Киев към руснаците: Не ходете на парада на 9 май

Знаем всичките ви мерки за сигурност
26 апр 2023 20:31, Стела Стоянова
154
Киев към руснаците: Не ходете на парада на 9 май
Снимка БГНЕС

Главното разузнавателно управление на Украйна посъветва руснаците да не ходят на военния парад на 9 май и да стоят далеч от военна техника.

Представителят на ГРУ Андрий Юсов обясни тази препоръка в свой коментар пред "Обозревател". Според него Украйна разполага с пълната информация за всички мерки, които руската страна е предприела по повод честването на Деня на победата.

При нас са пълните планове - включително мерките за сигурност, маршрутите и местата за сядане на охраната на основните военнопрестъпници на Руската федерация, посочи той.

"Разбира се, ако говорим за някакви акценти или съвети, мисля, че обикновените руснаци, цивилните граждани, които не са свързани с военните престъпления и руската агресия срещу Украйна, трябва през всички дни, както всъщност и през всички следващи дни, да избягват да бъдат и да се намират в близост до военнопрестъпници и до военни обекти, които могат да бъдат използвани в агресията на така наречената Руска федерация срещу Украйна", каза Юсов.

Говорителят заяви, че справедливото наказание неминуемо ще застигне руските военнопрестъпници и че това може да стане по всяко време.

Руснаците се страхуват от взривове на 9 май и затова в момента в страната масово се отменят събитията по повод годишнината от падането на Берлин през Втората световна война. Тази година паради няма да има в близките до Украйна области - Брянска, Курска и Крим. В Санкт Петербург тържественото прелитане на авиацията също няма да се състои.

В същото време парадът в Москва не е отменен и в момента тече подготовката за него.

Според украинския военен експерт, летец инструктор и полковник от запаса на ВСУ Роман Свитан руската техника на парада на Червения площад е легитимна цел, по която украинските военни могат да нанесат удар.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: УкрайнапарадРусия9 май
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
4
 
! Отговори
Е преди 1 година
то щяло да има ама без хора, само тенекии и фуражки, да не би някой да гътне двойника на Путин!!!
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"Зеленски е истинско вдъхновение за свободния свят".----------------------Ще те вземат без конкурс във Freedom tv. Те там ги дрънкат същите глупости.
40
2
 
9
 
! Отговори
Да щото преди 1 година
Защото ще разчекнат зеления нацист на червения площад! На кой му пука вече за укрофашистите! Целият свят ги разбра ко за стока са!
39
7
 
7
 
! Отговори
Off преди 1 година
Тази година е значително "по-безопасно" от преди войната. Лудото жуже ще прати холограма на площада, от съображения за сигурност.
38
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите за терористичен акт ли правят намеци? Срещу цивилно население? Ето защо си заслужават съдбата!
37
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 39 Зеленски е 1 милион пъти поголям мъж от поданиците на всички бивши соц държави, които бяха роби 60г и никой не посмя да им скочи. Зеленски е истинско вдъхновение за свободния свят . Вашите приказки са нищожни и непроменят нищо. В историята този човек,ще остане със златни букви, както нашия Левски. Пък се правете на мъже от панелката;))))
36
6
 
10
 
! Отговори
Хе хе преди 1 година
Що така, бе, Господин Главен Комик на Републиката. Не ли ли спомняш с умиление как украинецът Хрусчов махаше на Червеният площад. Човекът цял Крим ви подари, пък вие декомунизирате. И се правите на ущипани моми какви ги вършене вашето Политбюро в съветските времена.
35
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 1 година
*** провокация и лъжа .
34
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая година на парада русия ще покаже нови Перални, Бойлери, Съдомиялни, Климатици, Конвертори. руското общество ще види неща от бъдещето и трябва да бъде на соц пллощадаа
33
8
 
17
 
! Отговори
МНОГО МЕ ПЛАШИ преди 1 година
ТОЗИ НЕПОДВИЖЕН ИЗЦЪКЛЕН НАРКОМАНСКИ ПОГЛЕД > КАТО НИЩО ЩЕ ЗАПАЛИ ЯДРЕН АПОКАЛИПСИС > АМЕРИКАНЦИ И ЕВРОПЕЙЦИ МАХАЙТЕ ГО ТОЗ НАВРЕМЕ
32
8
 
6
 
! Отговори
Бръснар преди 1 година
С тия мустаци и брада не го бях виждал. Тоя си е направо станал мажага. Вервайте му :)
31
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тероризъм, е когато някой свободен човек се съпротивлява да бъде роб на "държава",ако държава направи това което нарича "тероризъм" спрямо свободен човек,тогава е въпрос на национална сигурност....не е за вярване че в 21 век има толкова заблудени хора.
30
6
 
18
 
! Отговори
ZV преди 1 година
А Атом за 9 май ,не иска ли Наркомана та да се вижда от всякъде зарята.
29
6
 
16
 
! Отговори
да преди 1 година
един украински атентат на празника в москва, това означава край на цялата измислена държава украйна! и извънземни не могат да я спасят! и това зеления плъх го знае много добре!
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парадът на безсмъртния полк ще се проточи няколко дни! Може вече да го започват!
27
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как бе искам да гледам фалшивия парад. 30г се пъчат накрая бедната Украйна ги натупа :)))) Какъв бой им хвърлиха 1 на 1 около Киев. Ще остане в историята. Избягаха настраннни
26
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подготвени са и два мощни трактора, за теглене на танкове Армата.....
25
8
 
19
 
! Отговори
Пак се е нашмъркало преди 1 година
Зеленясалото, което не е изненада. Обаче е изненада, че ГРУ и военните експерти на Украйна подкрепят бълнуванията му, че Москва може да стане военна цел. И то точно на 9 май, по време на военния парад на Червения площад!
24
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Русия иссаха да убият краварското бясно псе с жълтата вилица на ревера, отдавна да беше при червеите
23
2
 
17
 
! Отговори
А, що, бе преди 1 година
Нали на 9-ти май ор******те щяха да маршируват с откраднатите перални и тоалетни чинии. Не щеш ли да присъстваш, бе Лъжец. Те чак зад океана прогледнаха, че дълго няма да те търпят сънародниците ти. Като лъсне истината, колко невинни погуби, няма да има къде да се скриеш.