Още един руски магнат падна: Магомед Абдулаев е бил блъснат от "Нива"

Той е бил близък на Дмитрий Медведев
Обновена: 9 яну 2023 17:03 | 9 яну 2023 17:03, Нели Христова
218
Още един руски магнат падна: Магомед Абдулаев е бил блъснат от "Нива"
Снимка: БГНЕС

Още една мистериозна смърт бе прибавена в дългия списък на руски бизнесмени, които загубиха живота си по един или друг начин след инвацията на Владимир Путин в Украйна. Този път 61-годишният Магомед Абдулаев, бивш премиер на богат на петрол регион, загина, след като бе блъснат от кола.

Абдулаев е бил близък бившия руски президент Дмитрий Медведев, съобщават от Daily Mail. След инцидента той е бил хоспитализиран, но е издъхнал от тежки наранявания в град Махачкала на Каспийско море.

Украйна веднага намекна, че това е последната в поредица от мистериозни смъртни случаи в Русия през изминалата година, след като започна войната в Украйна.

Абдулаев, който е и бивш ректор на Дагестанския държавен педагогически университет, пресичал улица "Магомед Гаджиев“, когато бил блъснат от автомобил Нива. Съобщава се, че шофьорът е на 55 години, но не се съобщава дали е бил задържан или арестуван. Пешеходецът Абдулаев е пресичал пътя на неразрешено място, гласят докладите.

Той беше премиер на богатия на петрол регион Дагестан от 2010 до 2013 г. и беше назначен, когато Медведев беше президент на Русия.

Медведев - близък съюзник на Путин и войнствен блогър за войната в Украйна, го е познавал откакто са били студенти в Санкт Петербургския държавен университет, твърдят източници на изданието. 57-годишният Медведев в момента е заместник на Путин в Съвета за сигурност на Русия и е наричан негов най-близък политически съюзник, оглавявайки неговата партия "Единна Русия".

Русия е засегната от редица "подозрителни“ смъртни случаи – много от които са свързани с енергийния сектор – след ескалирането на напрежението преди инвазията на Путин в Украйна през февруари 2022 г.

Богатият политик Николай Петрунин - известен още като руския "Gas Wonderkid", беше само на 47 години и беше в кома от месец, когато почина през октомври.

Съобщава се, че мултимилионерът, баща на три деца, бивш висш изпълнителен директор в газовата индустрия, е починал от усложнения, свързани с тежък COVID. Той беше заместник-председател на влиятелната енергийна комисия на руския парламент и верен на Путин, и "политическо протеже“, отбелязва Daily Mail.

Неговият бизнес изграждаше газопроводи за големи руски енергийни оператори и той имаше връзки с газовия гигант на Кремъл Газпром - който сега лишава Запада от руски доставки заради войната – както и Роснефт.

На 1 септември петролният магнат Равил Маганов, на 67 години, падна от прозореца на шестия етаж на московска болница.

В един доклад се казва, че председателят на Лукойл – втората по големина петролна компания в Русия – е бил "бит“, преди да бъде "изхвърлен от прозореца“, но това не е потвърдено официално, пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
5
 
! Отговори
До 98 преди 1 година
Информираха ни, че 6 годишно застрелял учителката си в САЩ! А искаш за избитите руски магнати да не пишат?
86
1
 
7
 
! Отговори
Бузинесмен преди 1 година
При анонс: "Парите или живота", отговорът е: "Животът, щото парите ми трябват".
85
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Т.нар. магнат, или олигарх е назначен. Той не е станал милиардер благодарение на способностите си, а просто е назначен за молента в който трябва да направи определена процедура. През цялото останало време е облян в разкош, но дойде ли момента, трябва да е адекватен. Ала много от тези служители се самозабравят и тогава се изпълнява план "Б" - настъпване на мотиката.
84
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе защо всеки божи ден ни информират какво ставало в русия-ама само в русия - голкова европейски държави има и сащ - за тях нищо не чуваме - всичко пж мид ш чосло - много гнусна е тая пропаганда - а нещастния асанж единствениа който си позволи да каже част от истината за тая така велика "демокрация4 гние в краваршивгтонски затвор без присъда- и никой не смее да гъкне
83
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лада Нива открай време има проблеми със спирачките и трудно спират.
82
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До по-долу:Както виждаш ЕС, а и България се оправяме някак и без руските ресурси. А топлата зима в Европа е послание от Господ на чия страна е. ХА ХА ХА.
81
2
 
5
 
! Отговори
До 93 преди 1 година
Цената на кой салам те интересува?
80
6
 
17
 
! Отговори
toti преди 1 година
Путин най вероятно им е казал,,или парите за родино или живота'',което е факт ,че Русия ЯКО ГО ЗАКЪСВА ЗА ДЕНГИ !!!
79
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тая пропанганда на кроворшингтон няма да намали цените на петролните продукти и на храните - за тях ни информирайте- а това кой кого блъснал в русия е най-малката грижа на българина
78
6
 
23
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Поредният, който не е искал да финансира войната на Путин.
77
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Регионите драпат да се откъснат от Масква, а олигарсите притискат Путин да спре войната заради санкциите. Съответно Масква се опитва да ги избие. Само че от това вътрешното недоволство расте. Така беше и заради Афганистан и мизерията в СССР. Затова и СССР се разпада. Вероятно и РФ ще се децентрализира, ако не и да се разпадне. Но вероятно ще трябва да чакаме смъртта на Джуджето. Шубе, братче, голям страх го тресе руския народ.
76
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нивите имат твърда ламарина...
75
5
 
14
 
! Отговори
Тоя преди 1 година
се е спънал в шише с новичок и е паднал, за да се наръга с нож и така - 7 пъти.Това е заключението на нвзависимата руска организация Гру-Кгб.
74
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предателите се прочистват.
73
10
 
9
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха преди 1 година
"браво Русия се пречиства от американската пета колона." Таваришите пак къртят мифки. И в макеевка на нова година се пречистиха от 600 петоколлоници от америка.,нали друзя?Тънко ги изхитриха да се съберат на едно място да слушат речта на Путин, и после предадоха данните на ВСУ, ония без да му мислят и без да подозират че това са проамерикански настроени салдати, ги направиха на пух и прах.
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Носителят на Оскар Никита Михалков е в реанимацията на московска болница с тежък COVID. Той казва, че служи на Отечеството, а не на властта.
71
4
 
8
 
! Отговори
Лукашенко преди 1 година
в списъка ли е? Скоро пи чай с Путин! От тогава не се чува!
70
5
 
2
 
! Отговори
Да преди 1 година
За предателите....кучешка смърт.
69
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
браво Русия се пречиства от американската пета колона.
68
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разпада на СССР беше толкова спонтанен колкото и в България .Просто тайните им служби и нашите си създадоха мутри- олигарси за да сплашват народа ! Прехода не свърши нито у нас , нито в Русия ! И у нас така разни богаташи падат , умират в хотели или се самоубиват !