Навални: Москва трябва да остави Украйна на мира

Според него поражението на Русия е неизбежно
20 фев 2023 21:42, Нели Христова
98
Навални: Москва трябва да остави Украйна на мира
Снимка: БГНЕС

Военното поражение на Москва в Украйна е "неизбежно", дори ако Кремъл изпрати още войски, заяви вкараният в затвора руски опозиционен политик Алексей Навални.

Навални заяви, че на Украйна трябва да бъде позволено сама да определя съдбата си и че Русия трябва да спазва границите си от 1991 г.

"Животът на десетки хиляди руски войници беше безсмислено погубен", каза Навални в изявлението, което нарече своя "политическа платформа".

"Окончателният военен разгром може да бъде отложен с цената на живота на стотици хиляди допълнителни резервисти, но като цяло той е неизбежен."

Навални подчерта, че "десетки хиляди невинни украинци" са били убити, защото президентът Владимир Путин иска да се задържи на власт "на всяка цена".

Той заяви, че Русия трябва да спазва границите на Украйна от 1991 г., които включват и Крим.

"Тук няма какво да обсъждаме", каза той и добави, че през 21 век границите не могат да се променят в резултат на война.

"Трябва да бъдем част от Европа и да следваме европейския път на развитие", добави той.

Най-високопоставеният опозиционен политик в Русия подчерта, че Москва трябва да "остави Украйна на мира" и да плати за загубите.

Той също така заяви, че Русия се нуждае от парламентарна република и добави, че "диктатурата" на Путин трябва да бъде премахната и да се проведат свободни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навални нещо го тровеха май, но не успяха. Голямото тровене падна. Железен организъм, бре. Какъв нещастен лаик-Украйна да бъде оставена на мира? Ми аз пък искам Байдън и аналене и урсула да ме оставят на мира с украта, *** няма стане.
48
15
 
14
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Тоя си е подписал смъртната присъда вече. Такива нагли предатели заслужават само едно.
47
4
 
20
 
! Отговори
Знаете ли,че преди 1 година
В САЩ официално има 31 пола.Държавата плаща 150 000 долара ако някой иска да си смени пола(толкова струва операцията).Нека си живеят демократично.Аз се радвам,че синът ми ме нарича Татко,а не родител - номер 1.Който разбрал,разбрал.
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подзаглавието ме разсмя.
45
7
 
11
 
! Отговори
Тоя пък преди 1 година
Хем в затвора хем като говорител в 20:00 по БТВ. Пак САЩ се изказват неподготвени. Що си мислят че им вярваме, че на този му се дава думата. То бива Гьобелс ама си има граници.
44
11
 
7
 
! Отговори
Народняк преди 1 година
Руският народ е като българският - захлюпени охлюви, които си мислят, че гласуват.
43
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Диктаторският режим вече рита.
42
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът сменя режими с лозунги за демокрация. Виждаш ли, Западът ще решава съдбата на Русия, а не руския народ. Що не си гледат пробитите икономики, а тръгнали да сменят режими по света. Разрухата в Европа вече започна и от месец на месец ще става все по-зле. Вижте картата на света и ще разберете как останалия свят, който е около 6 милиарда, не е със Запада, а там са евтините ресурсите, от които Запада се нуждае за да подържа висока производителност.
41
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"заяви вкараният в затвора руски опозиционен политик Алексей Навални."-------Тези анализи въз основна на преки наблюдения от затвора ли си ги прави? Ахахахха вече се чудите кого да призовете за пропагандата си, нали :D
40
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Животът на десетки хиляди руски войници беше безсмислено погубен", каза Навални . . . . . А според форумните клюкарки са около 150 000 убитите руски войници! И още интересно е защо Израел няма становище по отношение на Нахални? А за детските порнографски филмчета . . . айде стига, че деца може да четат!
39
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой беше този?
38
3
 
9
 
! Отговори
Бай Лазар преди 1 година
"през 21 век границите не могат да се променят в резултат на война" - могат, могат я виж Сърбия :)Но за едни може, а за нацистите не :)
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какви са тези глупости кои ще му разреши да дава интервю вие прекалявате с ваше лъжи той е лишен от свобода няма право на мнение
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако всички руснаци са *** като навални, не й завиждам на русията.
35
6
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Мисля, че навални няма да излезе повече от затвора до края на дните си. Ще му лепят присъда след присъда. Докато се ошашави.
34
3
 
4
 
! Отговори
Име преди 1 година
Приказва, ама като види как ни мразят славяните - имаме азбука кирилица и това влудява западняка, трябва на 6 езика да превежда софтуера. То да е само това. Ние - славяните имаме необикновено чувство на спокойствие. Можем и на дизел, можем и на газ.
33
6
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Това да си руснак и да говориш как страната ти ще бъде поразена ... докъде водят парите.
32
8
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
...през 21 век границите не могат да се променят в резултат на война.Трябва да бъдем част от Европа и да следваме европейския път на развитие...Две изказвания които са по същество... Това е истината, която путин не е разбрал (и много още други)
31
8
 
9
 
! Отговори
до 22 преди 1 година
Който не си познава историята е обречен да я повтори....Матушка не ти ли е разказвала за 'могучая'? Русия губи войни и още как. Русия пак ще губи. А това, че човешкият живот не значи нищо в Русия, е ясно на всеки.
30
1
 
4
 
! Отговори
Име преди 1 година
Вестник "Затворническо дело", както и да играе - да види Ходорковски на какво прилича. Ще го държат в затвора докато не поумнее.