Медведев: Киев само може да се надява на "корейски сценарий"

Киев всъщност плахо намекна, че победа не може да има, заяви той
7 фев 2023 20:02, Йоана Цонева
472
Медведев: Киев само може да се надява на "корейски сценарий"
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев определи спекулациите на Киев, че Западът уж е готов да раздели Украйна "по корейския сценарий" като първа стъпка към признаване на съществуващите териториални реалности, съобщава ТАСС.

"Ясно е, че спекулациите за "корейски сценарий" са само пожелателно мислене: "Ние - останалата част от Украйна, ще бъдем под западен контрол и защита. И тогава ще достигнем нивото на Република Корея. Освен това ще остане някаква надежда за обединение с бившите територии", написа Медведев в "Тереграм".

Той отбеляза, че подобно теоретизиране "е предназначено само за вътрешна употреба".

По негови думи има още нещо, което заслужава внимание.

"Киев всъщност плахо намекна, че победа не може да има. В най-добрия случай ще последва разделяне на страната на части. Но всъщност това е първата стъпка към признаването на реалностите, които са се развили на място", изтъкна той.

Медведев припомни, че "разделението по 38-ия паралел (демилитаризирана зона между КНДР и Южна Корея - б.р.) създаде две независими държави".

"Междувременно Донбас и други територии станаха част от Русия, която е най-голямата държава с пълен суверенитет и най-опасните оръжия", подчерта той.

Коментарът му идва, след като по-рано ТАСС цитира Алексей Арестович, бивш съветник на ръководителя на украинския президент, който заяви, че Украйна няма сили да победи и западните страни са готови да приложат идеята за "две Кореи" в региона.

Преди това секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов посочи, че на Киев може да бъде предложен "корейски вариант" на уреждане на конфликта, който включва "еквивалент на 38-ия паралел".

Още по темата
Както обаче заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, спекулациите на Киев за предполагаеми дискусии между заместник-началника на администрацията на руския президент Дмитрий Козак относно възможността за "корейски вариант" за уреждане на конфликта в Украйна са медийна измислица. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова отхвърли изявлението на Данилов, че Русия може да предложи на Украйна "корейски вариант" като слухове и пресилени спекулации, посочва ТАСС.

През септември Русия обяви Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област на Украйна за част от своята територия след референдуми, отхвърлени от Украйна и западните страни. Русия не контролира напълно нито един от четирите анексирани региона.

Зеленски обяви своя мирен план от 10 точки за първи път през ноември, след което го обсъди с президента на САЩ Джо Байдън и други лидери и призова за провеждане на среща на върха за глобален мир въз основа на него.

Планът обаче предвижда изтеглянето на руските войски от международно признатата територия на Украйна, което би означавало Москва да се откаже както от четирите региона, които твърди, че е анексирала, така и от Крим, който завзе през 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
23
 
20
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 година
Мачкай Вова укро-фашистите. Скоро Украйна ще падне цялата!
9
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
уфф не им ли омръзна да превземат Русия? Слагайте си синьо-жълто на профила.
8
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вова влезе с една единствен цел- да си вземе Донбас и го постигна. Друг е въпросът , че заради упоритостта на наркомана ще загинат още доста войници от двете страни докато разбере, че е капитулирал и развее бялото знаме, ако преди това неговите хора в Киев не го очистят.
7
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо няма да остане от киевска Украйна, естествено Русия щ вземе лъвския пай.
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вечните грабежи. Ненаситност.
5
25
 
27
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Медведов, я кажи кога ще е новата мобилизация, че много дадоха фира? Немате хора, немате деньги :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
4
16
 
26
 
! Отговори
Киев преди 1 година
ще изкърти пропадналата Разия!
3
17
 
22
 
! Отговори
хюго капет преди 1 година
Наздарове товарищ медведеф! Какъв корейски сценарий, първо там и от двете страни са корейци, а не рушня и корейци, второ ще се изнесете като прадня към блатата и там ще сте и по-зле от при Ким
2
15
 
20
 
! Отговори
Каза преди 1 година
Един от крадците но шайката на Путин!
1
34
 
25
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 година
Цяла Украйна ще стане руска, не само половината. Слава России, слава Путину!