Украйна поиска и ракети с голям обсег, за да разруши руските складове

Киев цели да спре атаките срещу жилищни зони
Обновена: 29 яну 2023 14:57 | 29 яну 2023 07:30, Камелия Цветанова
673
Украйна поиска и ракети с голям обсег, за да разруши руските складове
Снимка: БГНЕС

В ход са ускорени преговори между Киев и неговите съюзници относно искането на Украйна за ракети с голям обсег, които страната твърди, че ще й помогнат да попречи на Русия да разрушава украинските градове, заяви високопоставен сътрудник на президента Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Украйна получи обещания за западни бойни танкове и търси изтребители, за да отблъсне руските и про-московски сили, които бавно напредват по част от фронтовата линия.

"За да отслабим драстично ключовото оръжие на руската армия - артилерията, която те използват сега по фронтовите линии - ние се нуждаем от ракети, които ще разрушат техните складове", заяви президентският съветник Михайло Подоляк за украинска телевизия. Той добави, че на окупирания от Русия Кримски полуостров има над 100 артилерийски склада.

"Затова, първо, преговорите вече се водят. И второ, преговорите напредват с ускорен ритъм", посочи Подоляк, без да даде повече подробности.

Украинският президент Володимир Зеленски също заяви по време на снощното си видеообръщение, че Украйна иска да предотврати руските атаки срещу жилищни зони и цивилни.

"Украйна се нуждае от ракети с голям обсег ..., за да лиши окупатора от възможността да разполага своите ракетни установки някъде далече от фронтовата линия и да разрушава украински градове", каза той.

Зеленски заяви, че Украйна се нуждае от американски ракети ATACMS, които имат обсег от 297 километра. Вашингтон засега отказва да достави оръжието, отбелязва агенцията. /Ваня Накова, БТА/

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


673
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
408
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано Украйна нападне Крим или Москва, за да ги размажат бързо!!
407
4
 
8
 
! Отговори
Другарят Си Дзин Пин преди 1 година
Ако Украйна нападне Москва първа, Русия има право да се защитава! С всичкото оръже което разполага :))
406
5
 
7
 
! Отговори
Пимна на Украйна преди 1 година
Започва с думите: ОЩЕ не е умряла Украйна..Може би са имали предчуствие да съдбата и!
405
5
 
6
 
! Отговори
Русофил преди 1 година
До 502 Е то ясно че Украйна ще загуби, но ние искаме САЩ са им дадат ядрено и далекобойно оръжие да загубят по бързо! По добре ежасен край за Екрайна отколкото ужас без край!
404
9
 
5
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
"За да отслабим драстично ключовото оръжие на руската армия - артилерията" Ключовото и единствено оръжие на Русия. Бурятите, якутите и затворниците от вагнер намаляха драстично, без артилерия започва финалната излагация за Мордор.
403
3
 
5
 
! Отговори
До 500 преди 1 година
Да и всички новини за ракетниф удари и убити в Украйна са фейк, защото руските ракети са фейк , защото всичко пуско е фейк! Логично е!
402
6
 
5
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 година
Само русофилските наплашени гарги ги е страх от руски ядрени бомби:)
401
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде стига с тия ядрени оръжия.Това,че зелето иска не означа,че ще му се даде.Никой няма да му даде нито ракети,които могат да се изстрелват вътре в Русия,нито самолети,които да не се пилотират от украинци,нито танкове управлявани от западни войници.Украйна е бита карта САЩ им дават оръжие,колкото да се защитят и въпроса е не дали ще спечелят,а колко ще загубят.
400
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро и ядрени ракети ще поискат,САЩ ще им дадат в името на мира,разбира се!
399
3
 
10
 
! Отговори
Циганчето Зеленски преди 1 година
Бате, дай малко ядрени подводници, че съседо има и ми се фука, искам и аз!
398
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Бахмут от есента на 2022 г. ISW се позовава на анонимен американски служител, който е заявил на 5 януари, че от силите на групата има повече от 4100 смъртни случая и 10 000 ранени, включително над 1000 убити между края на ноември и началото на декември край Бахмут.
397
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 483. За заболяване се водят всички фобии, в това число е русофобията.
396
6
 
2
 
! Отговори
Сата Знато преди 1 година
военно престъпление, което уби 14 души и рани 24 пациенти и медицински персонал ----///----- Бившите затворници от "Вагнер" не могат да бъдат никакви комбатанти. Това са военни престъпници и първостепенно легитимна военна цел. На война мародерите се убиват, дори когато са ранени и в болница. Това е право и задължение на воюващите и от двете страни
395
3
 
3
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Анонимен 475. Да не гръмне склада поради неспазване на трудовата дисциплина. У нас това често се случва.
394
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 483.Щом ти вярваш,че можеш да победиш Русия с война,ти си за лекар.
393
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До стига бе.И къде видя,че половин Русия е разрушена.Зеленски ли ги твърди,същия тоя Зеленски,който украинските олигарси от актьорче си го направиха президент.
392
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Русофилията" е тежка форма на психични отклонения! Ходете на лекар друзя, пийте хапчета и престанете да да тормозите българите с лудоста си
391
0
 
9
 
! Отговори
Стига бе, преди 1 година
Някакъв болен мозък вече унищожи Европейскити си колонии , че да остани световен хегемон! "Русофобията е тежка форма на психични отклонения!
390
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 467 Бахмут никой не иска да го превземе,а щом руските танкове са ръждави,що основния украински танк е Т-64.Нима украинците са си го произвели.Малко ви издишат аргументите.
389
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 100 години войни между Русия и Германия, най накрая победата ще е за Берлин