Лавров за думите на Фон дер Лайен: Това не е ли расизъм, не е ли нацизъм

Според него Западът иска трайно поражение за Москва
2 фев 2023 14:42, Нели Христова
347
Лавров за думите на Фон дер Лайен: Това не е ли расизъм, не е ли нацизъм
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров обвини Запада, че иска да нанесе трайно поражение на Москва, предаде АФП.

"Урсула фон дер Лайен... каза, че резултатът от войната трябва да бъде поражението на Русия, такова поражение, че десетилетия, много десетилетия Русия да не може да възстанови икономиката си", заяви Лавров.

"Това не е ли расизъм, не е ли нацизъм - не е ли опит за решаване на "руския въпрос", добави Лавров.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че е пристигнала в Киев с екип от комисари - ден преди срещата на върха Украйна-Европейски съюз в разкъсваната от война страна.

Руският президент Владимир Путин често прави паралели между това, което той нарича "специална военна операция" на Москва в Украйна, и войната срещу нацистка Германия.

Той започна конфликта в Украйна през февруари миналата година с обявената цел да "денацифицира" страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай *** и от къде ще минат тия самолетоносачи.Русия няма нито самолети нито ПВО.Това да не ти е Ирак не фантазьор.Ако САЩ си вярваха,че могат да са го направили.Нещата не опират до това дали Украйна ще спечели,а колко ще загуби.
178
1
 
3
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 година
До Бай Гъмзо: "ако американеца наистина воюваше"? Не ако "наистина воюваше" а ако наистина можеше.
177
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре би било, страхливите американци да се намесят в конфликта, та да се порадваме на потопени самолетоносачи и плачещи краварски вдовици !
176
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 217 Аз като гледам Как вървят нещата ЕС и НАТО ще се разпаднат май по-бързо.
175
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо расизъм? Значи Лавров смята руснаците за по низшa раса!
174
4
 
3
 
! Отговори
Бай Гъмзо преди 1 година
Ако американеца наистина воюваше щеше да прати два самолетоносача и да овършеят всичко боеспособно на матушката за 10 дни
173
0
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Анонимен 219: Това няма връзка с темата. Прочети статията по-горе за да видиш за какво иде реч.
172
3
 
5
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 година
До Чиста проба: Пожелавай си Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. И още: отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Засега Украйна загуби само Донбас и Запорожка област. Ако не започнат преговори ще загубят още.
171
7
 
9
 
! Отговори
СССР, СИВ, преди 1 година
Варшавски договор, Източен блок... Където е имало руско влияние и участие вече не съществува... Сега е ред и на РФ да се разпадне...
170
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да попитам този Кремълски кон да ми обясни какво беше червения див комунизъм и какво правеха с хората филтриране лагери избиване преследване на неудобните на режима и т.н има хора който помнят зверствата на комунистите *** и слуги на Кремъл
169
4
 
8
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До Малко за политика 214 Света отива към двуполюсен свят САЩ-Китай. Русия не влиза в сметката. Не стават.
168
3
 
6
 
! Отговори
Кон преди 1 година
До коня - крадеца вика дръжте крадеца !
167
5
 
5
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До До 212: Ако става дума за военен съюз като НАТО, Русия няма такъв. Но участва в икономическа организация с Китай, Индия, Бразилия и Южна Африка. Прочети нещо за BRICS. Освен това Русия е лидер в групата държави в средна Азия, които също съгласуват инономическата си политика и използват в търговията помежду си националните си валути. И помогнаха с военна сила на Казахстан при опита за преврат там. Интересен факт е, че населението на страните от БРИКС е по-голямо от това на САЩ и сателитите им.
166
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 212 и като ги събереш всички ще видиш,че не могат един индийски щат да направят,за Китай изобщо не говори.Само Китай и Индия са 30% от света.А техния общ враг всички знаят кои е.
165
4
 
5
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
До Слава на РусияВидяхме какво се случи с флагмана на Черноморски флот. Потопиха го с допотопни съветски ракети.
164
1
 
6
 
! Отговори
А снаряди няма преди 1 година
САЩ са изпразнили складовите си запаси от снаряди 155мм и вече са започнали да доставят за Украйна от складове в Израел и Южна Корея. Украинците ги изстрелват по-бързо отколкото могат да им доставят. А като свършат израелските и корейските тогава?
163
4
 
5
 
! Отговори
До 212 преди 1 година
Пич, покажи ми съюзниците на Русия в Азия? На САЩ поне Япония, Ю.Корея, Тайланд, Индонезия, даже Виетнам клони към САЩ.
162
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До коня цвили.А украинските оръдия от къде имат снаряди и цеви за тях.Или искаш да кажеш,че фалиралата Украйна може да произвежда снаряди и цеви,а Русия,която си има заводи от времето на СССР,както България,не може Или два Български завода са имали на склад повече от целия СССР.Русия още си има от запасите от време но бе таран Кольо.Тия надежди ги остави за западняците дето нищо не знаят и стигнаха да ровят в складовете на Южна Корея и Израел.
161
5
 
10
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Няма световен ред за вечни времена. Благодарение на Русия и Китай светът вече не е еднополюсен. А на нашите управляващи трябва да им се припомни, че полагат клетва да служат на интересите на българският народ, не на ЕС и САЩ.
160
9
 
7
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 година
Русия разполага с оръжия, които дори САЩ все още нямат. Срещу хиперзвуковите ракети Циркон, които вече са на въоръжение на руската фрегата "Адмирал Горшков" флотът на САЩ няма никаква защита.