Москва: Танковете сочат пряка и нарастваща намеса на Запада в Украйна

САЩ и НАТО се били превърнали в участници в конфликта
26 яну 2023 16:30, Елка Василева
550
Москва: Танковете сочат пряка и нарастваща намеса на Запада в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия днес заяви, че гледа на обещаната доставка на западни танкове за Украйна като на доказателство за нарастващо американско и европейско участие в конфликта, съобщи Ройтерс.

Кремъл реагира за първи път на съобщенията на САЩ и Германия от вчера, че ще въоръжат Украйна с десетки бойни танкове в борбата ѝ срещу Русия.

Още по темата
"Има постоянни изявления от европейските столици и Вашингтон, че  изпращането на различни оръжейни системи на Украйна, включително танкове, по никакъв начин не означава участие на тези държави или на алианса във военните действия в Украйна", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери.

"Категорично не сме съгласни с това, а в Москва всичко, което алиансът и столиците, които споменах, правят, се разглежда като пряко участие в конфликта.  Ние виждаме, че това се засилва", добави той.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че танковете не представляват "никаква заплаха за нападение" срещу Русия и че те са необходими, за да помогнат на украинците "да подобрят способността си да маневрират на открит терен".

Украйна иска да получи стотици модерни танкове, за да придобият войските й огневата мощ, нужна им, за да пробият руските отбранителни линии и да си възвърнат окупираните територии на юг и на изток. Досега и Украйна, и Русия разчитаха предимно на танкове Т-72 от съветската епоха.

Русия, която започна войната, нахлувайки в Украйна на 24 февруари миналата година, все по-често представя този конфликт като конфронтация с НАТО.

"Ходът на специалната военна операция в Украйна показва, че САЩ и НАТО възнамеряват да продължат да полагат усилия да протакат този военен конфликт и са се превърнали в участници в него", заяви днес Николай Патрушев, близък съюзник на президента Владимир Путин и секретар на Съвета за сигурност. Агенция "Интерфакс" го цитира да казва, че "дори с края на "горещата фаза" на конфликта в Украйна англосаксонският свят няма да спре марионетната война срещу Русия и нейните съюзници."
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
6
 
17
 
! Отговори
До Историк преди 1 година
Нещо ти куца историята Историк, иначе щеше да съобразиш, че ако Украина не спре Русия, утре тя ще е на Дунава. Или си от ония с питките и цветятя, дето нямало да се съпротивляват, само ще ядат кютек следващите 50 години..Проблемът не е дали ти искаш мир с Русия, а дали тя иска ми с теб - очевидно не, и ви го каза няколко пъти - на какво разчитате и на какво се надявате?
348
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още няма пряка намеса, но когато танковете стъпят на Челвения площад намесата ще стане пряка.
347
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 414Да и на вътрешната страна на бронята пише"Сделано в Прохоровке" за да се знае навеки как Т34 победиха тигрите и пантерите - бронебоен,мерник 10, пълнач готов, прибор включен, кратка ,21,22,23,24,25,26,27 изстрел и пантерата гори
346
13
 
20
 
! Отговори
Колко са изостанали преди 1 година
Кремълските жужаци правят някакви препратки във ВСВ и немските танкове -тогава.Светът се развива , а от Масква си правят само Масквичи..Нещастни терористични жижаци
345
7
 
14
 
! Отговори
Дроновете преди 1 година
от Иран и оръжията от Северна Корея означават пряка намеса на тези държави във войната на страната на руските фашисти.
344
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен410Загубите на немски танкове При Курската дъга са толкова големи, че не могат да бъдат възстановени до края на ВСВ, а броните на съветските леки авомобили Москвич до 1958 година са произвеждани от стомана от претопените немски танкове унищожени при Прохоровка
343
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за тези които нямат капка култура - Гер-я и немската нация благодарение на Сталин които възразява на Чърчъл Рузвелт които искът да я няма Гер-я на картата еа света и немския народ да не споменава повече !!!!!! Сталин казва - ръководителите идват и си отиват а народите са вечни !!! затова има сирана Гер-я и нация като немци !!!! или в българия няма култура
342
10
 
12
 
! Отговори
Генерал Гудериан преди 1 година
Момчета, не се ентусиазирайте толкова с тези стотина Леопарда най много да организирате една неуспешна контраатака и....край ! През 1943г при Прохоровка Вермахта разпогаше със хиляди Тигър и Пантера и...Вижте историята.
341
2
 
17
 
! Отговори
Историк преди 1 година
Тук пишат много герои ,които нямат нищо против НАТО да влезе във войната в Украйна. Все едно нас това не ни брига. Да ви напомня , че България е в НАТО . И колко от вас ще отидат с песен на фронта ? Май никой. Ама сме големи мъже пред клавиатурата и кръчмата.
340
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек се учи от грешките си
339
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може ли някой тук да обясни как така СССР - втора световна и военна сила - го победиха без никакви усилия, без санкции, даже се прегръщаха с лидерите на СССР, а Русия която е Нигерия със сняг и бензиностанция с ракети и населението и избягало и нямат канализция и външни тоаолетни, и с наложени 11 хиляди санкции ги бие западнядите и икономически и военно?
338
8
 
13
 
! Отговори
Другари, кажете преди 1 година
Значи американския Ленд-лиз от 1941 , насочен срещу нацистите, беше нещо много добро, а същия американски Ленд-лиз от 2022, също насочен срещу нацистите, е нещо много лошо. И що така? ;-)
337
6
 
4
 
! Отговори
Ам ся преди 1 година
Ко ще прайш, ше учиш ли, ше поумняваш ли, по Берлин и Вашингтон ли ше стреляш? Или ще го глътнеш както всеки път. :)
336
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както фашистка Русия "има право" да бъде в Украйна, така и НАТО може да влезе там и за броени дни да принуди руския башибозук да капитулира... Даже се чудя, защо още се мoтaят.
335
10
 
24
 
! Отговори
55 преди 1 година
Когато през 1943та гадният Запад въоръжи и облече милионната съветска армия намеса ли беше, а ? Или кой както му изнася...
334
24
 
5
 
! Отговори
Гьобелсов преди 1 година
Така е, тези от Запада постоянно се месят във вътрешните работи на Русия (преди беше същото и със СССР) по целия свят. Но въпреки това Русия ще продължи да се бори за мир до последния солдат! Другари, да кажем твърдо ,,нье" на войната!
333
9
 
7
 
! Отговори
странно преди 1 година
Зеленски при встъпването си в длъжност преди години през 2019-та ---------Нашата основна задача е прекратяване на огъня в Донбас. Мога да ви уверя: за да не умират повече нашите герои, съм готов на всичко. И аз определено не се страхувам да вземам трудни решения, готов съм да загубя популярността си, рейтингите си и ако трябва, готов съм да загубя позицията си без колебание, за да има само мир. ----- Как има хора да вярват и на една дума на този човек
332
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При тази помощ на САЩ и ЕС сигурно ще се стигне до ядрена война. Тогава ще дойдат китайците с многото пари да възстановяват Европа. Ще се търгува не с долари, а с юани.
331
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се научи
330
13
 
8
 
! Отговори
Кемаф преди 1 година
То и да се научиш да караш кола става за един месец, ама шофьор се става с години. Едно е да подкараш танк, друго е да влезеш в битка с него. За 3 седмици ще научиш само как се пали и върви направо, без завои