Още един руски магнат падна: Магомед Абдулаев е бил блъснат от "Нива"

Той е бил близък на Дмитрий Медведев
Обновена: 9 яну 2023 17:03 | 9 яну 2023 17:03, Нели Христова
218
Още един руски магнат падна: Магомед Абдулаев е бил блъснат от "Нива"
Снимка: БГНЕС

Още една мистериозна смърт бе прибавена в дългия списък на руски бизнесмени, които загубиха живота си по един или друг начин след инвацията на Владимир Путин в Украйна. Този път 61-годишният Магомед Абдулаев, бивш премиер на богат на петрол регион, загина, след като бе блъснат от кола.

Абдулаев е бил близък бившия руски президент Дмитрий Медведев, съобщават от Daily Mail. След инцидента той е бил хоспитализиран, но е издъхнал от тежки наранявания в град Махачкала на Каспийско море.

Украйна веднага намекна, че това е последната в поредица от мистериозни смъртни случаи в Русия през изминалата година, след като започна войната в Украйна.

Абдулаев, който е и бивш ректор на Дагестанския държавен педагогически университет, пресичал улица "Магомед Гаджиев“, когато бил блъснат от автомобил Нива. Съобщава се, че шофьорът е на 55 години, но не се съобщава дали е бил задържан или арестуван. Пешеходецът Абдулаев е пресичал пътя на неразрешено място, гласят докладите.

Той беше премиер на богатия на петрол регион Дагестан от 2010 до 2013 г. и беше назначен, когато Медведев беше президент на Русия.

Медведев - близък съюзник на Путин и войнствен блогър за войната в Украйна, го е познавал откакто са били студенти в Санкт Петербургския държавен университет, твърдят източници на изданието. 57-годишният Медведев в момента е заместник на Путин в Съвета за сигурност на Русия и е наричан негов най-близък политически съюзник, оглавявайки неговата партия "Единна Русия".

Русия е засегната от редица "подозрителни“ смъртни случаи – много от които са свързани с енергийния сектор – след ескалирането на напрежението преди инвазията на Путин в Украйна през февруари 2022 г.

Богатият политик Николай Петрунин - известен още като руския "Gas Wonderkid", беше само на 47 години и беше в кома от месец, когато почина през октомври.

Съобщава се, че мултимилионерът, баща на три деца, бивш висш изпълнителен директор в газовата индустрия, е починал от усложнения, свързани с тежък COVID. Той беше заместник-председател на влиятелната енергийна комисия на руския парламент и верен на Путин, и "политическо протеже“, отбелязва Daily Mail.

Неговият бизнес изграждаше газопроводи за големи руски енергийни оператори и той имаше връзки с газовия гигант на Кремъл Газпром - който сега лишава Запада от руски доставки заради войната – както и Роснефт.

На 1 септември петролният магнат Равил Маганов, на 67 години, падна от прозореца на шестия етаж на московска болница.

В един доклад се казва, че председателят на Лукойл – втората по големина петролна компания в Русия – е бил "бит“, преди да бъде "изхвърлен от прозореца“, но това не е потвърдено официално, пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
4
 
! Отговори
do 191 преди 1 година
Медветката няма да го заточат никъде, той е любошник на Путин. Кой ще му лъска на Путин в бункера на Кремъл
166
1
 
2
 
! Отговори
да бе преди 1 година
До До 181 При туй ембарго ще е с каруца,този поне късмет извади.
165
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разчистват хората на Путин. След като кръгът от хора на Путин се свие само до хората криещи се в бункерите на Кремъл ще има преврат, ако Путин сам не умре до тогава. Това е стара КГБ доктрина. За да дойдеш на власт трябва първо да разчистиш всичките поддръжници на текущия Цар. После идваш на власт и попълваш позиции. Сталин е избил цялото Политбюро, Хрусчов ги заточи в гулази, който е следващия прави същото с Путин. Досвидание тавариш Путин. Медведката ще го заточат нейде из тайгата.
164
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 година
Тръгнал да бяг по стълбите, ама тя ладата се катери...
163
1
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
поредната статия с неправилен превод .
162
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Покрай тая военна операция май умряха повече рашиски бизнесменчета отколкото нацисти...
161
2
 
19
 
! Отговори
Питам преди 1 година
Путин защо уби човека ? Симпатяга е ,не гном като Медведев.
160
1
 
14
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Така са постъпвали и Елена Чаушеско и Берия, прочут с голяма потентност и из.е-бал свет ученички и жени. Елена убива с кола любовник на дъщеря си , че имал бенка на дупе-то , а Берия убива пак с кола учителка , която отказва да легне с него.Кво да праиш ?Сатр.апи.
159
1
 
19
 
! Отговори
До 181 преди 1 година
Следващия ще го сгазят с S класа..
158
2
 
28
 
! Отговори
Не не преди 1 година
Не го е блъснала колата, а той се е блъснал в нея !
157
2
 
25
 
! Отговори
УжасТ преди 1 година
Нямаше ли по прилична кола?Все пак е бил Олигарх-назначен милионер!
156
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно е пушил и се е разсеял в цигарата?
155
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Патриот Ами да ,в Раzzия и по точно в Масква има повече джамии отколкото в Истанбул..!!Правете си заключенията....Ама и много неустойчиви станаха тия рашиски олигарси бе...
154
5
 
18
 
! Отговори
Считам, че преди 1 година
До Анонимен "Патриот с какво се римуваше..." - лилипутинист с какво се римуваше - с индивид, който обича самогона (само за путинисти - понимай домашнярка/домашна ракия), бие жена си и онож да комшийката, антиваксър (само поради страх от чипиране), прекланящ се пред коминтерна и мразещ всички, които не му дават това което не е заслужил! С една дума Луз_ър!
153
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нашите йогаташи ... Кога?
152
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живяха като лордове, но забравиха за сигурнистта си ...
151
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патриот с какво се римуваше??? Аааа, с идиооооотттт! Верно веееее.
150
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много рискова професия стана това да си богаташ в Русия особено такива съмнително забогатели то не бяха паднали от прозорец, паднали по стъпала , спънали се ....
149
9
 
33
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
До всички путинофили: Абе не ви ли прави впечатление, че в любимата ви Русия почти всички богаташи са Магомедовци. Нещо издиша любимото ви славянство.
148
2
 
27
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Като гледам снимката, няма вид на човек, който ще се разхожда неправилно! Колко дълго ли са го дебнели , да го хванат че се разхожда?