Киев към руснаците: Не ходете на парада на 9 май

Знаем всичките ви мерки за сигурност
26 апр 2023 20:31, Стела Стоянова
154
Киев към руснаците: Не ходете на парада на 9 май
Снимка БГНЕС

Главното разузнавателно управление на Украйна посъветва руснаците да не ходят на военния парад на 9 май и да стоят далеч от военна техника.

Представителят на ГРУ Андрий Юсов обясни тази препоръка в свой коментар пред "Обозревател". Според него Украйна разполага с пълната информация за всички мерки, които руската страна е предприела по повод честването на Деня на победата.

При нас са пълните планове - включително мерките за сигурност, маршрутите и местата за сядане на охраната на основните военнопрестъпници на Руската федерация, посочи той.

"Разбира се, ако говорим за някакви акценти или съвети, мисля, че обикновените руснаци, цивилните граждани, които не са свързани с военните престъпления и руската агресия срещу Украйна, трябва през всички дни, както всъщност и през всички следващи дни, да избягват да бъдат и да се намират в близост до военнопрестъпници и до военни обекти, които могат да бъдат използвани в агресията на така наречената Руска федерация срещу Украйна", каза Юсов.

Говорителят заяви, че справедливото наказание неминуемо ще застигне руските военнопрестъпници и че това може да стане по всяко време.

Руснаците се страхуват от взривове на 9 май и затова в момента в страната масово се отменят събитията по повод годишнината от падането на Берлин през Втората световна война. Тази година паради няма да има в близките до Украйна области - Брянска, Курска и Крим. В Санкт Петербург тържественото прелитане на авиацията също няма да се състои.

В същото време парадът в Москва не е отменен и в момента тече подготовката за него.

Според украинския военен експерт, летец инструктор и полковник от запаса на ВСУ Роман Свитан руската техника на парада на Червения площад е легитимна цел, по която украинските военни могат да нанесат удар.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: УкрайнапарадРусия9 май
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заглавието недвусмислено показва кои всъщност са терористите.
81
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да попитам дето се критикува Москва като град имам предвид. Бил ли си там. Бил ли си и в Берлин защото аз имам доста забележки и към двата града , но Москва поне е по голяма.
80
4
 
3
 
! Отговори
До 93 преди 1 година
ЕТО ОПАСНО ДЛЯ ЖИЗНЬ..НЕ ДЕЛАЙТЕ ЕТО..
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До парада има време войната може да свърши до тогава. Особено ако продължи да вали. Като вали е идеално време всичко остава където падне.
78
0
 
0
 
! Отговори
БЪГЪЗЪ преди 1 година
ТАК ТОЧНО..?!
77
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Украйна е загубила 300 000 военнослужещи от нашата прокси война". Казва го в прав текст по Fox News кандидатът за президент на САЩ Едуард Кенеди-младши, племенник на убития президент Джон Кенеди, член на Демократическата партия, професор по право.
76
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия пак нещо са сбъркали тотално нещата и, както всички урки няма реална самооценка.
75
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха,тея яко се друсат
74
19
 
15
 
! Отговори
ха-ха преди 1 година
Моля смелите укропитеци ,пишещи в този форум ,да тръгнат веднага към Оссрайна за да хванат предстоящото контранастъпление!!!-Сбогом ,джендъре!
73
9
 
20
 
! Отговори
:)))))) преди 1 година
Че то остана ли какво да покажат на парада? Всичко им потрошиха, сега пак ще вадят макетите на сармите! По-добре да направят един гей парад, за него поне ще имат материал аххаххах!
72
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормална нация няма да прави паради на Победата, когато правителството е в позиция на агресор спрямо чужда държава и е участва активно в завоевателни битки. Ама кой каза, че Русия е нормална държава...С едната ръка стрелят и убиват, както и жертват живота на хиляди млади руснаци, с другата развяват знамена и се перчат по площадите с бойна техника и "непобедима " армия. Върхът на шизофренията и лицемерието. Берлин падна, но се въздигна, а Москва не може да го стигне с десетилетия!
71
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо според Украйна руската техника на парада е легитимна цел?
70
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия света се опитват да командват, та даже и руснаците! Не наглост, ами отгоре!
69
12
 
19
 
! Отговори
Точно! преди 1 година
Киев доказва защо е антитерористичната операция. Явно Москва е права.
68
5
 
10
 
! Отговори
Западни възпитаници преди 1 година
Те всичките западни ученици на това са учени - на терористични действия. То затова е и специалната операция!
67
8
 
13
 
! Отговори
Москва до Киев преди 1 година
"Знаем всичките ви мерки за сигурност" - Два кинжала и сте свършили със смелите изяви!
66
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не трябва да се пренебрегват изключително напредналите руски народи като удмурти, карачаевци, коми и пермяки,както и кабардини...световна култура, елит!
65
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесна възможност да отнесат останалата руска техника, макар и допотопна.
64
9
 
10
 
! Отговори
До Тео преди 1 година
А колко останаха намаляващи руснаци честващи 9 май като национален празник, защото нямат друг национален празник,тъй като няма такава нация руснаци....гледай ги намаляват по 1 милион на година, татари, ингуши, балкари, осети,....
63
3
 
6
 
! Отговори
До 75 преди 1 година
И военна победа над голям враг, огромен подем на патриотичното чувство на украинците, западна перспектива и най-силната армия в Европа. Да бе, нищо не е. Но ме кефи как руснаците се подготвяте за загуба вече