Остават ли му на Владимир Путин още 3 години живот?

Михаил Мишустин е най-силният кандидат за негов заместник
8 дек 2022 20:00, Нели Христова
268
Остават ли му на Владимир Путин още 3 години живот?
Снимка: БГНЕС

От 24 февруари насам очите и ушите на целия свят са вперени в новините от Украйна. Докато войната в страната продължава с пълна сила, дойде дългоочаквано изявление от страна на Русия. Службата за преса и информация към президентството на Руската федерация направи изявление по повод твърденията за здравословното състояние на Путин.

От първия ден на войната досега бяха направени десетки спекулации за здравето на Путин. Последното твърдение за руския лидер беше, че е паднал по стълбите. След преглед е установено натъртване в областта на опашната кост и меките тъкани. Според същото твърдение Путин е бил прегледан, за да се види дали здравословен проблем е причината за въпросната ситуация.

Седмици по-късно Русия нарушава за първи път мълчанието по отношение на здравето на Путин.

Службата за преса и информация към президентството на Руската федерация даде следния отговор на зададения въпрос за инцидента: "По отношение на въпросното запитване можем да кажем, че то е напълно невярно“.

През последните седмици агент от руската държавна агенция за вътрешна сигурност, Федералната служба за сигурност (ФСБ), разкри времето за живот, който лекарите са определили на Путин.

Според твърдението, изнесено от британския вестник „Mirror“, лекарите са дали на руския лидер максимален живот от 3 години.

Макар името на източника да се пази в тайна от съображения за сигурност, зрението на Путин също е претърпяло сериозен спад поради заболяването му. В изявлението си пред вестника руският агент дава следните изявления: 'Той се нуждае от листчета с всичко, написано с главни букви, за да прочете какво ще каже, когато е по телевизията. Буквите, написани на тези хартийки, са толкова големи, че на всяка страница има само по няколко изречения. Състоянието на очите му сериозно се влошава".

В документи, публикувани по-рано от базираната в Русия изследователска платформа "Проект", се твърди, че по време на посещения при Путин на прага се намират поне 5 различни лекари.

В същите документи е включено твърдението, че "специалистът по уши, нос и гърло Евгений Селиванов, който е специалист по рак на щитовидната жлеза, винаги е до руския лидер".

Според документите, публикувани от изследователската компания, на която е забранено да публикува в Русия, Кремъл отрича това. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи документите като "фантазия" и подчерта, че съдържащите се в тях твърдения не отразяват истината.

Кой може да замени Путин?

Според британската преса Михаил Мишустин е най-силният кандидат за замяна на Путин в случай на неговата смърт. Мишустин, който изпълнява длъжността министър-председател на Русия, е втори след Путин в политическата йерархия .

Сергей Собянин, настоящият кмет на столицата на страната Москва, също е сред кандидатите.

Николай Патрушев, който от 2008 г. е ръководител на Съвета за сигурност на Русия, е също едно от често споменаваните имена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В посока Красно-Лимански руските части продължиха да водят настъпателни действия. Над 60 украински военнослужещи, 3 бойни машини и 2 автомобила бяха унищожени от щурмови удари, удари на армейската авиация и артилерийски огън. В купянското направление в резултат на удари на щурмова авиация, както и артилерийски обстрел по районите на съсредоточаване на ВСУ бяха унищожени над 70 украински военнослужещи, 2 БТР и 3 автомобила.
91
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Донецко направление ВСУ направи неуспешни опити за контраатака на части на руските войски в посока Спорни и Берестовое.В резултат на залпов огън са унищожени над 50 зомби нацита, 3 БТР и 2 пикапа. В Южнодонецко напр. ВСУ с помощта на ротна тактическа група се опитаха да атакуват позициите на руските витязи в посока село Николское. С решителни действия и артилерийски удари подразделенията на ВСУ бяха върнати на първоначалните им позиции. Унищожени са над 30 зомби нацита, БПМ, БТР и 2 автомобила.
90
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казано на пpocTичъk език: Можем да спрем кръвопролитието, но не ни трябва. Имаме нужда от сили, които отслабват Русия, които мразят Русия и са готови да се бият с нея. САЩ и техните слуги ще продължат да спонсорират нацистите, така че украинците и руснаците да се избиват колкото се може повече помежду си. Когато СВО свърши, не забравяйте гадовете, които имаха пръст в нацификацията на Украйна и спонсорирането на нацизма в Украйна.
89
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жозеп Борел: Сред европейската общественост битува мнението, че колкото по-дълго помагаме на Украйна, толкова по-дълго продължава войната. Ако искате да сложите край на войната, спрете да подкрепяте Украйна и войната ще свърши, казват те. Разбира се! Но как ще свърши? Това е важен въпрос. Тази война не може да завърши с победа на Русия и окупация на Украйна Трябва да продължим да подкрепяме Украйна.
88
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лекарите може и да са му дали 3 години живот, но украинците му дават не повече от 5-6 месеца живот.
87
7
 
8
 
! Отговори
Може би преди 1 година
Но на НАРКОМАНА със сигорност мн по малко
86
7
 
11
 
! Отговори
Пакет санкции N:10 преди 1 година
путин и русия вече ще се изписват с малки букви!
85
6
 
11
 
! Отговори
Vako преди 1 година
Като сме на странатра на украйнна защо нне на щат в шенгенн ?
84
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото по-рано умре, толкова по-малко руснаци и украинци ще бъдат убити... Затова всеки нормален човек трябва да иска смъртта му.
83
6
 
6
 
! Отговори
хг преди 1 година
3 години са му много, ама пък може и да ги изкара в Хага, кой знае.
82
4
 
7
 
! Отговори
Ватенка с партенки преди 1 година
Едно ще ви кажа на Русия никак не и е лесно с всички тези санкции обществен натиск и вътрешни борби ,защото не всеки в Русия подкрепя режима на пютин!
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А не бе, ще иляди!
80
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най ми е хубаво га пише ,че информацията е предоставена от анонимен източник от руските служби..все едно две баби пред блока си говорят,те имат по-достоверна информация за здравето на Путин от всичките тайни служби взети заедно.
79
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе. Това си е Божа работаНие не знаем колко ни остава на нас. За Путин се претесняваме.
78
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но поне не се търкаля по стълбите, като някои други...
77
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС е лицеменер съюз, години наред му налива милиарди, сега ще го плашат със санкции, ритуално самоубийство от баби пацифистки които нямат представа как се преговаря с такива като Путлера.
76
6
 
3
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Тоя вече не е важен! Новите стратегии са как да измъкнем Русия от тоя шиид.
75
2
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Еми оставя Запада и Вашингтон да търпят Путин още 3 години и какво ли може а се случи за това време на Запад. А "Сахо" пргнозира ,че Макрон през 2023 ще отиде в историята..
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха майкумила това е безумие.
73
1
 
7
 
! Отговори
Възмутен-потресен преди 1 година
Искам да изразя дълбокото си възмущение от това ,че постоянно се пише за Путин , много повече отколкото за г-н генерал президента Румен Радев!