Медведев: Киев само може да се надява на "корейски сценарий"

Киев всъщност плахо намекна, че победа не може да има, заяви той
7 фев 2023 20:02, Йоана Цонева
472
Медведев: Киев само може да се надява на "корейски сценарий"
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев определи спекулациите на Киев, че Западът уж е готов да раздели Украйна "по корейския сценарий" като първа стъпка към признаване на съществуващите териториални реалности, съобщава ТАСС.

"Ясно е, че спекулациите за "корейски сценарий" са само пожелателно мислене: "Ние - останалата част от Украйна, ще бъдем под западен контрол и защита. И тогава ще достигнем нивото на Република Корея. Освен това ще остане някаква надежда за обединение с бившите територии", написа Медведев в "Тереграм".

Той отбеляза, че подобно теоретизиране "е предназначено само за вътрешна употреба".

По негови думи има още нещо, което заслужава внимание.

"Киев всъщност плахо намекна, че победа не може да има. В най-добрия случай ще последва разделяне на страната на части. Но всъщност това е първата стъпка към признаването на реалностите, които са се развили на място", изтъкна той.

Медведев припомни, че "разделението по 38-ия паралел (демилитаризирана зона между КНДР и Южна Корея - б.р.) създаде две независими държави".

"Междувременно Донбас и други територии станаха част от Русия, която е най-голямата държава с пълен суверенитет и най-опасните оръжия", подчерта той.

Коментарът му идва, след като по-рано ТАСС цитира Алексей Арестович, бивш съветник на ръководителя на украинския президент, който заяви, че Украйна няма сили да победи и западните страни са готови да приложат идеята за "две Кореи" в региона.

Преди това секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов посочи, че на Киев може да бъде предложен "корейски вариант" на уреждане на конфликта, който включва "еквивалент на 38-ия паралел".

Още по темата
Както обаче заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, спекулациите на Киев за предполагаеми дискусии между заместник-началника на администрацията на руския президент Дмитрий Козак относно възможността за "корейски вариант" за уреждане на конфликта в Украйна са медийна измислица. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова отхвърли изявлението на Данилов, че Русия може да предложи на Украйна "корейски вариант" като слухове и пресилени спекулации, посочва ТАСС.

През септември Русия обяви Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област на Украйна за част от своята територия след референдуми, отхвърлени от Украйна и западните страни. Русия не контролира напълно нито един от четирите анексирани региона.

Зеленски обяви своя мирен план от 10 точки за първи път през ноември, след което го обсъди с президента на САЩ Джо Байдън и други лидери и призова за провеждане на среща на върха за глобален мир въз основа на него.

Планът обаче предвижда изтеглянето на руските войски от международно признатата територия на Украйна, което би означавало Москва да се откаже както от четирите региона, които твърди, че е анексирала, така и от Крим, който завзе през 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
7
 
5
 
! Отговори
Медведев преди 1 година
Вярно е, украинските пропагандисти не пишат, че разделението по 38-ия паралел е създало две независими държави. И Донбас и други територии станаха част от Русия, която е най-голямата държава с пълен суверенитет и най-страшните оръжия.
249
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна трябва да бъде демилитализирана и денацифицирана. Само и.з роди обитават тази държава. Нагли та нагли.
248
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако все пак се стигне до корейски вариант, да се обзаложим ли коя част ще се развие по-добре, тази подкрепяна от Русия или другата? Или няма смисъл- Корея и Германия са достатъчно доказателство от коя страна на оградата се живее добре
247
6
 
9
 
! Отговори
справедлив преди 1 година
Защо феновете на Зельо не отидат в Укрия да му помагат?Някакви безполови тролчета посукат колко им е мила фашистката Укрия ,пък се спотайват.Ние обикновените българи знаем и помним кой ни е подарил свободата , и никога няма да забравим кой хвърля бомби над София ,Враца и още 140 населени места.
246
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който вярва успява
245
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' Зелевия наркоман '' ................................ ти се моли 'Зелевия наркоман' да победи, защото в противен случай ще почувстваш руския ботуш на себе си, но такива като тебе разбират последни ... колкото до брътвежите на медведев - в Русия 80% от територията е неизползвана, но те са се хванали на живот и смърт за Украйна ?? Очевидно е, че тук иде реч за една престъпна, криминална групировка в Кремъл, която вижда оцеляването си в постоянна война, а Украйна беше просто повод за тази война
244
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тате ще ми купи колело, ама друг път. Това важи и за Южна Корео-Украйна
243
0
 
4
 
! Отговори
Медведев преди 1 година
Отново за това как останките от Украйна ще станат новата Южна Корея.Ясно е, че разговорите за корейската писменост са само списък с желания.
242
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Акио Тойода, главен изпълнителен директор на фирмата, носеща неговото име, наскоро каза пред репортери, че е част от "мълчаливото мнозинство" сред автомобилните производители, които са скептични относно бъдещето на електромобилите. Само си представете как 81 милиона автомобила, които се произвеждат всяка година, ще бъдат заменени с електромобили. Тази планета няма ресурси, за да качи 8 милиарда души на електрически скутери, камо ли на електромобили.
241
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее Русия!!!
240
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Липсата на почти религиозен ентусиазъм у Акио Тойода по повод електромобилите доведе до очаквани резултати. Бяха създадени няколко петиции, чиято цел беше Toyota да заложи ол-ин на електрическите превозни средства. Една от тях събра 110 000 подписа. Тази вълна от петиции сама по себе си е доста показателна. Рядко се налага човек да моли корпорация да направи нещо, което наистина е в нейния най-добър интерес. Това е задача на акционерите.
239
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грантаджиите да отиват на фронта в Украйна. Няма само грантове да взимат я? Пък и тяхната Украйна се нуждае от тях.
238
0
 
4
 
! Отговори
Това е преди 1 година
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев оцени аргументите на украинския пропагандист Алексей Арестович, че конфликтът в Украйна може да завърши с разделяне на страната по примера на Корея.
237
2
 
8
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
Украйнината е подарена територия от Хрушчов на неблагодарните ,подли и вечно пияни бандеровци.Грешка ,която съвсем скоро ще бъде поправена.
236
4
 
8
 
! Отговори
CCN преди 1 година
"Въоръжените сили на Украйна нанасят удари по жилищни райони, болници, места за струпване на цивилни, извършват терористични актове срещу държавни и социални обекти"
235
4
 
13
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 1 година
Моля всички укрофили-евроджендъри и краваролюбци веднага да тръгнат към У.с.рай.на ,преди да е станала на картофена нива.Тъкмо ще се отървем от платените предатели.И без това Зельо вие за помощ от сутрин до вечер.До сега не съм чул или чел руснаците някога да са молили някого за помощ.НИКОГА!Тръгвайте мишоци ,ако ви стиска...Ама на нито един укропитек не му стиска.Факт.
234
2
 
0
 
! Отговори
До 254 преди 1 година
От къде знаеш?
233
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълен хаос цари, пехотата на 30-та бригада не получава амуниции, няма артилерийска подкрепа
232
9
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Ние тук в България руснаците ги разкарахме навреме:):):)НАТО,ЕС,САЩ:):):)Шепа русофилчета се хабат под новините из интернета в безпомощно състояние:):):)
231
2
 
1
 
! Отговори
До 250 преди 1 година
От къде знаеш?