Украйна поиска и ракети с голям обсег, за да разруши руските складове

Киев цели да спре атаките срещу жилищни зони
Обновена: 29 яну 2023 14:57 | 29 яну 2023 07:30, Камелия Цветанова
673
Украйна поиска и ракети с голям обсег, за да разруши руските складове
Снимка: БГНЕС

В ход са ускорени преговори между Киев и неговите съюзници относно искането на Украйна за ракети с голям обсег, които страната твърди, че ще й помогнат да попречи на Русия да разрушава украинските градове, заяви високопоставен сътрудник на президента Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Украйна получи обещания за западни бойни танкове и търси изтребители, за да отблъсне руските и про-московски сили, които бавно напредват по част от фронтовата линия.

"За да отслабим драстично ключовото оръжие на руската армия - артилерията, която те използват сега по фронтовите линии - ние се нуждаем от ракети, които ще разрушат техните складове", заяви президентският съветник Михайло Подоляк за украинска телевизия. Той добави, че на окупирания от Русия Кримски полуостров има над 100 артилерийски склада.

"Затова, първо, преговорите вече се водят. И второ, преговорите напредват с ускорен ритъм", посочи Подоляк, без да даде повече подробности.

Украинският президент Володимир Зеленски също заяви по време на снощното си видеообръщение, че Украйна иска да предотврати руските атаки срещу жилищни зони и цивилни.

"Украйна се нуждае от ракети с голям обсег ..., за да лиши окупатора от възможността да разполага своите ракетни установки някъде далече от фронтовата линия и да разрушава украински градове", каза той.

Зеленски заяви, че Украйна се нуждае от американски ракети ATACMS, които имат обсег от 297 километра. Вашингтон засега отказва да достави оръжието, отбелязва агенцията. /Ваня Накова, БТА/

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


673
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
468
5
 
12
 
! Отговори
Uiu преди 1 година
До totiАко дори една падне на Червения площад, Украйна ще изчезне от картата. С благословията на руския народ ...
467
12
 
1
 
! Отговори
АМАН о т наркомани преди 1 година
Warnings about NUCLEAR WAR..На територията на Украйнската съветска социалистическа република има над 12 000 ядрени и термоядрени бойни заряди.ДОстатъчни да ликвидират всичко живо в САЩ и БЕлгия..Окупаторите на СССР начело с наркоманизирания ЕЛцин ги е страх в гробовете..
466
15
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ако поне една падне на Червения площад,много Руснаци ще скочат срещу войната и Путин ,но сега си жившят ,все едно нищо там Украйна не ги е грижа !!! ЗА МЕН ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е НАРОД !!! ТОВА СА ЗАТВОРНИЦИ В СОБСТВЕННАТА СИ ДЪРЖАВА !!!ТЕ СА ОБРЕЧЕНИ !!!
465
3
 
16
 
! Отговори
Конфуции преди 1 година
С техниката ще има нужда и от западни експерти, както е тръгнало следващият призив ще бъде за жива сила. Западът се обвързва много здраво с тези помощи, ще направи всичко възможно за да гарантира възвращаемостта на инвестицията.
464
1
 
22
 
! Отговори
. преди 1 година
Войната трябва да спре! Никой в района, няма нужда от тази трагедия.
463
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия надали е очаквала намесата на такъв страшен октопод от държави, които се намесват на руска територия, защото Украйна де факто е руска територия и руснаците воюват на своя територия, украинците също са руснаци по произход, запада се гаври с тях, използвайки ги за пушечно месо и да воюват срещу собственото си население и руснаците, които са им братя или по-точно не запада, а една определена група хора! И колко провокации за войни имаше пред последните 3-4 години в различни точки в Евразия
462
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия надали е очаквала намесата на такъв страшен октопод от държави, които се намесват на руска територия, защото Украйна де факто е руска територия и руснаците воюват на своя територия, украинците също са руснаци по произход, запада се гаври с тях, използвайки ги за пушечно месо и давоюват срещо собственото си население и руснаците, които са им братя или по-точно не запада, а една определена група хора, командващи запада!
461
10
 
3
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 1 година
готови ли сте за ракетите.....и малкото останали монголоидЪ в Крим ще си бият камшика от там.
460
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия не спряха да искат.Голямо искане...,край няма.Що не си ги произведат сами,нали са велики.Ало,ало.Сериалът продължава.
459
4
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Докъде стигнахте с мобилизационните планове,господа евроатлантици,българите тръпнат от нетърпение да ги изпратите да гинат в окопите?
458
4
 
23
 
! Отговори
Зеля ... преди 1 година
Освен танкове и ракети искам и много бело да ми изпратите.
457
21
 
11
 
! Отговори
Ясна работата преди 1 година
Подготвя се прехвърляне на войната на руска територия. Време е кармата да удари руската цивилна инфраструктура
456
11
 
12
 
! Отговори
Бай Васил преди 1 година
Киев трябваше да бъде сринат от руснаците още първата седмица след операцията.Защо стигнаха до него и после отстъпиха.Погрешна тактика от руска страна,пълна излагация за руската армия.Трябваше да паднат главите на Зеленски и компания.Змията не се убива от към опашката а от към главата.Нямаше да има стотици хиляди жертви.Сега руснаците затънаха в калта по горища и степи,както затънаха янките във виетнамските джунгли 1955-75година.
455
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пушечното украинско, което не се е разбягало в Европа по неведоми пътища, скоро ще привърши и ще се опре до "миротворчески мисии" на НАТО...от тук следват две неща...Участие на българи "доброволци", подгонени от беднотията или редовна армейска част...и в двата случая си е въвличане във военни действия със всички негативни последици за България
454
4
 
24
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Нещо не ми е ясно. Преговори между Украйна и нейните съюзници за ракети. Кои са нейните съюзници, като нито НАТО нито България са обявили война на Русия. Защото, ако сме съюзници с Украйна, логично е да чакаме фоеверки от руски ракети за Трети март.
453
3
 
26
 
! Отговори
Гладиатор преди 1 година
Членуваме в един блок НАТО! Мен никой не ме е питал искам ли??? Та този блок"отбранителен", в което няма нищо отбранително, съюзници, като Турция и Гърция си отправят взаимно заплахи, т.е за територии става въпрос. Е питам аз, нали са в един блок, как е възможно това??? Тогава на какво вярваме Ние, че някои от тези ще ни пази???
452
4
 
27
 
! Отговори
Гладиатор преди 1 година
Чудя се, да се смея или да се радвам на младите и пишещи за войната! Та вие седите пред компютъра и казвате , кой е по силен! Това е сравнение за младежи, които имат още жълто по устата/кърма/! Уважаеми, първо се научете да пишете, а тогава определяйте! Хора, които не са били един ден под пагон??? И не забравяйте, че когато Украйна получи немски танкове, може да се получи " Ставай Страна Огромная ....." Те помнят Първата и Втората Отечествена война! А Ние къде ще бъдем????
451
2
 
35
 
! Отговори
Докъде с Зеленски преди 1 година
Засега Зеленски иска пари и оръжие. Ще дойде време да започне да иска и наемници от всички сателити на САЩ, на които да плаща с американски долари. Въпросът е: ние ще дадем ли? Като знаем колко са наведени нашите евроатлантици почти не се съмнявам. Но когато започнат семействата им да ги получават в ковчези сигурно ще стане трудно за обяснение как се е стигнало дотам.
450
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен528 Не иска само вазелин, че си е имал един бидон.
449
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли нещо, което Зеленски да не иска.