Москва блокира достъпа до сайтовете на ЦРУ и ФБР

Публикациите на руски език подстрекавали към държавна измяна
27 яну 2023 16:20, Йоана Цонева
28
Москва блокира достъпа до сайтовете на ЦРУ и ФБР
Снимка: БГНЕС

В Русия, по искане на "Роскомнадзор", беше блокиран достъпът до сайтовете на ЦРУ (Централно разузнавателно управление) и ФБР (Федерално бюро за разследване), както и до сайта на Държавния департамент на САЩ "Награди за правосъдие". Това е сайтът на програма, в която САЩ плащат награди за информация за заплахи за националната сигурност на страната, съобщава Руската служба на "Би Би Си".

Причината за блокирането на ресурсите не се съобщава, а сайтовете са блокирани от 26 януари.

Миналия май Василий Пискарьов, ръководител на комисията по сигурността на Държавната дума, заяви, че публикациите на ЦРУ на руски език са подстрекаване към държавна измяна и "явен опит за вербуване".

На 2 май ЦРУ публикува видео на руски в канала си в YouTube, което съветва как безопасно да се свържат хората с тях, за да предадат информация.

Още по темата
На свой ред Руската служба за външно разузнаване отвори интернет приемна в Даркнета (сегмент на Интернет, използван предимно за незаконни дейности-бел.ред) през април 2021 г., където всеки който иска да се сподели информация за "заплахи за сигурността на Руската федерация".

В началото на януари военната прокуратура на Владимирска област също заведе дело за блокиране на новинарски сайт на ООН в Русия, но ищецът се отказа от делото в петък. Съдът прекрати производството.

Припомняме, че Русия забрани Facebook и Instagram през март миналата година, след като съд призна Мета за виновен в "екстремистка дейност". Москва вече беше спряла достъпа до Facebook заради ограничаване на достъпа на руски медии до платформата.

Руският държавен комуникационен регулатор "Роскомнадзор" блокира достъпа до Instagram също през март, след като Мета заяви, че ще позволи на потребителите на социални медии в Украйна да публикуват съобщения като "Смърт на руските нашественици".

Русия блокира много руски и чуждестранни сайтове, като ги обвини в "дискредитация" на руските въоръжени сили, след като прие съответен закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже много закъсняха. Знаят ли от кога в америка са забранени всички руски СМИ. А уж са много демократични американците.
20
8
 
5
 
! Отговори
Шамил Басаев преди 1 година
Кой ги брои за живи руснаците ? Империя със загихващи функции и умираща икономика.
19
2
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Е,как не се съОбщава...казаха,че на сайтовете им само за декември месец са блокирали 157 000 призива за протести против войната в Украйна!Това малко ли е за да не се блокират сайтовете на ЦРУ и ФБР ,а ? Не знаете или не искате истанта да напишете,е да,те нашите преписват всичко от западните медии ,а те са във война с Русия и естествено е ,че няма да пишат Истината ..както е казал Бисмарк за лжата..
18
2
 
5
 
! Отговори
Американец преди 1 година
Преместих го току що в другия крачол.....
17
10
 
9
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Сигурно са забранили и Американските филми по кината и за гледан вкъщи:):):)Леко леко се превръщат в Северна Корея номер2:):):)
16
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На съветските щуротии им идва края!
15
2
 
8
 
! Отговори
Тикток преди 1 година
Опитайте се да се регистрирате в тик ток за бизнесс. Няма държава България. Звъннах им викат ааааа ние с толкова напреднали цивилизации от източна европа....не работим.Да не избориявам колко бизнесс апликаций са забранени, дори за хуманитарна помощ за Украйна!! От самите сайтове. Иначе прегръщането е голем0!!!
14
5
 
23
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Не знам за Русия, но в България повечето доставчици блокират ria новости, RT, както и куп новинарски и др. телевизионни канали.. Така излиза, че всички лъжондрят на поразия хахахах Ай разбери кой прав и кой крив?
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клетите ЦРУ и ФБР, които работят срещу редови американец, пуснах сълза.
12
0
 
2
 
! Отговори
тва преди 1 година
е тициян
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5 Ползвам безплатни VPN-и. Защо да давам 5-10 долара?
10
8
 
2
 
! Отговори
райдасялия преди 1 година
мускал
9
15
 
10
 
! Отговори
Мда преди 1 година
За путлеристката хунта казването на истината е подстрекателство към държавна измяна !
8
0
 
1
 
! Отговори
део преди 1 година
анонимен 1
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен А руските сайтове в ЕС ги спряха много отдавна. ------- нищо не са спирали, даже днeса почна да ги препечатва 1 към 1. Гнycна работа днесаджийска.
6
9
 
17
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Хорица я вземете и проичете не само западни източници? 1. До компресорната станция на СП1/2 в момента се изгражда модулен СПГ терминал. Тоест СПГ ще се доставя през Петербург ползвайки изградената вече инфраструктура 2. Силата на Сибир 3 и 4 се изграждат с ударни темпове през Казахстан (Газ/Нефт) за доставка на суровини в западен Китай 3. Започна стоежа на Силата на Сибир 2 - През Монголия с него ще се Газифицира Далечни изток на РФ(40% от промишлеността), Монголия и Източен Китай
5
0
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
Инсталираш си TOR и си четеш където си искаш. Само дето малко по бавно отваря сайтовете. Другия вариант е VPN за 5-10 долара на месец.
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На евроатлантиците една утеха им остана - цената на газа, след като скочи с 80%, сега щяла да падне с 30%, ама ще видим. Пък че вече нямат пари да сменят скъсаните *** на г.за си, това не го виждат. Скоро сте безработни, момчета, подгответе се за този момент.
3
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А руските сайтове в ЕС ги спряха много отдавна. Абе друго си е демокрацията.
2
15
 
13
 
! Отговори
ДОБРО УТРО, БЪЛГАРИЯ преди 1 година
Газта пак пада в Европа - скимтят, вият на умрело хибридни тр00лчета!