Русия: Отразена е масирана украинска атака с дронове срещу Крим

Шест са били свалени от ПВО, а 4 – с електронни средства
1 мар 2023 17:07, Елка Василева
177
Русия: Отразена е масирана украинска атака с дронове срещу Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Руската армия съобщи, че е свалила 10 украински дрона при опит за "масирана" атака срещу нейните обекти на анексирания Кримски полуостров ден след подобно нахлуване на няколко безпилотни летателни апарата на руска територия, предаде Франс прес.

Още по темата
"Опитът на киевския режим за масирана атака с дронове срещу обекти на Кримския полуостров беше осуетен", се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

Според министерството шест украински ударни дрона са били свалени от руската противовъздушна отбрана, а други четири са били извадени от строя с електронни средства.

Украйна извърши вчера атака с дрон срещу руска територия, но тя не причини никакви щети. Един от безпилотни летателни апарати се разби в района на руската столица Москва - нещо, което се случва за първи път.

Три други дрона бяха свалени от руските сили през нощта срещу вторник в други региони.

Това не е първият случай, когато Крим (полуостров, анексиран от Русия през 2014 г., където е базиран нейният Черноморски флот, и който тя използва като тилова база за инвазията си в Украйна) е атакуван с помощта на дронове.

Безпилотни летателни апарати атакуваха пристанището на Севастопол там през декември, електроцентрала в началото на октомври и щаба на руския Черноморски флот през август миналата година.

В края на октомври руски кораби в Севастополския залив станаха обект на нападение, което накара Русия временно да спре действието на важното споразумение за износа на украинско зърно, припомня АФП.

(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ню Йорк, Украйна, тази земя за нищо я нямате.
79
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаци апят оббасралис. Край Угледар е унищожена елитна танкова 155 бригада
78
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната трябва да се пренесе и на руска територия и да се използват същите начини с които действат руските терористи. Само тогава руското общество от роби ще усети тежестта на войната...
77
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много предозирали еднорози в коментарите пак ;) Явно ядат големи количества шамари отново.
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЪЪЪЪЙ! СМЯТАЙ! НАПРАО НЕ МОГА!
75
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видео на деняСпоред командири от 72 -ра бригада, битката при Угледар е била най -голямата танкова битка на тази война, в която Русия е загубила най -малко 130 танка и бронирани превозвачи.Ситуация близо до Ugdedar: ПодробностиРуските военни в близост до урокания регион Донецк претърпяха осезаеми загуби. Британското разузнаване публикува сателитна картина от посоката на Колдер, където броят на унищожената руска военна техника, принадлежаща на 155 -та морска бригада, се счита за елит на руската армия.
74
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските танкове спечелиха първата голяма битка край Въгледар близо до Ню Йорк
73
7
 
8
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Украйна започна контранастъплението
72
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте на живо от сателитите на НАСА - Крим гори
71
9
 
8
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Само така, бой по каските на злите джуджета!
70
7
 
6
 
! Отговори
зАз преди 1 година
Пупкин хич не си давъ зор! Тъман нещатъ тръгнаха когато назначи ген. Суравикин и хоп, бърже го свали и назначи на негово място баш нека.дърникъ Герасимов и нещата си тръгнаха по старому, само Пригожин с неговото ЧВК му бърка играта, ама хартиеният Шойгу му намери цаката и му спря боеприпасите! А, преди два дни зетя на Еленовода нарече З патриотите "быдло". Та ся Пупкин и авера му Шойгу бързо потулват конфуза и тишина, тишина по медиите..., само форумите гърмят! Ей, тъй тя със СВО-ту!
69
2
 
6
 
! Отговори
масирана атака,,,,,, преди 1 година
..... ама друг път ! Щом не казват те ни пуснаха 10 дрона ние активизирахме радарите и те после ги унищожина със високоточни ракети ,не е никаква атака !
68
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия загуби най -голямата танкова битка за Угледар, изпаднала в засади - Ню Йорк. В дълга битка и двете страни изпращаха танкове в битка, които преодоляват почвените пътища с рев и маневрират около горските колани. Руснаците напреднаха в колони, а украинците маневрират в отбрана, дирижирайки огън отдалеч или от приюти, когато Руските колони паднаха в полето на своите гледки.Когато приключи, се оказа, че Русия не само не може да заснеме Угледар, но и направи същата грешка, че Москва струва стотици танкове в началото на войната: Наддряващите колони изпаднаха в засади. "
67
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох,кеф!давайте братя украйнци бой по манерките.
66
8
 
12
 
! Отговори
Лъжат преди 1 година
лъжат рашките
65
5
 
12
 
! Отговори
Контраатака в ход преди 1 година
14:13 ч. В окупираната Кадиевка на Луганска област е избухнала експлозия във фабриката, която руснаците използват като военна база, съобщи ръководителят на ОВА Сергей Гайдай. Според него руснаците са се опитали да скрият там камиони с боеприпаси.
64
9
 
12
 
! Отговори
Брояча преди 1 година
15:16 Русия е загубила повече войници във войната срещу Украйна, отколкото във всички въоръжени конфликти от 1945 г. насам - след края на Втората световна война, според Американския център за стратегически и международни изследвания (CSIS). Според организацията общите загуби на Руската федерация в Украйна като убити и ранени са от 200 до 250 хиляди души. Тази цифра включва руската армия, наемници от различни ЧМК, бойци на "ДНР" и "ЛНР".
63
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се ,че не вярвам фашистка Украйна да е наоаднала Русия . Русия търси предлог да нападне. Надявам се още тази седмица Украйна да бъде срината до основи. Ако се наложи и с ядрено оръжие.
62
6
 
9
 
! Отговори
Вучич преди 1 година
15:58 Сърби, вербувани да се бият в Украйна, ще бъдат арестувани, когато се върнат в Сърбия и са в обсега на нашите институции, каза президентът на страната Александър Вучич пред Politico.
61
6
 
10
 
! Отговори
Контраатака в ход преди 1 година
17:36 Кметът на Мелитопол Иван Федоров съобщи за експлозиите в окупирания град Пологи в Запорожка област, както и на летището в Мелитопол.