Русия: Отразена е масирана украинска атака с дронове срещу Крим

Шест са били свалени от ПВО, а 4 – с електронни средства
1 мар 2023 17:07, Елка Василева
177
Русия: Отразена е масирана украинска атака с дронове срещу Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Руската армия съобщи, че е свалила 10 украински дрона при опит за "масирана" атака срещу нейните обекти на анексирания Кримски полуостров ден след подобно нахлуване на няколко безпилотни летателни апарата на руска територия, предаде Франс прес.

Още по темата
"Опитът на киевския режим за масирана атака с дронове срещу обекти на Кримския полуостров беше осуетен", се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

Според министерството шест украински ударни дрона са били свалени от руската противовъздушна отбрана, а други четири са били извадени от строя с електронни средства.

Украйна извърши вчера атака с дрон срещу руска територия, но тя не причини никакви щети. Един от безпилотни летателни апарати се разби в района на руската столица Москва - нещо, което се случва за първи път.

Три други дрона бяха свалени от руските сили през нощта срещу вторник в други региони.

Това не е първият случай, когато Крим (полуостров, анексиран от Русия през 2014 г., където е базиран нейният Черноморски флот, и който тя използва като тилова база за инвазията си в Украйна) е атакуван с помощта на дронове.

Безпилотни летателни апарати атакуваха пристанището на Севастопол там през декември, електроцентрала в началото на октомври и щаба на руския Черноморски флот през август миналата година.

В края на октомври руски кораби в Севастополския залив станаха обект на нападение, което накара Русия временно да спре действието на важното споразумение за износа на украинско зърно, припомня АФП.

(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйнците са борбен народ и Путин си тури таралеж в Gащите като ги нападна.
59
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пожари край Бредянск, Новотроцкие,Джанкой в Крим. Огромен пожар в Южната част на Херсон. Чаплинка гори, между Запорожие и Брдянск има 20 пожара. Украйна започна контранастъплението
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ прехвърлиха в Европа самолета на Страшния съд за управление при ядрена война
57
13
 
11
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Това е само началото. Фойверки ще има всеки ден, включително в Москва и Петербург. А Крим направо ще гори от четирите страни.
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Фен на Вики Джъстис - Ооо, ваксърче? Как е положението? Колко бустера имаш вече? ... :) ... Въпросният коментатор днес под друга статия е написал, че Мутафчийски, Витанов и Бойко били прави, като казали след махането на КПП-тата през 2020, че ни трябвали още 3 седмици КПП-та, за да се справим с Ковид. Щом мисли така според вас има ли капацитета да анализира каквото и да било? Какво да коментираме мнението на ваксърче, което след 3 години още не е проумяло какво му спретнаха с пЛандемията...
55
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На руски и русофилски "новини" не вярвам изобщо... Това са си 100%тови, дърти лъжи...
54
8
 
12
 
! Отговори
русский мир преди 1 година
Тия тотално изджендерастяха. От втората най-силна армия в света се превърнаха в пасмина, която е постоянно нападана с летящи вибратори...
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЪЪЪЪЙ! СМЯТАЙ! НАПРАО НЕ МОГА!
52
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давай Възраждане! Напред към клоаката!
51
5
 
9
 
! Отговори
Русия гори преди 1 година
В момента сайта на НАСА за пожари показва 22 пожара Северно от Крим, в самия Крим и на изток от Крим
50
4
 
9
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До Лаврентий Берия Който няма аргументи си служи с обиди пс ув ни и вулгаризми. Оценката за количеството сиво в главата на такива е ясна. Не е нужно да те коментирам повече и на дали изобщо ще ти отговарям на други коментари. Както се казва: "НАКАЖИ ГЛ У П АК ЪТ (възможно най - меко и не обидно казано) С МЪЛЧАНИЕ.
49
11
 
12
 
! Отговори
Да преди 1 година
Бахмут е напълно обкръжен в чувала са над 12 000 Украински воени и чужди наемници.
48
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко стана бе меки китки що още не сте победили Путин, не сте превзели Русия, още ли сте заети да се чудите кой пол сте
47
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След два дни Крим ще е на Украйна
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия нямат ли Фъ16 като нас бе, че с дронове се мъчат хахаха
45
5
 
8
 
! Отговори
А преди 1 година
Системите за предупреждение за въздушно нападение в Русия се сринаха след хакерска атака. резултат на хакване на сървъри, радиостанции и телевизионни канали в няколко региона на Русия започнаха да излъчват предупреждения за въздушно нападение. Подобна ситуация се случи и на 22 февруари. Фалшиви сигнали прозвучаха по телевизията и радиото в Белгород, Воронеж, Геленджик, Ижевск, Казан, Пенза, Пятигорск, Сиктивкар, Уфа, Москва, Нижни Новгород, Новосибирск, Свердловск, Тюменска и Челябинска области. Властите на Воронежска област обвиниха в хакерската атака съучастници на киевския режим.
44
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
150 000 руски убити войници отчете украинския брояч днес
43
16
 
8
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 34 - нема как да са по злобни от гуреливите и опърпани путинофилски пенсионери в България, които вземат пенсии от ЕС за да наричат тея дето ги хранят "жендъри".
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атака към Крим. Крим е по-важен от Донбас. Крим ще излезе от фронта и войната, Донбас ще продължи фронта и ще се превърне в ничий или в замразен конфликт.
41
10
 
4
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Фен на Вики Джъстис - и като се закваси Млечния път, па кусай, кусай... това путинофилите не се уморихте да бълвате руски лъжи бе. А ти в частност, се бориш за Палмата на първенството.