Байдън предупреди: Путин не се шегува с ядрената заплаха

Рискът от ядрен Армагедон е най-високият след кризата през 1962 г.
7 окт 2022 07:52, Елка Василева
272
Байдън предупреди: Путин не се шегува с ядрената заплаха
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че опасността от ядрен Армагедон е на най-високото си равнище от Кубинската криза през 1962 г. насам, предаде Асошиейтед прес. Той каза това, след като руски висши представител заговориха за възможно използване на тактически ядрени оръжия, след като претърпяха значителни поражения в осеммесечната инвазия в Украйна.

Още по темата
В реч на събитие за набиране на средства за кампанията на Демократическата партия за Сената Байдън заяви, че руският президент Владимир Путин "не се шегува, когато говори за използване на тактически ядрени оръжия, биологически или химически оръжия".

"Не сме били изправени пред перспективата за Армагедон от времето на Кенеди и кубинската ракетна криза", каза Байдън. Той оспори и руската ядрена доктрина, като предупреди, че използването на тактическо оръжие с по-малка мощност може бързо да излезе от контрол и да доведе до глобално унищожение.

"Не мисля, че е възможно да се използва тактическо оръжие и да не се стигне до Армагедон", отбеляза Байдън.

От месеци американски висши представители предупреждаваха, че има изгледи Русия да използва оръжия за масово унищожение в Украйна, тъй като се сблъсква с редица стратегически неуспехи на бойното поле. До тази седмица обаче те твърдяха, че не са забелязали промяна в ядрените сили на Русия, която да изисква промяна в готовността на американските ядрени сили.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
4
 
2
 
! Отговори
до200 преди 1 година
не само украинците са потърпевши ,невинни руснаци също умират бащи ,синове и т.н.Заради амбициите на един империалист ,решил да завладее света с война и заплахи.
155
1
 
11
 
! Отговори
До197 преди 1 година
Не заставам зад Путин и имперските му амбиции,ама още по малко оправдавам оня безродник Зеленски и господарите му за всичко което сътвориха от 2014 година досега!Потърпевши в крайна сметка са украинците!
154
0
 
3
 
! Отговори
До пяна преди 1 година
Ти си глупендър ,аз ти обяснявам че съм против войната и убийствата ти ми викаш ела там .Нещастна душице ,има място за тебе в ада ,споко там ще си с Путин
153
3
 
0
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
До Луд с лопата: ИСКАШ ЛИ ДВАМАТА ДА ИДЕМ? ТИ ЩЕ СИ ЗА УКРАЙНА, АЗ ЗА РУСИЯ, ПЪК ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ? МОЛЯ ТЕ, КАЖИ ДА!
152
2
 
3
 
! Отговори
195 преди 1 година
ти зад кой заставаш ,зад издевателствата и убийствата ли?Такива ***,трябва да лежат в затвора до живот ,след като подбуждат и са за война и убийства .Там ти е мястото
151
0
 
3
 
! Отговори
Луд с лопата преди 1 година
Пяна гъ , умрии освободи света от злобата си и го остави на добрите хора.Отивай при Путин и се бий за него нехранимайko смешен
150
2
 
4
 
! Отговори
До Зайцев преди 1 година
А зад кого да застанем,най вероятно зад оня безродник Зеленски,който в стремежа си да угоди на своите господари жертва и без това бедните украинци и самата Украйна на разрушение и безпътица?
149
2
 
3
 
! Отговори
До 187 преди 1 година
Бомбите са пуснати на Хирошима и Нагасаки, за да сложат край на ВСВ. Днес, двата града са образец за целия свят и демонстрация какво се случва с държава избомбена с щатски атомни бомби. Дано хвърлянето на Нео бомби връз Рассия помогне на същата да се оправи веднъж и завинаги.
148
4
 
4
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Ама какво значи "Байдън предупреди: Путин не се шегува с ядрената заплаха"??? Ами като не се шегува, какво правят САЩ/НАТО/ЕС в Украйна, пардон, в Русия??? Да се махат и готово - НЯМА ДА ИМА ЯДРЕНА ЗАПЛАХА! Ами ако Русия на прави Майдан в Калифорния и я въоръжи и изгради биолаборатории за смърт и й изгради неамериканска идентичност и я кара да нападне САЩ??? КАК ЩЕ Е ТОГАВА! Да не би САЩ да посрещат калифорнийците и Русия с хляб и сол? Абе ЗАЩО ВСИЧКИ СЕ ПРАВЯТ НА Л-У-Д-И?
147
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисията и шантажът са изпълнени,Русия е отслабена и отхвърлена от почти цяла Европа,Путин оцеля и за да не се стига до ядренна война,човечето продажник ще бъде пожертвано както и част от Украйна!
146
4
 
4
 
! Отговори
Зайцев преди 1 година
До всички които застават зад Путин ,войната ,убийствата.Нека бремето на всички жертви в безсмислената война на Путин ,се настанят в съвестта ви и не ви накара сами да се гръмнете от напрежението на невинните души.Специално за всички негови поддръжници .
145
2
 
4
 
! Отговори
Луд с лопата преди 1 година
Колкото и да подкрепят Путин ,в историята няма оцелял мегаломан ,искал да завладее света .Скоро ще му дойде времето ,но въпроса е дали ще повлече и другите със себе си заради ядрените атаки които ще ги има ако го оставят без път и избор.
144
2
 
4
 
! Отговори
Карчопелев преди 1 година
Адолф вика Путнер за рождения му ден.Викат го двамата Ким и Мао
143
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кой пусна бомби на Япония
142
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ви притеснява думата и.ди.о.т, половината хора са такива
141
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо махнахте статията за Байдън и марихуаната. Това ЦЕНЗУРА ли е, що за ***.щина
140
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тъй като на всички е вече ясно,че Путин не се шегува,очаквам в най скоро време наркоманът-клоун Зеленски да бъде жертван като агнец и да се приключва с Украйна и цялата какафония около нея!
139
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За жалост ядреният конфликт *** на вратите ни,Русия е притисната в ъгала и в същият момент не може да си позволи загуба,тъй като това означава край на империята и на Путин в частност!
138
1
 
4
 
! Отговори
Брандън преди 1 година
Тоя е напълнил памперса от страх - старец треперушко.
137
2
 
7
 
! Отговори
555 преди 1 година
Вие затова ли всички сте се умълчали, по повод присъединяването на земите от Украйна?Не чухме никакви коментари и изявления. Ясно е , че здравата сте се шубелисали.