Лавров: Ще предприемем всички мерки, за да не се превърне Украйна в по-голяма заплаха за Русия

Оръжията от НАТО променят войната
Обновена: 1 фев 2023 05:44 | 31 яну 2023 22:50, Нели Христова
342
Лавров: Ще предприемем всички мерки, за да не се превърне Украйна в по-голяма заплаха за Русия
Снимка: БГНЕС

Украйна представлява по-голяма военна заплаха за Русия заради оръжията, които НАТО ѝ изпраща, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров на среща с египетския си колега Самех Шукри в Москва, предаде ДПА.

Лавров каза, че руската армия ще направи всичко възможно да осуети плановете на Запада в Украйна.

"Ние вземаме всички мерки, за да предотвратим превръщането на Украйна в още по-голяма заплаха за нашата сигурност", каза Лавров във връзка с дадените наскоро от ключови страни от НАТО обещания за доставка на модерни танкове на Украйна.

Русия нахлу в Украйна на 24 февруари миналата година и до момента е причинила разрушения в обширни райони в страната, както и значителна част от украинската инфраструктура, включително мрежите за електроснабдяване и водоснабдяване. По данни на ООН при руските бойни действия са загинали над 7000 мирни граждани, припомня агенцията.

Лавров потвърди, че Шукри му е предал съобщение от американския държавен секретар Антъни Блинкън относно Украйна, но заяви, че то не е съдържало никакви предложения, а само искания за спиране на агресията и изтегляне на Русия от Украйна.

Руският външен министър повтори позицията на Русия, че САЩ и НАТО използват войната, за да упражняват превъзходството си в световен мащаб и че Русия се е озовала във военен конфликт с колективния Запад, предаде БТА.

"Всичко тук ясно показва, че изобщо не става въпрос за Украйна", каза Лавров и добави, че Украйна не взима решенията си самостоятелно, а просто изпълнява целите на Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"По данни на ООН при руските бойни действия са загинали над 7000 мирни граждани, припомня агенцията." - В Ирак колко бяха? В Йемен?
172
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро руснаците ше идват да мият чинии у нас, а рускините ... знаете какво.
171
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излезте от Украйна и се покайте. Светът отдавна е друг ! Алчни комунделлии
170
6
 
33
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Кат Русия няма втора , тъй нещастна на света.
169
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия-огромна територия слабо населена.С разпада на СССР от 300 мил Русия се стопи на 130-140 мил.С премахване на желязната завеса над 10 мил се изнесоха без грам носталгия и желание за обратно връщане.От останалите около 120-130 мил някъде 50-60% са бяло интелигентно население.Останалите кавказци,азиатци,ескимоси и бог знае какви живеещи във феодализма.Ако Украйна,Беларус и Полша се обединят ще създадат държава над 100 мил.бяло грамотно технически население.Това е Опастноста след Китай.
168
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофили нямате на идея как ще свърши войната нали ? И още вярвате на пропаганди че Русия ще победи ? Как ? Какво ще победи ? Украйна ще бъде завзета от руснаците изцяло ? И на Путин ще му пляскаме и ще викаме браво ти успя ? България трябва да стане федерация с Русия и са излезнем от ЕС ? Ако на повече от 3 въпроса сте отговорили с да - Вие сте обладани от пропагандата на Русия, вие сте една копейка! Като костя ...дупедавец но широк между бузките
167
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уморените коне ги убиват.
166
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За три дни в Киев.
165
11
 
19
 
! Отговори
Путин бега у Китай преди 1 година
Русия сама влезе в път без изход. И продължават да дължат в грешната посока, която обаче е единствената за Путин преди да абдикира. Защо ? 1. Ако спре войната Путин ще е на трибунал. Значи не гонустройва това.2. Ако продължи ще трябва да плаща много и още и още за компенсация за жертви и прескъпо за Вагнер. И това не го устройва. 3. При икономика на ръба с увеличена инфлация народа губи търпение и ще наложи още по тежки санкции в Русия против изявления за войната и да мобилизира още и още
164
2
 
6
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Напълно ЛОГИЧНО 229 А кой запали пожара ?
163
1
 
8
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Еее ! И Шукрито Ко кАза, Ко ?.!.
162
8
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Каква война бре коньо?!? Не е ли "Операция ЧНГ"? :))))))))))) Ще ядете дебелия...
161
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофоби,как папкате с тези мръсни пари от Сорос и спите спокойно,пък и деца храните и възпитавате?
160
13
 
23
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Браво бе Лавров. Как може да сте толкова г-ад-ни ? Украйна била заплаха за Русия..И с какво ви заплашиха ?Украйна е независима държава и има право да определя сама бъдещето си. А вие чий го търсите там ? Нашественици , агресори.То бива , но вашата наглост е безкрайна. Убийци.
159
6
 
13
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Тя Сирия сама взема решенията си . Асад за всяко нещо пита Москва , без военната подкрепа на Русия него да го нямаше вече. Стига глуппости не можете да се оплаквате за неща, който и вие вършите.С Украйна Направихте голяма грешка, голяма гллупост.
158
10
 
14
 
! Отговори
Брадат преди 1 година
То и българите са наддупени към запада от години. И какво ви даде запада? Емиграция на всички мислещи и кадърни? Имиграция на сирийци и укри? Как точно запада ви нарави живота по добър - щастливи ли сте от съвременната "демокрация"? Получихте това което съм написал като име ;))
157
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 226Дори и да е така, какво лошо има ако интереса на Русия съвпада с българския интерес?!
156
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щастливи хора
155
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Товарищи копейкаджии колкото и да се надпреварвате да слагате минуси или плюсове това няма да ви спаси от врьщането в каменната ера благодарение на ваще управляващи в Кремъл , че и война може да ви замесят тогава няма да можете да пишете от мазетата....
154
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната на буквите във форумите е държавата срещу свободата на мисълта и свободното слово. Държавата използва гнусни трролове биячи трриячи и нагли фалшификатори на лайкове. Война на държавата срещу хората. Щото ние не сме в Америка а в България .И всичко което става а то е терор е наредено от държавата. Депутати министри и партии начело с шефа срещу народа.