Вашингтон поставял под заплаха сигурността на цяла Европа

Бил обсебен от идеята да нанесе стратегическо поражение на Русия
366
Вашингтон поставял под заплаха сигурността на цяла Европа
Снимка: БГНЕС

Със своите оръжейни доставки правителството на САЩ провокира разширяване на географията на украинската криза и си затваря очите за корумпираността на киевските власти, заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов по повод новия пакет от военна помощ на стойност 350 милиона долара, който правителството на Джо Байдън отпусна на Киев, предаде ТАСС.

Още по темата

"Вашингтон е обсебен от идеята да нанесе стратегическо поражение на страната ни. Със своите действия американското правителство само насърчава украинските радикали към нови ужасни деяния“, подчерта Антонов.

"САЩ не се замислят за това, че наливайки масло в огъня, те само провокират разширяването на географията на украинската криза. Подобни действия поставят под заплаха сигурността на цяла Европа и увеличават риска от пряк сблъсък между Русия и НАТО", допълни руският дипломат. По думите му американското правителство "си затваря очите за корумпираността на украинската върхушка". /БТА, Николай Велев/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
20
 
5
 
! Отговори
USSF преди 1 година
Всеки, който се надява, Космическа Америка да клекне пред феодалните остатъци на планетата ни, такъв човек много се само-заблуждава, защото нищо не знае за Космическата флотилия на Пентагона /USSF/.
180
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цивилизован си когато се наричаш такъв, или когато се държиш като такъв?
179
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2 Даста глупава теза със самопоставени плюсчета.
178
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бизнеса на американците е оръжията,не салами и домати! А парите не миришат! Така че корупцията не ги интересува,дори им помага!
177
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 182: Именно, а тукашните все някви нацисти им се привиждат. Той и генерал Колев е бил нацист ПСВ като ги е гонил из Добрдужа заедно с мамалигарите.
176
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той ще ни хвърли в огъня и окото му няма да мигне
175
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Чети История: Това обяснява ориенталското ни мислене и редовното посещение на студенти в Плаза. Няма да се оправим скоро време.
174
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сериозно започва да припарва отзад на Русия. Руснаците да се сърдят на вожда си Путин а не на САЩ. Украйна се бори за оцеляването си и е пример за всеки патриот по света.
173
1
 
8
 
! Отговори
Чети История преди 1 година
Всеки цивилизован свят бива погребан от някакви варвари..После техните ценности се считат за цивилизационен стандарт..
172
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2: Ами да, цивилизования свят решава. Ако ти харесва отивай в Бантустан. То и половин бантустан осъди войната, но нейсе.
171
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
оставете ги русняците, след украина идва ред на молдова, румънска молдова и задунайска болхария, а на север си се знае прибалтийските са си техни, а после полша - тва ли да чака нато, санкции и бой до край - тва да очакват полуръстовете от кремъл
170
1
 
26
 
! Отговори
2 преди 1 година
"Повечето хора на планетата искат да живеят в многополюсен свят,който не е доминиран от САЩ,Русия или Китай.Според него това е причината много държави да не прилагат санкции заради Украйна."Поражението на Русия няма да бъде в интерес на Глобалния юг. Много страни на Юга, които все още пазят спомени за някога доминиращия Запад знаят, че Западът отново ще стане арогантен и непоносим, ​​ако победи напълно Русия", каза сингапурският дипломат Кишор Махбубани, бивш председател на Съвета за сигурност на ООН.
169
1
 
34
 
! Отговори
1 преди 1 година
85% от населението на света не участва в санкциите срещу Русия-Bloomberg. Като пример статията цитира Малайзия, където покупките на газ и петрол са поевтинели поради липсата на санкции."Ние попитахме мениджъра: Нима разходи за електричество не се повишиха?Той отговори,че всъщност са паднали."Малайзия не налага санкции,така че купуваме петрол и газ по-евтино от миналата година." Освен това Глобалният Юг не иска да види САЩ отново да доминират на планетата,защото вече са минали през това и това е неприятно.
168
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укронацисти от "Еделвайс" заплашват да щурмуват складовете на БК в Приднестровието.Фашистка *** от 10-та бригада "хвърлиха око" на складовете в село Колбасна. Според тях "всичко е обградено" и всичко ще приключи "в рамките на няколко дни". По-рано беше съобщено, че складовете са минирани и ако фашистката *** се опитат да пробият, последствията ще бъдат усетени в Молдова.
167
2
 
23
 
! Отговори
2 преди 1 година
Военните "експерти" смятат, че изпращането на американци на cMъpT заради активите на Зеленски и Байдън в Украйна би било "здраво мислене"."Нищо друго освен американски ботуши на земята не може да осигури демократичното бъдеще на Украйна." Срамното бягство на американската армия от Афганистан не ги научи на нищо.
166
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 1 година
САЩ търсят начин да изпратят войски в Украйна,"заобикаляйки" НАТО."Експертите" Лиз Мордж Хауърд и Майкъл О'Ханлън в статия за Foreign Affairs предложиха създаването на "ляв" военен съюз, в който Украйна може да бъде включена и предоставена с помощ под формата на човешка сила."Един от начините да се направи това е да се създаде нова общност за сигурност-нека я наречем Атлантическо-азиатска общност за сигурност-която ще включва много членове на НАТО,както и Украйна,нейните съюзници и всички неутрални държави,които желаят да се присъединят."
165
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Артемовско направление.Ситуацията край Артемовск,където части от ЧВК Вагнер предприеха решителен щурм срещу града,бързо се нажежава.Очевидно руското ръководство няма да има нищо против да получи новини за победата,докато си е в Москва, за да укрепи позициите си,но точно по същата причина Киев не може да допусне това.Затова вчера градът беше щурмуван и руснаците успяха да настъпят в южната и северната му част(но не критично за защитата на ВСУ).Въпреки това,ситуацията за фашистката *** е очевидно ужасна и затова тази сутрин изMeTTa започна придвижването на резерви,за да облекчи "страданието на
164
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Авдеевско направление.Руските части са преминали жп линията и са се приближили до Степово.Това предизвика сериозна оперативна криза за фашистката *** и те пуснаха в битка резерви,но с тях също им е трудно.Нещо повече,по същото време вчера(и днес)частите на 1-ви армейски корпус на ВС на РФ започнаха щурм на позициите на ВСУ зап.от Авдеевка в посока Северное и Ласточкино,което е много по-опасно за ВСУ,отколкото пробив на север от Авдеевка,тъй като минава през Ласточкино т.нар."Път на живота за ВСУ в Авдиевка",загубата на пълен контрол над който заплашва гарнизона на града с големи проблеми.
163
15
 
3
 
! Отговори
пак аз преди 1 година
Поредната доза повръщано, т.е. руска пропаганда. Не ви е виновен запада, че се усрахте. Виновно е царчето ви, което си прави каквото иска и се стреми да се издигне до пиедестала на сатрапи като Хитлер, Сталин, Пино Чет и т.н.хайде колете го вече и да се свършва. И може след 50-60 години нормалния свят да започне да ви брои за хора ... 0pkи такива.
162
8
 
5
 
! Отговори
333 преди 1 година
Както е казал един голям британски политик "Комунистите (диктаторите) винаги обвиняват другите в това , което те правят"