 2 преди 1 година
Германия се издига от пепелищата от загубена и унижена държава през ВСВ до една от най-големите икономики. През 1988 бях поканен на гости във ФРГ при наш роднина, който беше дипломатически служител във ФРГ. Малко хора знаят но тогава Живков водеше двойна политика с Кол и Щраус зад гърба на Горбачов и идеята България да завие на запад се прокрадваха макар и плахо още тогава. Та още тогава видях колко са напред. Купих подаръци за децата, дънки Райфъл, анцузи Адидас и др. Вкъщи беше празник!