Украйна поиска и ракети с голям обсег, за да разруши руските складове

Киев цели да спре атаките срещу жилищни зони
Обновена: 29 яну 2023 14:57 | 29 яну 2023 07:30, Камелия Цветанова
673
Украйна поиска и ракети с голям обсег, за да разруши руските складове
Снимка: БГНЕС

В ход са ускорени преговори между Киев и неговите съюзници относно искането на Украйна за ракети с голям обсег, които страната твърди, че ще й помогнат да попречи на Русия да разрушава украинските градове, заяви високопоставен сътрудник на президента Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Украйна получи обещания за западни бойни танкове и търси изтребители, за да отблъсне руските и про-московски сили, които бавно напредват по част от фронтовата линия.

"За да отслабим драстично ключовото оръжие на руската армия - артилерията, която те използват сега по фронтовите линии - ние се нуждаем от ракети, които ще разрушат техните складове", заяви президентският съветник Михайло Подоляк за украинска телевизия. Той добави, че на окупирания от Русия Кримски полуостров има над 100 артилерийски склада.

"Затова, първо, преговорите вече се водят. И второ, преговорите напредват с ускорен ритъм", посочи Подоляк, без да даде повече подробности.

Украинският президент Володимир Зеленски също заяви по време на снощното си видеообръщение, че Украйна иска да предотврати руските атаки срещу жилищни зони и цивилни.

"Украйна се нуждае от ракети с голям обсег ..., за да лиши окупатора от възможността да разполага своите ракетни установки някъде далече от фронтовата линия и да разрушава украински градове", каза той.

Зеленски заяви, че Украйна се нуждае от американски ракети ATACMS, които имат обсег от 297 километра. Вашингтон засега отказва да достави оръжието, отбелязва агенцията. /Ваня Накова, БТА/

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


673
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
448
0
 
17
 
! Отговори
Кировистичен Кокорчи преди 1 година
Утре НИЕ от ПП (Подпираме Парапетите) ще оглавим Гей-парада и ще нанесем съкрушителен удар по Русия! УРАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!
447
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не подат бомби върху руските глави няма да разберат,че операцията е война
446
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги удря с бомбите и да се приключва ...
445
1
 
12
 
! Отговори
До Българин преди 1 година
Заради такива като тебе се славим около света като много малко, но за сметка на това пък колосално тъппоо племе. И ти правиш всичко възможно да не ни я грабне някой друг тази титла.
444
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сега дойде времето на Федерацията,пак ще ревнат дайте пари и много сме гладни" - Ам ... ко?
443
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Куку - Първо щяло да има 300 танка, *** повече на 50 мязат ...
442
12
 
3
 
! Отговори
Куку преди 1 година
До Българин На теб,звездите ти говорят....нищо няма да свърши! Истинският ленд лииз започна,първо ще има 300 танка и две ескадрили ф16,после пак и пак и пак.Гълтай лексотан и всичко е наред!
441
16
 
6
 
! Отговори
Стиви преди 1 година
Историята се повтаря като фарс! СССР отече в канала и руснаците ореваха света,че няма какво да ядът.Сега дойде времето на Федерацията,пак ще ревнат дайте пари и много сме гладни!Номера беше,имаме яо и ще го ползваме.....или имаме яо и не се знае кой ще го докопа!! Е ватен...и сега ще разберете какво е Запад!
440
6
 
29
 
! Отговори
Я тоже болгар преди 1 година
До Българин-Руснаците са много търпеливи с украинците - укронацистите нападнаха Русия, убиват цивилни руснаци, разрушават инфраструктурата на Русия и руснаците дори не бомбардират Киев в отговор на укрофашисткото вероломство.
439
22
 
12
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Болният мужишки мозък си измисля някакви "фашисти", "нацисти"..., за да оправдаят варварщината на руския башибозук из Украйна? Кой ще му се върже!
438
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По план руските войски трябваше вече да са стигнали до Лондон. И Вагнер и Рамзан Кадиров да са обградили Бъкингам.
437
10
 
30
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Украйна може да си иска каквото иска. Има една червена линия, която укронацистите с радост ще искат да преминат. Защото мисленето на нациста е "или аз, или никой друг". Та желанието им е да ескалират конфликта до ядрена война, за да се намесят директно и външни сили. Въпреки, че десетки милиони ще загубят живота си. Русия има успехи на фронта всеки ден. А укронацистката жива маса ще започне да свършва.
436
31
 
15
 
! Отговори
Пламен преди 1 година
Рашистите губят войната, времето работи срещу тях. Великата Руска армия за една година успя да превземе два средни по големина града. Киев за 3 дни ... и тези чебурашки искат да са световен лидер...
435
6
 
30
 
! Отговори
Дзивко преди 1 година
Ся аз не разбирам как Русия свърши ракетите преди 6м.,има недостиг на техника и боеприпаси, пък Украйна иска ракети да бие по складове, те трябва да са празни по тая логика, същата дето ПВО сваля всичко ама някак си са на тъмно, то за тая техника дето я искат не останаха хора да я управляват, а преди това трябва да ги обучат
434
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще получи всичко което иска.
433
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 508. Удариха Хитлер в гръб, ама когато вече руската армия го подгони.
432
3
 
38
 
! Отговори
гешев преди 1 година
Спокойно сега пращаме отровното трио. Леопардите Киро Асен и Христо!
431
7
 
39
 
! Отговори
RedHotShittyDiaper преди 1 година
Поражението на САЩ във Виетнам започва да се повтаря в Украйна. Танкове и ракети има, но усраниняните годни да воюват са на изчерпване.
430
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
американците с техните ДЕМОкратиЧни лаборатории по света създадоха Ковид,,поле ви излекуваха пак с техните ваксини
429
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
време е всички американски спътници в космоса да бъдат свалени , тогава америка веднага ще разбере че вече няма смисъл да нападат Русия, гадно племе са ,,само войни разпалват американците и стоят далеч..съсипаха европа