Войната в Украйна можело да се разрасне и да стане конфликт с НАТО

Столтенберг: Ако нещата тръгнат зле, може да станат страшно зле
435
Войната в Украйна можело да се разрасне и да стане конфликт с НАТО
Снимка: БГНЕС

Войната в Украйна може да се излезе от контрол и да се превърне във война между Русия и НАТО, заявява генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю, разпространено вчера и цитирано от АП и БТА.

"Ако нещата тръгнат зле, може да станат страшно зле", казва той пред Норвежката радиотелевизионна компания. "Това е ужасна война в Украйна. Това е също война, която може да стане цялостна война, която да премине в голяма война между НАТО и Русия", констатира той, но добавя, че алиансът "работи всекидневно, за да избегне това".

Още по темата

В интервюто Столтенберг, който е бивш премиер на Норвегия, допуска възможността от разрастване на войната в Украйна и подчертава, че е важно да не се стига до конфликт, който включва "още страни в Европа и който да стане пълномащабна война в Европа".

Кремъл нееднократно е обвинявал съюзниците от НАТО, че на практика участват във войната, тъй като доставят на Украйна оръжия, обучават нейни войници и ѝ осигуряват военна разузнавателна информация. Вчера руският президент Владимир Путин намекна, че Москва може да възприеме, по думите му, доктрината на САЩ за изпреварващ удар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
9
 
19
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 51 Янките са си у дома. Руснаците са на чужда територия . Разрушават и убиват.
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
веднага след като Си предложи в Риад арабската лига да минат на юани и да търгуват на Шанхайската борса, САЩ и коалицията им от васали/колонии НАТО нямат друг шанс освен голяма война. Иначе следва срив на долара и еврото под стойността на хартията им!
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един германски депутат огласи нелицеприятната истина, че Германия разполага с боеприпаси за два дни. Всичко изсипаха в Украйна. Та си мисля, че НАТО ще се въздържи от участие във войната.
61
2
 
11
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Явно Запада не осъзнава още заплахата че Русия ще възприеме американската стратегия за изпреварващ ядрен удар!Това е много лоша новина за НАТО и САЩ , защото Путин този път не им остави шансове, освен да се молят за незабавен мир и да обещаят че премахват санкциите!
60
3
 
10
 
! Отговори
Цитат Макрон преди 1 година
2019 НАТО е мъртво! Европа трябва да има собствена армия ако иска да има кантрол върху съдбата си!!
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 66. Ти с какво мислиш ако може да ми обясниш ? Определено не е с главата. Ако НАТО се намеси, то войната няма да е само в Украйна вече. Русия ще отвърне на удара срещу всички държави членки на НАТО. Включително и България.
58
8
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
До Анонимен 45 Кажи го на сатрапа Путин.
57
2
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
НАТО полагат голямо усилия, за да се стигне до конфликт с Русия. Случващото се в Украйна е в резултат на усилията на НАТО.
56
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 58....А ти как смяташ НАТО да се намеси ..с цветя и рози ли .Русия с какво се намиса в Украйна С цветя и рози ли.Фо сега е изтребила хиляди украинци включвам деца и жени Ако твоята жена е убита от руски чеченец , ти какво ще правиш Ще се правиш на утрепана лисица ли Май ти си без разум.
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опуления с минусите пак са активизира. Обаче лабано го дава. Сигурно е снощен
54
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Може да стане страшно зле" например слънцето да изгрее за кратко в Париж, Берлин, Лондон, Ню Йорк и после да залезе завинаги за всички.
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 59- Кой па ша едва да та освобождава па тебе бе ? Умрел си некой за тебе че си много убав
52
3
 
11
 
! Отговори
ТТТ преди 1 година
НАТО си отива. Идва нов световен ред. Идва денят на истината!
51
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мечтая , кога ще дойдат американците са ни освободят от руската по*длога Ахмет Доган и руския васал Бойко Методиев Борисоф Май ще си остана с мечтите
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво става? Не стигат ли доларите за Локхийд Мартин и Рейтон? Военно промишленият комплекс иска още пари??
49
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мечтая , кога ще дойдат американците са ни освободят от руската *** Ахмет Доган и руския васал Бойко Методиев Борисоф Май ще си остана с мечтите
48
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 56. Ако НАТО се намеси, то ти нема повече да си жив. Що искате да умиргате бе обезумели ?
47
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната в Украйна се планира още от времената на Збигнев Бжежински. Сега ни внушават, че Путин една сутрин се събудил в лошо настроение и нападнал Украйна спонтанно. Повече от 30 години колективния запад въоръжава украинците и им подменя историята. Сега като нищо може да паднат в собствения си капан.
46
8
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
що се отнася до намесване на други страни в конфликта те отдавна са замесени и продължават Русия замеси Чечня , Бурятия ,а сега се кани д включи във войната и Беларус.По критериите на нашенските русофили във войната участват Иран и Турция понеже продават оръжие на Русия и Украйна. Изобщо лудия пигмей иска да унищожи света с ядрено оръжие като казва "За какво ни е света щом в него няма място за Русия -под място разбира Русия да властва над света"
45
2
 
11
 
! Отговори
Петров преди 1 година
тоя норвежки шве ст ер прилича на онези навиващите се петлета - навиват го американките и той почва енергично да обикаля в кръг и да къкве - Русия, война, Зекенски, ядрена заплаха- после пружината се развива и той млъква. до следващото навиване. мисирките в днеса са ъщите