Киев към руснаците: Не ходете на парада на 9 май

Знаем всичките ви мерки за сигурност
26 апр 2023 20:31, Стела Стоянова
154
Киев към руснаците: Не ходете на парада на 9 май
Снимка БГНЕС

Главното разузнавателно управление на Украйна посъветва руснаците да не ходят на военния парад на 9 май и да стоят далеч от военна техника.

Представителят на ГРУ Андрий Юсов обясни тази препоръка в свой коментар пред "Обозревател". Според него Украйна разполага с пълната информация за всички мерки, които руската страна е предприела по повод честването на Деня на победата.

При нас са пълните планове - включително мерките за сигурност, маршрутите и местата за сядане на охраната на основните военнопрестъпници на Руската федерация, посочи той.

"Разбира се, ако говорим за някакви акценти или съвети, мисля, че обикновените руснаци, цивилните граждани, които не са свързани с военните престъпления и руската агресия срещу Украйна, трябва през всички дни, както всъщност и през всички следващи дни, да избягват да бъдат и да се намират в близост до военнопрестъпници и до военни обекти, които могат да бъдат използвани в агресията на така наречената Руска федерация срещу Украйна", каза Юсов.

Говорителят заяви, че справедливото наказание неминуемо ще застигне руските военнопрестъпници и че това може да стане по всяко време.

Руснаците се страхуват от взривове на 9 май и затова в момента в страната масово се отменят събитията по повод годишнината от падането на Берлин през Втората световна война. Тази година паради няма да има в близките до Украйна области - Брянска, Курска и Крим. В Санкт Петербург тържественото прелитане на авиацията също няма да се състои.

В същото време парадът в Москва не е отменен и в момента тече подготовката за него.

Според украинския военен експерт, летец инструктор и полковник от запаса на ВСУ Роман Свитан руската техника на парада на Червения площад е легитимна цел, по която украинските военни могат да нанесат удар.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: УкрайнапарадРусия9 май
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя вече даже не се хаби да се маскира на фронтовак, ходи си по анцуг. Европа му е бащиния
1
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленчо заплашва с терористичен акт ли? Хахах. Така не 80% от руснаците ще подкрепят СВО в Укрия, ами 100%, чак и китайците ще се включат.