Путин: Готови сме да преговаряме с всички участници в конфликта

Според президента, Западът се опитвал да разкъса Русия
25 дек 2022 14:05, Петя Славова
338
Путин: Готови сме да преговаряме с всички участници в конфликта
Снимка: БГНЕС

Западът се опитва да разкъса Русия, заяви руският президент Владимир Путин в откъси от интервю. То ще бъде излъчено по националната телевизия по-късно днес.

"В основата на всичко това е политиката на нашите геополитически противници, целяща да разкъса Русия, историческата Русия", каза Путин.

"Те винаги са се опитвали да "разделят и владеят"... Нашата цел е друга - да обединим руския народ", добави той, цитиран от БГНЕС.

Още по темата

Путин използва понятието "историческа Русия", за да твърди, че украинците и руснаците са един народ - подкопавайки суверенитета на Киев и оправдавайки 10-месечната си офанзива в Украйна.

"Действаме в правилната посока, защитаваме националните си интереси, интересите на нашия гражданин, на нашия народ", каза Путин.

Президентът повтори твърденията си, че Москва е "готова да преговаря с всички участници в този процес (за намиране на) приемливо решение" на конфликта.

При първото си пътуване извън Украйна от началото на офанзивата през февруари украинският президент Володимир Зеленски получи твърди обещания за подкрепа от президента на САЩ Джо Байдън, включително за най-модерната система за противовъздушна отбрана на Пентагона.

"Разбира се, че ще я унищожим, на 100 процента!" каза Путин, визирайки ракетната батарея "Пейтриът", обещана на Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
3
 
5
 
! Отговори
Костя не копейкин преди 1 година
Не е ли от факта,че над 78%от китайската икономика се държи от Европейци и Американци.И китайчетата не смеят,да окажат подкрепа на руснаците.Не е ли от факта,че олигархичната клика на Путин не може,да си харчи парите и да се облагодетелстват от Западния начин на живот.А сега Запада им готви и втори и трети фронт,на конфликт с Казахстан и Молдова.Хахахахахах
264
3
 
9
 
! Отговори
Снаряди по коледния преди 1 година
пазар в Херсон: 10 граждани загинаха на място и 60 бяха ранени. Така Кремъл преговаря с Украйна. Затова ще получат каквото заслужават.
263
1
 
0
 
! Отговори
тАпа путка/пуйка преди 1 година
нямаш идея какво говориш.
262
4
 
2
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Ами първата световна война започна поради разпределение на територии,главно на колонии,което показва несъстоятелността на американската доктрина за сигурен свят,ако всички държави са демократични - нито СССР е имало тогава,а Хитлер е бил доброволец,стигнал до чин ефрейтор,но война е имало.
261
1
 
6
 
! Отговори
путьо късия преди 1 година
да учи значението на думата "репарация"
260
1
 
3
 
! Отговори
Да идиот чували сме преди 1 година
"чували ли сте за киевска Рус............" когато е съществувала м0нголоидите са населявали малка територия около блатата. Други въпроси?
259
5
 
4
 
! Отговори
Ако преди 1 година
нямаше Майдан, цветна революция и преврат в Киев...........сега нямаше да има война в Украйна...........не Путин е единствения виновник.........истинските виновници са на запад, в топлите кабинети в Лондон, Париж, Вашингтон и Брюксел!!!
258
5
 
4
 
! Отговори
Украйна преди 1 година
е част и ще бъде част от Русия...............чували ли сте за киевска Рус............но зеления наркоман се продаде и предаде за няколко милиарда американски долара!!Бог да пази България и Русия..........и другите православни народи!!
257
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада и Украйна твърдят че победили и че са загинали 103 000 руски войници в конфликта пише го в съседната статия. Значи победителят ги е избил тоест Запада убива !
256
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гошо на краставичар краставици не се продават . Много провинции са в Германия и тя също е Федерация ГФР.
255
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бля,бля,бля...***!
254
9
 
3
 
! Отговори
Паричков преди 1 година
Абе тоя товарищ пак лъже и усуква - бил готов да преговаря,ама нямало кой да го чуе ?! За какво да преговаряте ?! Просто отдай заповед войските ти да напуснат Украйна и тога ва може да се преговаря какви средства и за колко време ще трябва да се възстанови Украйна !
253
3
 
2
 
! Отговори
Чоката преди 1 година
Малиии колко много историци, военни експерти, политически анализатори в тия коментарите, направо не мога да разбера как нямаме все още правителство на толкова много експерти по всичко. Гааааси народи сме, фб и онлайн патриоти, от всичко разбирали... смешници
252
8
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Този сам не си вярва, бе пак някой друг да му вярва, шушльо
251
5
 
7
 
! Отговори
КВА ИСТОРИЯ ,БЕ.... преди 1 година
По времето на Киевската Рус ---Московското княжество е само около града и селата там!!!ИЗОБЩО НЯМА НИКАКВА ДРУГА РУСИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!....С идването на азиатските племена от монголи , татари и печенеги започват завоеванията над КИЕВСКАТА РУС и малкото Московско княжество, което го правят ВЕЛИКО по времето на Екатерина !
250
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската военна машина май е една приказка за деца- джуджето явно яко е закъсало щом говори за преговори. А се канеше за седмица да превземе Украйна..
249
8
 
11
 
! Отговори
Ше преговаря , ами. преди 1 година
Чечня , Татаристан и Башкирия вече открито искат отделяне от РФ, а Казахстан прави военни учения с Китай ....яйцето вече му е опряло в дирника на Джуджи! НЕМА ЛАБАВО!
248
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вова голям рев надава за тая историческа Русия. Но най-голям рев надават една шепа пишман патриотарчета у нас с якенца с емблемата на СССР. Наистина не знам какво си мислят, че представляват, уникална гротеска.
247
5
 
8
 
! Отговори
До 277 преди 1 година
Като не иска, да си ходят в блатная. Ако в България руснаците не им харесва, да идва ли Путин да ги освобождава. Свят голям, като не ти харесва, куфара и айде някъде другаде.
246
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото химарси унищожиха, толкова и пво ще уцелят. Нека се фукат с поразени дървени макети от тях ще има бая за целене.