Кремъл отхвърли възможността да спре офанзивата си срещу Украйна

Путин ще обсъди с Лукашенко предложеното примирие
31 мар 2023 16:30, Елка Василева
269
Кремъл отхвърли възможността да спре офанзивата си срещу Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл изключи възможността да спре офанзивата си срещу Украйна въпреки призива на основния си съюзник, беларуския президент Александър Лукашенко, съобщи Франс прес.

Още по темата
"По темата за Украйна нищо не се променя: специалната военна операция продължава, защото това е единственото средство за постигане на целите, стоящи днес пред нашата страна", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той уточни, че президентът Владимир Путин ще обсъди следващата седмица с Лукашенко предложеното от беларуския президент примирие.

Русия не може да не обръща внимание на хипотетичната опасност, която създават за нея призивите за разполагане на ядрено оръжие в Украйна, добави Песков, коментирайки петиция, публикувана на сайта на украинския президент Володимир Зеленски. Това е "много опасна тенденция", подчерта говорителят.

Като потенциално крайно опасна определи той и обсъждането на идеята за изпращане на миротворчески войски в Украйна. По-рано унгарският премиер Виктор Орбан спомена за подобни дискусии в ЕС.

Подобни сили обикновено се разполагат със съгласието на двете страни, подчерта Песков. "В дадения случай това е потенциално много опасна тема".

Говорителят съобщи, че президентът Владимир Путин ще обсъди днес с постоянните членове на Съвета за сигурност новата концепция за руската външна политика.

Кремъл няма да коментира предявените в САЩ обвинения срещу експрезидента Доналд Тръмп. Това е вътрешен за САЩ въпрос, заяви говорителят.

(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
2
 
4
 
! Отговори
Маленкий Путьонок преди 1 година
Путин вече не може да спре. Ако го направи, ще му потърсят сметка за действията му. Подобно на хамстер във въртележка, задвижвана от него е принуден да бяга все по-бързо. Накрая ще падне и ще се завърти в тази центрофуга, но повлича целия свят към гибел. Ако има разумни сили в Русия, трябва да се справят с този самоубиец навреме.
199
5
 
6
 
! Отговори
Виготура преди 1 година
Русия ще остане 1/10 от територията си, където живеят основно етническите руснаци.Отвъд Урал до океана всичко ще бъде изкупено на безценица от Китай. Русия е все по-зависима икономически от Китай, и това ще и изяде глявата.
198
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не са луди??? Толкова много вече е заложено, а и пожертвано. Няма връщане назад докато държавата украйна престане да съществува.
197
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците не бива да капитулират. Трябва да изчакат руските войски да се придвижат поне още 500 км на запад и тогава вече могат да мислят за капитулация. Сега не е изгодно за руснаците. Ще трябва да оставят окупационни войски в Украйна и да храни украинцките и децата на фашистите, понеже няма да имап пари да си покриват заемите от МВФ само. Да не говоря за връщане на парите на Китай и другите кредитори.
196
1
 
8
 
! Отговори
Абе преди 1 година
До Анонимен 245 Не мога да разбера, как така говорите, че запада е прогнил и не зная още какво си, а всички драпат за нататък! А в Русия, където всичко е цветя и рози, мед и масло, никой не иска да ходи? На времето ходеха строители и дървосекачи, за да облагородяват райони и строят градове на север, но след разпада на СССР не съм чувал да ходят.
195
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Кремъл трябва да спира? Спира се, когато губиш, а когато всичко се развива по план, то защо? Пък и тази война е от изключителна полза Русия, защото когато приключи един ден, надяваме се всички, Светът няма да е същия и други страни ще доминират, а прогнилия запад ще си ближе раните и ще циври.
194
3
 
15
 
! Отговори
Русия - смех преди 1 година
Досега се твърдеше, че Русия има втората най-силна армия в света. От 14 месеца се доказа, че Русия има втората най-силна армия в Украйна.
193
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 240 Е какъв е тоя Зеленски,че да е легитимен.Той една пионка и нищо не зависи от него.Утре му режат финансите и е приключил.
192
7
 
14
 
! Отговори
Gorskio преди 1 година
Proz пор - какво се разбира под мирни преговори от страна на роззия - капитулация на Украйна? Очевидно украинците не искат да капитулират... Специално на лукашенко от Украйна му предлагаха да подпишат пакт за ненападение. Тогава той нарече Зеленски гнида. Сега вече не се споменава нищо за денацификация, демилитаризация, за фашисти и започна да се говори за мирни преговори. Зеленски изведнъж стана легитимен. А вие продължавайте да б.лижете з-адни-ци на руския цар!!!
191
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руският удар на Кинжал е описан от Pronews като "катастрофа за силите на НАТО в Украйна", тъй като бункерът е бил център за командване и контрол на операциите на НАТО в региона. Беше защитен от системите за противовъздушна отбрана Iris-R и NASAMS, които бяха унищожени при удара.
190
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има още нови оръжия, които трябва да се изпробват и да се демонстрират.
189
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 235 За това ли драпате като мишки в леген.
188
5
 
22
 
! Отговори
ЛилиПутин преди 1 година
Този лилиПутин, който има не само лилипутски ръст, но и акъл със същия размер, е вече пътник... Необратимо е! Колкото по-бързо, толкова по-добре за целия свят, а и за Русия. По-младите руснаци вече отлично разбират това...
187
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
232 Каква чест те гони бе промит мозък.
186
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не пиши тъпотии!
185
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 228 Това го знаем едно и също дрънкат комплексарчетата от сутрин до вечер.
184
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава Украйна долу русия
183
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 222 Е кой ги брои минусите на уркопитеците.Има ли нормален българин,който да харесва нагли и долни лъжци,който се опитват да се бъркат в чужди неща.
182
0
 
6
 
! Отговори
До анонимен преди 1 година
А меца дедо Джояклеца!
181
0
 
4
 
! Отговори
До 215 преди 1 година
Е как да го разберем, като имаш 3 минуса и 0 плюс