Русия разработва нов вид военни операции, за да се защити от САЩ

Високопоставен руски генерал: Не се изключва използване на ядрени оръжия
2 мар 2023 17:00, Елка Василева
205
Русия разработва нов вид военни операции, за да се защити от САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Русия разработва нов вид военни операции, който не изключва използване на ядрени оръжия за защита от възможна агресия от страна на САЩ. Това заяви първият зам.-командващ руските ракетни войски със стратегическо предназначение ген.-лейтенант Игор Фазлетдинов. Мнението му е публикувано в сп. "Военная мисл", съобщава днес московският официоз "Росийская газета".

Още по темата
Според статията на Фазлетдинов САЩ губят своето лидерство в света и оттам идва "агресията" им спрямо Русия – "основен виновник за загубата на американското световно господство". Вашингтон променя и своята риторика, и своя военнополитически курс.

САЩ искат да унищожат Русия, твърди Фазлетдинов. "Разгромът" на федерацията се предвижда да бъде осъществен под формата на стратегическа (глобална) операция в много сфери с крайна цел ядреният потенциал на Русия да бъде сведен до нула.

Експертът не изключва мигновен ядрен удар по Руската федерация, който изведнъж да унищожи близо 70 процента от руските стратегически ядрени сили.

В статията си той изтъква, че "основен инструмент за противодействие срещу опитите да бъдат осъществени агресивните замисли на Пентагона" ще бъде разработвана в момента от руски военни експерти "Операция на стратегическите сили за възпиране".

В рамките на тази операция Русия ще използва различни модерни въоръжения – нападателни и отбранителни, ядрени и неядрени, уточнява генерал-лейтенант Фазлетдинов, цитиран в "Росийская газета".
(БТА, Андрей Шарков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
162 -Това не е снимка, а видео.
146
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЕСТНИК НЮ ЙОРК ТАЙМС ПУБЛИКУВАТ СТАТИЯ ОТ ТЕХНИ ЖУРНАЛИСТИ ВЪВ УКРАЙНА. КАЗВАТ ЧЕ НЯМАЛО ВЕЧЕ МЕСТА ВЪВ ГРОБИЩАТА ДА ПОГРЕБВАТ "ДОСТАВЯНИ ТЕ" ПРАТКИ ОТ ФРОНТА. ДАВАТ ГРАДЧЕ КИРОВ ГРАД КЪДЕТО ХОРАТА КАЗВАТ ЧЕ ВСЕКИ ДЕН СЕ ТЪРСЯТ МЕСТА ЗА ГРОБОВЕ. ДЕСЕТКИ ГРОБОВЕ ВСЕКИ ДЕН.
145
1
 
6
 
! Отговори
До 160 преди 1 година
руската медия пусна снимки на унищожен Леопард край Бахмут. Само че леопардите още не бяха пристигнали там. А и снимката е на Леопард унищожен в Сирия преди години. Ама тфа са незначителни подробности, важно е да има обем на пропагандата и да се вика ГОЙДА :)
144
1
 
6
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Ха ха ха, поредната "специална военна излагация"!
143
2
 
7
 
! Отговори
Венко Барутов преди 1 година
Достатъчно е да си оперират промитите мозъци и да влязат в ЕС!!! Възможностите за производство на Европа с руските суровини ще направи най-силният икономически съюз. Няма САЩ, няма КИТАй
142
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 147 Путин каза-ама Путин каза че България чества своя национален празник 3 март. Никой ама абсолютно никой от новите ни "приятели" есесовците и КРАВАРИ не е обелил и дума че имаме празник.
141
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А РУСИТЕ СА "ГУШНАЛИ" ПЛЕНИЛИ ПЪРВИЯ "ЛЕОПАРД" СЪС ПОЛСКИ НАЕМНИЦИ ПОЯВИЛ СЕ ТАМ. ХА ХА ХА. А ВЪВ БАХМУТ НАЦИТАТА *** КАТО МУХИ. ХА ХА ХА. КЕФ МИ ЕЕЕЕЕЕЕ.
140
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последните 20 години какво прави Путин? Сега се сети, че трябвало да "разработва". Време му е за пенсийка вече на тоя стар КГБ агент.
139
4
 
7
 
! Отговори
однако преди 1 година
"Поредния луд путинист. Кой да ви напада беее?!?!" -=- Американското командване в Европа съобщи за прехвърлянето в Исландия на самолет E-6B Mercury, който е предназначен за връзка и координация с ядрени подводници. Наричат го "самолетът на Страшния съд". E-6B Mercury долетя в Исландия като част от "операция в зоната на отговорност на командването на въоръжените сили на САЩ в Европа". E-6B Mercury е въздушен команден пункт, чиято задача е да контролира въоръжените сили в условията наядрена война.
138
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А другите не разработват да разбираме ? Всички кротко си сЕдят, а Русия разработва.
137
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредния луд путинист в действие.Кой да ви напада беее?!?! На кого му е нужна тая кУчина?!?!И Украйна ли ви нападна?!Всички са луди в тая задунайска територия.Стойте си в Азия с козите!! Никой не иска и да чува за такива първосигнали!!
136
3
 
9
 
! Отговори
zxc11 преди 1 година
не се майтапя, помолете някой от украинските бежаци покрай вас да ви даде за малко учебник по история от техните училища и прочетете. Може малко да се изненадате.
135
4
 
8
 
! Отговори
zxc11 преди 1 година
в крайна сметка намери ли се някой да даде на македонците украински учебник по история да синхронизират позициите, поне първите 10000 години (по украинския учебник все пак те са държава 15000 години преди Христа)
134
9
 
9
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Те американците знаят ли че ще нападат Русия?
133
2
 
2
 
! Отговори
Сам на брега преди 1 година
Инвестирайте в парцел в гробищния парк и час за крематориум.
132
12
 
10
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
След 20 години Рашистката Пендерация ще бъде технологично толкова назад, че всякакви мерки, които взимат днес, са безмислени. Няма да са първите, които ще достигнат 100% успеваемост на прихващане и неутрализиране на балистични ракети. Печелене на война с биомаса само не става, а то и тяхната биомаса е надолу от доста време насам.
131
7
 
11
 
! Отговори
от всичките сла- преди 1 година
--вяни най-татарославянски опънати очички имат във Русия ! На нас македонците ни викат татари защото учат изопачена история за цар ЧАКА който е български цар (озурпатор ) и е от татарската орда но за нула време е изтрелян ! Но Русия е владяна 250 г от монголите и са си оставили дамазлъка !
130
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ме прощавате редакторите но ме*ез не е обидна дума. "Същество, родено от кръстосването на различни раси или породи". Не разбрах кое е обидното и защо го цензурирате.
129
1
 
4
 
! Отговори
До 150 преди 1 година
Абе пъпеш, това за което блещиш го е писал 141. Ти сигурен ли си какъв си, днк тест прави ли си? Ако си от балканите си *** и ти като почти всеки друг. България специално е имала доста по различни граници в миналото и то за достатъчно време и ти да не си славянин.
128
7
 
2
 
! Отговори
питанка преди 1 година
До до 138 *** ти за "славянин" ли се имаш бе бро ? АКО СИ БАШ БЪЛГАРИН - ЗНАЧИ ПРОИЗЛИЗАШ ОТ ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ И СИ С ТАТАРСКИ ПРОИЗХОД... КОЕТО НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО СЪС СЛАВЯНИТЕ !!! Славяни са "руси, белоруси, украинци, словаци, чехи, поляци, словенци, сърби, хървати, макетата... но не и ти ...? А ако не си българин - което и господ не знае, защото през тази географска ширина са минали десетки орди от почи цял свят.....не значи веднага, че си пак славянин..... ВИЕ СЛАВЯНИТЕ....ХАХАХАХАХ