Пропаганда: Войник показа автомат и огнехвъргачка в детска градина в Русия

Това предизвика опасения за най-малките
21 окт 2022 19:46, Нели Христова
139
Пропаганда: Войник показа автомат и огнехвъргачка в детска градина в Русия
Снимка: Twitter

"Урокът по война" на бивш войник в детска градина в Русия предизвика загриженост относно военната пропаганда, насочена към все по-малки деца.

На снимки и видео, заснети в детска градина № 31 в Корольов, близо до Москва, се вижда как ветеран от армията на име Павел Фирсов показва автоматична пушка и гранатомет на деца на четири или пет години.

Целта на урока беше да се демонстрират "качества, които отличават истинския защитник на Родината", казаха местни власти в онлайн публикация, която по-късно беше премахната.

Members of pro-Kremlin “Brotherhood of War” visited a kindergarten in Korolyov to give 4-5 y.o. kids ‘a lesson in patriotism’.The morons brought with them military equipment, guns, a grenade launcher and showed kids how to use it. 🤯🤬🤡 pic.twitter.com/gMa1yInFNs

— RitorFella🇺🇸🇺🇦 (@RitornellaNYC) October 19, 2022

Фирсов обяснил на децата как се държи оръжието, описал как да се изработи добър камуфлаж и показал на класа военен медицински комплект, бронежилетка и снайперски воал. Твърди се, че децата са проявили голям интерес.

40-годишният Фирсов е член на "Боевое братство". Групата на ветераните е основана през 1997 г. от Борис Громов, герой от войната в Афганистан.

Групата организира патриотични събития за ученици, включително едно, наречено "Руският войник е нашата гордост", посветено на "героите от специалната операция на руските сили в Украйна".

След като президентът Путин обяви инвазията си в Украйна през февруари, се разпространиха снимки, показващи деца в детски ясли в Русия, които с телата си образуват буквата Z. Символът, която не съществува в кирилицата, е изписан на руските танкове в Украйна и се е превърна в израз на подкрепа за войната.

Подобни действия предизвикаха смесена реакция в Русия, където някои хора изразиха одобрение, а други отвращение към посещението на Фирсов в детската градина.

"Е, това е прекалено. Няма нужда да показвате на деца в предучилищна възраст такива неща", гласи един коментатор онлайн, а друг пита: "Прав ли съм, че участник в боя е донесъл автомат и огнехвъргачка в детска градина?" Този въпрос получава своя отговор: "По-добре участник в боя да донесе автомат и огнехвъргачка, отколкото терорист".

Няколко родители на деца в детската градина изразиха ужас, че не са били предупредени за урока. Длъжностни лица казаха, че оръжията са демонстрационни модели, които не могат да стрелят.

Децата в Русия започват официално училище, когато са на седем.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоягата има 2 края. В Белгород 3 насила мобилизирани изтрепаха двайсетина. Някои от тия дечица като порастнат може да повторят упражнението. А мобилизираните като им писне може да се върнат в Русия и да повторят упражнението на пра- пра- пра-дедите си от 1917.
86
1
 
1
 
! Отговори
Тоягата преди 1 година
има 2 края. В Белгород 3 насила мобилизирани изтрепаха двайсетина. Някои от тия дечица като порастнат може да повторят упражнението. А мобилизираните като им писне може да се върнат в Русия и да повторят упражнението на пра- пра- пра-дедите си от 1917.
85
1
 
2
 
! Отговори
Мобилизират преди 1 година
ли и в детските градини ? Кремълските Ш И З О Ф Р Е Н И Ц И съвсем се НА С РА ХА !
84
1
 
2
 
! Отговори
Мобилизират преди 1 година
ли и в детските градини ? Кремълските Ш И З О Ф Р Е Н И Ц И съвсем се *** А !
83
8
 
4
 
! Отговори
Безпристрастен преди 1 година
До Дедо Груйо - Я обърни внимание върху атмосферата , цветовете и обзавеждането в детската градина , че ако щеш и войника , който има стерилни предпазни терлици на обувките си - Колко такива градини има в България ?! Ако една нация така се грижи за децата си докато родителите са на работа - Не знам дали трябва да се притесняваме за тяхната "мизерия " и бъдеще ?!
82
3
 
1
 
! Отговори
Безпристрастен преди 1 година
Д-р Мартин Лутър Кинг имаше МЕЧТА да види единство и равноправие между бели и черни , не беше разбран и затова плати с живота си за тази идея ! Джон Ленън пееше за Свят без граници и религии , динство и братство , и той плати цената за това ! Аз пък си мечтая за свят без Злоба , Алчност , Омраза и Насилие ! Едва ли ще го видя ,но тези които ще видят истинската ЕВОЛЮЦИЯ ще са наистина щастливи и развити ХОРА ! Дотогава сме само едни зли *** независимо от всичките ни технологии !
81
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви зали има в руските детски градини. Колко комфортна е температурата в помещенията. По това време температурата на въздуха там е около 0 градуса по Ц.
80
2
 
3
 
! Отговори
Безпристрастен преди 1 година
Не обичам оръжията и ако зависеше от мен бих ги премахнал - Това не са играчки ! За съжаление обаче живвеем в недотам ЕВОЛЮИРАЛ свят все още ! При едно по-високо еволюционно развитие може би един ден хората ще осъзнаят вредата и безсмислието от войните и оръжията , и тези ресурси да бъдат използвани за нещо по-добро ! Развитието на човечеството НЕ е в технологиите а в това да се преборим с пороците и демоните които живеят във всеки от нас : Злоба , Алчност , Жестокост и желание за Надмощие !
79
4
 
2
 
! Отговори
Безпристрастен преди 1 година
Родолюбието и националното самосъзнание се формира още в детска възраст - Ние го имахме ,но го занемарихме 30г. и виждаме какъв е резултата ! Интернет е пълен с Американци , които завеждат децата си в гората дават му автомата и го учат как се пази дом и родина , и затова Американеца е ГОРД и нищо не може да го убеди в обратното , независимо от бедните , бездомните и всичко негативно което *** и в Америка ! Никъде няма идеална система и никъде хората не живеят еднакво богато - Иска се работа !
78
4
 
6
 
! Отговори
Дедо Груйо преди 1 година
Правилно. Всяко рушко дете трябва да знае какво го чака. Разрушения и мизерия. Накрая в мобилния крематориум, в бурканче.
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много късно. Трябва още от яслите да ги закърмите с калашник.
76
2
 
8
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Децата в Русия трябва да знаят какво бъдеще ги очаква !
75
2
 
5
 
! Отговори
Влад преди 1 година
Трябвало е да завършат курса на стрелбището...
74
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Боевое братство" организира патриотични събития за ученици, включително "Руският войник е нашата гордост". Това е къде-къде по за предпочитане от София прайд.
73
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статията е ***. Показването на оръжие е елемент от патриотичното възпитание, а не е пропаганда. Двете неща нямат нищо общо едно с друго. В САЩ оръжието е бог, но там е национален идол, но в Русия го наричате пропаганда. На черното се вика бяло.
72
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важно е да върви ГнЕЙ пропагабандата.
71
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
... казали най-големите пропагандатори - бг квазимедиите.
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре войник да покаже на децата нещо, което реално съществува, вместо деца да ползват оръжие лично.
69
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропагнда е тази статия и останалите подобни. Защо да не видят децата оръжие? И какво по-добро от това, да им го покаже войник и да им обясни за него? Или е добре само да зяпат телевизионни и други дедийни лъжи?
68
3
 
5
 
! Отговори
sss преди 1 година
всяком дете да нарами пущка и в боя!