Москва: Танковете сочат пряка и нарастваща намеса на Запада в Украйна

САЩ и НАТО се били превърнали в участници в конфликта
26 яну 2023 16:30, Елка Василева
550
Москва: Танковете сочат пряка и нарастваща намеса на Запада в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия днес заяви, че гледа на обещаната доставка на западни танкове за Украйна като на доказателство за нарастващо американско и европейско участие в конфликта, съобщи Ройтерс.

Кремъл реагира за първи път на съобщенията на САЩ и Германия от вчера, че ще въоръжат Украйна с десетки бойни танкове в борбата ѝ срещу Русия.

Още по темата
"Има постоянни изявления от европейските столици и Вашингтон, че  изпращането на различни оръжейни системи на Украйна, включително танкове, по никакъв начин не означава участие на тези държави или на алианса във военните действия в Украйна", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери.

"Категорично не сме съгласни с това, а в Москва всичко, което алиансът и столиците, които споменах, правят, се разглежда като пряко участие в конфликта.  Ние виждаме, че това се засилва", добави той.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че танковете не представляват "никаква заплаха за нападение" срещу Русия и че те са необходими, за да помогнат на украинците "да подобрят способността си да маневрират на открит терен".

Украйна иска да получи стотици модерни танкове, за да придобият войските й огневата мощ, нужна им, за да пробият руските отбранителни линии и да си възвърнат окупираните територии на юг и на изток. Досега и Украйна, и Русия разчитаха предимно на танкове Т-72 от съветската епоха.

Русия, която започна войната, нахлувайки в Украйна на 24 февруари миналата година, все по-често представя този конфликт като конфронтация с НАТО.

"Ходът на специалната военна операция в Украйна показва, че САЩ и НАТО възнамеряват да продължат да полагат усилия да протакат този военен конфликт и са се превърнали в участници в него", заяви днес Николай Патрушев, близък съюзник на президента Владимир Путин и секретар на Съвета за сигурност. Агенция "Интерфакс" го цитира да казва, че "дори с края на "горещата фаза" на конфликта в Украйна англосаксонският свят няма да спре марионетната война срещу Русия и нейните съюзници."
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
11
 
18
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
Западът винаги е бил лош с Русия защото през 1939 не позволи на сталин за избие всички украинци и той успя само 7 милиона да усмърти с глад.Сега другаря путин иска да завърши започнатото от сталин да унищожи всички украинците като хора, да оруси децата им и за завладее държавата им ,но ЛОШИЯ ЗАПАД му пречи .Вот какая беда1
368
9
 
17
 
! Отговори
Стефанов преди 1 година
Какъв списък с чудеса на света бе, льохман? Я дай да го видим тоя списък и къде точно присъства Кремъл там? Кремъл е строен от италианци и е копие на замъка Сфорца в центъра на Милано, който първо е оригиналът, второ не е в никакви списъци на чудеса. Ама такива елементарни факти няма как да се знаят от полуграмотните аграри, които се фенове на североизточната джамахирия.
367
19
 
15
 
! Отговори
Хитър номер? преди 1 година
Русия няма как да не знае, че тези танкове се пращат, не за украинската армия. Украйна не може да има обучени танкисти за тях до половин година че и повече за американските танкове. А положението е напчено точно сега и до 6 месеца я е останало нещо от украйна, я не. Просто нато се подготвя за пряка намеса! Става интересно! Купувайте консерви с много дълъг срок на годност
366
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мечката ще просне леопарда на килима.
365
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантическите сили ни приближават към ТСВ.
364
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз му направих бележка на този дето му се привиждат руснаци на Дунава.Това е несериозно.
363
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който вади танкове от танкове ще умрре. Щото много му се услади да побеждава сам ще загине горделивеца ненаситен.
362
3
 
18
 
! Отговори
До 417 преди 1 година
от Историк.Много са те облъчили, Русия не може да се справи вече една година с Украйна, а ти вече ги виждаш на Дунава. И веднага с тъпите упорки ,че който иска да има мир е русофил. Всяка война е завършвала по един и същи начин.На масата за преговори. Колкото по рано, толкова по добре.
361
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До това променя...за западните убийци ли намекваш. Ок.
360
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакъв cвинeвъд дава оценка на архитектурен комплекс номиниран в списъка на чудесата на света. Вместо да си гледа cвинeтe в своята ***.
359
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това променя нещата само в посока на това, че вече не само украинци ще ***. Западът да приготви пространства за гробища, защото танкове и прочие по-сложно оръжие означава и много повече хора, които да работят с това, а украинците са на привършване.
358
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен ако не си ти няма да се учудя вече всичко е възможно падението е пълно надявам се че не си.
357
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Историк. Това са измислици което пишеш.
356
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко ли струва да седят на екран гнуcнитe писания на някакво недоразумение което само се е именувало lainomet пази боже сляпо да прегледа.
355
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижда се краят на това архитектурно недоразумение от снимката. Леопардите и Ейбрамсите от Украйна директно продължават към Москва
354
5
 
6
 
! Отговори
прочетете за Курска- преди 1 година
--та битка някаква истина най накрая -- ще останете изненадани има спомени и на германски танкисти командири на тигри ,а и след битката нищо не е било решено просто великия стратег Хитлер е изтеглил половината си армия от там за да предотвратява десант във Италия !
353
8
 
8
 
! Отговори
Путине не се плаши преди 1 година
Украйнците само ще ви изхвърлят от Украйна ,няма да влизат във дранголника ви ! На никой не му трябвате !
352
0
 
0
 
! Отговори
** преди 1 година
**
351
15
 
14
 
! Отговори
Владимир Путин преди 1 година
11-ти месец от моята тридневна война. Германски танкове газят руснаци в Украйна за пръв път от 80 години. Аз съм гениален водач на народа. Досвидание.
350
2
 
10
 
! Отговори
до писаите на минуси преди 1 година
ПояснениеСега няма да има - бронебоен,мерник 10, пълнач готов, прибор включен, кратка ,21,22,23,24,25,26,27 изстрел и пантерата гориВсичко това ще го извършва чипа от откраднатата украинска пералня