Още един руски магнат падна: Магомед Абдулаев е бил блъснат от "Нива"

Той е бил близък на Дмитрий Медведев
Обновена: 9 яну 2023 17:03 | 9 яну 2023 17:03, Нели Христова
218
Още един руски магнат падна: Магомед Абдулаев е бил блъснат от "Нива"
Снимка: БГНЕС

Още една мистериозна смърт бе прибавена в дългия списък на руски бизнесмени, които загубиха живота си по един или друг начин след инвацията на Владимир Путин в Украйна. Този път 61-годишният Магомед Абдулаев, бивш премиер на богат на петрол регион, загина, след като бе блъснат от кола.

Абдулаев е бил близък бившия руски президент Дмитрий Медведев, съобщават от Daily Mail. След инцидента той е бил хоспитализиран, но е издъхнал от тежки наранявания в град Махачкала на Каспийско море.

Украйна веднага намекна, че това е последната в поредица от мистериозни смъртни случаи в Русия през изминалата година, след като започна войната в Украйна.

Абдулаев, който е и бивш ректор на Дагестанския държавен педагогически университет, пресичал улица "Магомед Гаджиев“, когато бил блъснат от автомобил Нива. Съобщава се, че шофьорът е на 55 години, но не се съобщава дали е бил задържан или арестуван. Пешеходецът Абдулаев е пресичал пътя на неразрешено място, гласят докладите.

Той беше премиер на богатия на петрол регион Дагестан от 2010 до 2013 г. и беше назначен, когато Медведев беше президент на Русия.

Медведев - близък съюзник на Путин и войнствен блогър за войната в Украйна, го е познавал откакто са били студенти в Санкт Петербургския държавен университет, твърдят източници на изданието. 57-годишният Медведев в момента е заместник на Путин в Съвета за сигурност на Русия и е наричан негов най-близък политически съюзник, оглавявайки неговата партия "Единна Русия".

Русия е засегната от редица "подозрителни“ смъртни случаи – много от които са свързани с енергийния сектор – след ескалирането на напрежението преди инвазията на Путин в Украйна през февруари 2022 г.

Богатият политик Николай Петрунин - известен още като руския "Gas Wonderkid", беше само на 47 години и беше в кома от месец, когато почина през октомври.

Съобщава се, че мултимилионерът, баща на три деца, бивш висш изпълнителен директор в газовата индустрия, е починал от усложнения, свързани с тежък COVID. Той беше заместник-председател на влиятелната енергийна комисия на руския парламент и верен на Путин, и "политическо протеже“, отбелязва Daily Mail.

Неговият бизнес изграждаше газопроводи за големи руски енергийни оператори и той имаше връзки с газовия гигант на Кремъл Газпром - който сега лишава Запада от руски доставки заради войната – както и Роснефт.

На 1 септември петролният магнат Равил Маганов, на 67 години, падна от прозореца на шестия етаж на московска болница.

В един доклад се казва, че председателят на Лукойл – втората по големина петролна компания в Русия – е бил "бит“, преди да бъде "изхвърлен от прозореца“, но това не е потвърдено официално, пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
3
 
! Отговори
Шах преди 1 година
Мефистофел прави така. Дава ти каквото поискаш , и после ти взима душата . Днес лети за България !
66
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КОЛКО ИМА ДА ГО ПСУВАМ И КЪЛНА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ТРООЛ ТУК ЩОМ КОМУНДЕЛИСТАН СЕ РАЗПАДНЕ НЕ Е ИСТИНА! ПО МОЕ МНЕНИЕ ДО СРЕДАТА НА 2023-ТА ГОДИНА РЕЖИМА В КОМУНДЕЛИСТАН ПАДА! 3 СЪБИТИЯ ЩЕ ИМА ПРЕЗ 2023-ТА, А ТЕ СА БАНКИТЕ В КОМУНДЕЛИСТАН ОБЯВЯВАТ ФАЛИТ И РУБЛАТА ОТИВА ПО ДЯВОЛЕТЕ КАТО СТОЙНОСТ, РЕЖИМА В КОМУНДЕЛИСТАН ПАДА И НАЙ-ВЕРОЯТНО КОМУНДЕЛИСТАН СЕ РАЗПАДА НА ПАРЧЕТА - ДЕГЕСТАН СЕ ОТДЕЛЯ НАЙ-МАЛКОТО И КРИМ СЪЩО!
65
0
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Изтриха ми коментара. Ясно. То човек извън платената пропаганда рядко може да изкаже мнение или истина. Ако търсите обективност ще я намерите тогава в другият живот .......
64
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега разбирате поведението на голяма част от политиците ни - хората не се борят за едни 4000 , а за живота си.
63
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонимеН 67. Пак ли съсипваш Русия с писане бе ? Не разбираш ли, че не се получава ? Не знам защо се мъчиш...ше си докараш некой спукан нерв.
62
1
 
5
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
"Съобщава се, че мултимилионерът, баща на три деца, бивш висш изпълнителен директор в газовата индустрия, е започнал от усложненията , свързан с тежък COVID". Малееее! Как ви избират бе? Уникати!!!
61
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 58. Какво да му гледам на заглавието. Виж уикипедията. Доктор на юридическите науки какъв магнат им се привижда на нашите писарушки ? Освен това случая е от 5-ти януари.
60
2
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
2023-ТА Е КРАЯ НА КОМУНДЕЛИСТАН!!! ДО ТУКА БЕШЕ! РУБЛАТА НЯМА ДА СТРУВА ПОЧТИ НИЩО ЩОМ СЕ ОБЯВИ, ЧЕ БАНКИТЕ СА ФАЛИРАЛИ В КОМУНДЕЛИСТ КОЕТО ЩЕ СТАНЕ ПРЕЗ 2023-ТА ГОДИНА! И СЛЕДВА РАЗПАД! А РЕЖИМА НА КОМУНДЕЛИСТАН КОЙТО ФАНАТ ЩЕ ГО ЛИКВИДИРАТ ОСТАНАЛИ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА БЯГАТ!
59
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
биели саго когато е падал прес празореца
58
5
 
5
 
! Отговори
Вовата преди 1 година
за една година голямо прочистване направи!
57
5
 
3
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Русия се Демократизира , както Българските Служби избиха Борците преди да ни приемат в ЕС . Украйна трябва да се замисли по тази тема - и тя да избие Мафията си .
56
3
 
15
 
! Отговори
ама преди 1 година
Кой не си дава парите на джуджи е така Мутренска държава
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изриват дъното на пропагандата!
54
2
 
7
 
! Отговори
До 58 преди 1 година
Магнатите обикновено са богати..виж заглавието!
53
1
 
8
 
! Отговори
Завиждам им преди 1 година
Де да ставаше и така тука.
52
0
 
4
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
"...беше само на 47 години и беше в началото на месеца, когато започна през октомври". Страхотни изречение!!! Извинявайте Нелии, но не мога да си взема дъх от смях.
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Citizen. Никъде от текста не разбрах че е богат.
50
4
 
6
 
! Отговори
Citizen преди 1 година
Богатите също плачат. И то каква става, цял живот надпревара и живот като на ролъркостър за повече и повече и още повеч и накрая свършват като мръ сни *** паднали кой от прозорец, кой сгазен, кой се задавил. Ай мерси. Като се замисля, живота който си имам си е ок. Живее се щастливо и с много по малко.
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да е пушил докато е пресичал!
48
4
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Средната възраст на мъжете в Украйна и Русия е около 60 г. Така, че няма мистерия, ако някой е пресичал неправилно на 3 водки и се е гътнал, като го е блъснала Нива. Щях да се чудя, ако се беше гътнал шофьорът на Нивата.