Медведев: Киев само може да се надява на "корейски сценарий"

Киев всъщност плахо намекна, че победа не може да има, заяви той
7 фев 2023 20:02, Йоана Цонева
472
Медведев: Киев само може да се надява на "корейски сценарий"
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев определи спекулациите на Киев, че Западът уж е готов да раздели Украйна "по корейския сценарий" като първа стъпка към признаване на съществуващите териториални реалности, съобщава ТАСС.

"Ясно е, че спекулациите за "корейски сценарий" са само пожелателно мислене: "Ние - останалата част от Украйна, ще бъдем под западен контрол и защита. И тогава ще достигнем нивото на Република Корея. Освен това ще остане някаква надежда за обединение с бившите територии", написа Медведев в "Тереграм".

Той отбеляза, че подобно теоретизиране "е предназначено само за вътрешна употреба".

По негови думи има още нещо, което заслужава внимание.

"Киев всъщност плахо намекна, че победа не може да има. В най-добрия случай ще последва разделяне на страната на части. Но всъщност това е първата стъпка към признаването на реалностите, които са се развили на място", изтъкна той.

Медведев припомни, че "разделението по 38-ия паралел (демилитаризирана зона между КНДР и Южна Корея - б.р.) създаде две независими държави".

"Междувременно Донбас и други територии станаха част от Русия, която е най-голямата държава с пълен суверенитет и най-опасните оръжия", подчерта той.

Коментарът му идва, след като по-рано ТАСС цитира Алексей Арестович, бивш съветник на ръководителя на украинския президент, който заяви, че Украйна няма сили да победи и западните страни са готови да приложат идеята за "две Кореи" в региона.

Преди това секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов посочи, че на Киев може да бъде предложен "корейски вариант" на уреждане на конфликта, който включва "еквивалент на 38-ия паралел".

Още по темата
Както обаче заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, спекулациите на Киев за предполагаеми дискусии между заместник-началника на администрацията на руския президент Дмитрий Козак относно възможността за "корейски вариант" за уреждане на конфликта в Украйна са медийна измислица. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова отхвърли изявлението на Данилов, че Русия може да предложи на Украйна "корейски вариант" като слухове и пресилени спекулации, посочва ТАСС.

През септември Русия обяви Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област на Украйна за част от своята територия след референдуми, отхвърлени от Украйна и западните страни. Русия не контролира напълно нито един от четирите анексирани региона.

Зеленски обяви своя мирен план от 10 точки за първи път през ноември, след което го обсъди с президента на САЩ Джо Байдън и други лидери и призова за провеждане на среща на върха за глобален мир въз основа на него.

Планът обаче предвижда изтеглянето на руските войски от международно признатата територия на Украйна, което би означавало Москва да се откаже както от четирите региона, които твърди, че е анексирала, така и от Крим, който завзе през 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава Кокаина!
269
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Молете се запада да се опомни и спре кранчето на Украйна. В противен случай ще ви е яд че не сте яли, пили и веселили когато сте могли.Скоро ще дойде деня на страшния съд, и тогава всичко наред.
268
2
 
1
 
! Отговори
:) преди 1 година
:)
267
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разпадне ли се РФ, ще отпадне и изкуственото разделение на корейския народ. Пак ще са една държава. Тогава може и на македонците да им просветне колко години са ги настройвали против нас.
266
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна акъл има ли да се зъби на Русия? Все едно минипинчер да нападна кане корсо.
265
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко бой изяде Укрия като се има в предвид, че Русия я хвана да й точи секирата.
264
9
 
9
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
До до справедлив - Естествено че щом предателите на БГ са дали 4 бази на краварите , а послушните ни политици изпращат оръжие на укрите ,държавата ни е неприятелска.Но руснаците знаят ,че българския народ ги обича и уважава.А тези ,които вдигнаха паметник на краварските летци бомбардирали София ,заслужават само презрение.
263
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами, даже и Украйна да бъде разделена на "Западна" и Руска, което ми се струва доста реалистично, то кой в Украйна ще иска да живее в руската част, почти всички ще искат да живеят в тази част, която е под протекциите на Европа и Щатите . Никой не иска вече "жизнь", дори и руснаците.
262
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти м.ършо където биш минус на 281, си из..род
261
9
 
7
 
! Отговори
ха-ха преди 1 година
До до справедлив! -Ти да не си поданик на Велика Кравария?Много келяви юнаци се навъдиха май.До един сте с памперси и писукащи гласчета.По това ви познавам.Марш към банята ,че не се трае миризмата!
260
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що бре? На Запада всичко му е позволено. Да мародерства в Ирак, Либия, Сирия, Виетнам, Сърбия...... Все суверенни държави. А когато нато се разполага пред портата на Русия, тя трябва просто да е безмълвен наблюдате? Ай Сиктир
259
6
 
10
 
! Отговори
Медведев преди 1 година
Но всъщност това е първата стъпка към осъзнаването на реалностите, които се развиват на земята , обобщи Медведев в Telegram.
258
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все Болгарские с Росийские, вечна дружба навсегда!
257
10
 
17
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Или е от алкохола, или е от психиатрични отклонения, или - и от двете. Джуджета, някой да ви е карал да започвате "спешъл овенна аперация"? Така се получава, когато се самопрецакаш. Във футбола му викат автогол.
256
8
 
15
 
! Отговори
До справедлив преди 1 година
А знаеш ли кой стреля по Варна и Балчик през ПСВ и кой ни напада в Добруджа, та се налага генерал Иван Колев да изхвърля рашисткия башибозук. Знаеш ли кой ни обяви за неприятелска държава преди няколко месеца? Което е стъпка напред, защото поне се заявиха официално, иначе за тях сме неприятелска държава от 1885. Ама такива неща няма как да ги знаете промитите ***, дето за единствено щастие за вас е да пълзите из краката на руснака и да се унижавате и да обяснявате как това заслужавате.
255
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А май укронази драскачи забравихте Виетнам? Как американците пръскаха с химически оръжия клетите виетнамци. И до ден днешен се раждат деца с уродливи лица.
254
4
 
7
 
! Отговори
Медведев преди 1 година
Тук заслужава да се отбележи нещо друго. В Киев срамно изхвърлиха тезата, че победа не може да има. В най-добрия случай е разделена на части.
253
6
 
10
 
! Отговори
Приятел преди 1 година
До 266! -Бегай към Киев да помагаш бе, джен.ди!Аз от руснаците лошо не съм видял!И помня кой е оставил костите си край Плевен ,София и Ст.Загора.За Шипка не си ли чувал?Явно не си.
252
4
 
7
 
! Отговори
До справедлив преди 1 година
Ако за теб свободата е подарък, значи още си роб
251
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На връщане ш.и.баните западняци си разтовариха бомбите над Враца и изтрепаха много невинни хора.