Киев към руснаците: Не ходете на парада на 9 май

Знаем всичките ви мерки за сигурност
26 апр 2023 20:31, Стела Стоянова
154
Киев към руснаците: Не ходете на парада на 9 май
Снимка БГНЕС

Главното разузнавателно управление на Украйна посъветва руснаците да не ходят на военния парад на 9 май и да стоят далеч от военна техника.

Представителят на ГРУ Андрий Юсов обясни тази препоръка в свой коментар пред "Обозревател". Според него Украйна разполага с пълната информация за всички мерки, които руската страна е предприела по повод честването на Деня на победата.

При нас са пълните планове - включително мерките за сигурност, маршрутите и местата за сядане на охраната на основните военнопрестъпници на Руската федерация, посочи той.

"Разбира се, ако говорим за някакви акценти или съвети, мисля, че обикновените руснаци, цивилните граждани, които не са свързани с военните престъпления и руската агресия срещу Украйна, трябва през всички дни, както всъщност и през всички следващи дни, да избягват да бъдат и да се намират в близост до военнопрестъпници и до военни обекти, които могат да бъдат използвани в агресията на така наречената Руска федерация срещу Украйна", каза Юсов.

Говорителят заяви, че справедливото наказание неминуемо ще застигне руските военнопрестъпници и че това може да стане по всяко време.

Руснаците се страхуват от взривове на 9 май и затова в момента в страната масово се отменят събитията по повод годишнината от падането на Берлин през Втората световна война. Тази година паради няма да има в близките до Украйна области - Брянска, Курска и Крим. В Санкт Петербург тържественото прелитане на авиацията също няма да се състои.

В същото време парадът в Москва не е отменен и в момента тече подготовката за него.

Според украинския военен експерт, летец инструктор и полковник от запаса на ВСУ Роман Свитан руската техника на парада на Червения площад е легитимна цел, по която украинските военни могат да нанесат удар.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: УкрайнапарадРусия9 май
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
10
 
9
 
! Отговори
Един там преди 1 година
Зельо, зельо.... Това ли измисли? Съвсем си повярва този клоун! Киев няма да го има и околията ако само се опитате нещо да направите... Предавай се и спаси останалите укри и каквото ти е останало като територия.. Иначе ще загубиш всичко!
61
9
 
13
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Това да кажеш на руснак да игнорира 9 Май е все едно да кажеш на българин да не чества 3 март или американец 4 юли! Я отивай и се скрий някъде! Унищожи си държавата! Дори и да "победиш", победата ти ще се състои в това да си върнеш купчина руини + бонус претъпкани гробища и скорострелно намаляване на населението с 40%. Толкова остър лидер ... не знам!
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ходят, да се радват че са окупирали България, Румъния, Полша, Чехословакия, Унгария и ГДР....временно!
59
13
 
7
 
! Отговори
321 преди 1 година
До Анонимен 67 "Тоя го сърби дупката. И кво ще стреля насред червения площад? А имали смелост? А кинжалите нали ги видя". Пич ВСУ гръмнаха Керченски мост и кво станна - едно нищо. Путин им се разсърди и руснаците панически избягаха от Херсон, Лиман, Изюм и Суми. Сега ако гръмнат нещо на парада най много късака пак да се разсърди и руснаците да избягат и от Херсонска област, Мариупол и Зопорожие
58
2
 
16
 
! Отговори
Дрогата не прощава преди 1 година
"При нас са пълните планове - включително мерките за сигурност, маршрутите и местата за сядане на охраната на основните военнопрестъпници на Руската федерация, посочи той." -------------- Щото тези планове са отпреди 1 месец и ще останат непроменени, така ли? И руското контраразузнаване спи, и ПВО спи, ето защо обикновените руснаци трябва да се страхуват и да се изпокрият в миша дупка. Това препоръчва Юсов, но не дава съвет на украинците къде да се крият след евентуален удар по Червения площад.
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"До 61 Освен свободата разбрали, къде ядохте бой клоун ?"**********Какво значи "ядохте бой". България не е воювала от над 70 години. Нещо си се объркАл.Ся, украинците, според теб дали доброволно са дошли да воюват с руската армия през 1877-78, или руският цар ги е натирил. Нещо взе да омешваш пропагандата. А аз не съм клоун, има много по-голям талант под световните прожектори, не мога да се меря с Него.
56
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 67 че що да не стрелят? Вие как стреляте всеки ден по техни градове ? Вие богопомазани ли сте какви сте ? Като гледаме сте обукновенни шшибецци
55
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя го сърби дупката. И кво ще стреля насред червения площад? А имали смелост? А кинжалите нали ги видя. Даже Краварите ги е страх от тях. Няма нищо което може да ги прихване или спре. Онзи ден с тия Кинжали руснаците пробиха бункер пълен с 300 криещи се нациста. Пратиха ги при св. Петър.
54
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че забравих, за 14 дена ли руската армия щеше да превземе Берлин...за 14 дена или за 14 години става въпрос, и за Берлин или за Бахмут?
53
4
 
10
 
! Отговори
А дано се пробват преди 1 година
Че да свърши тая война.
52
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 61 Освен свободата разбрали, къде ядохте бой клоун ? Обясних ли го добре ?:)) А лятото ядохте и в Харков и Херсон. Скоро ще ядете още спокойно. Вие просто неможе да се биете никога не сте могли. Все някой ви е помагал или сте ползвали монголци, чеченци, Украйнцин и тн.
51
7
 
14
 
! Отговори
Типичните преди 1 година
Украински сънища. Впрочем какво става с контраофанзивата? Днес нямаше нищо да се посмеем, пълна скука.
50
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"Те се борят за свобода , а вие се оставяйте ако можете :)))"-------------------------------Я пак, за свобода? Че кой им е отнемал свободата?!? Може би свободата на словото, виж там си прав, Зеленский я ликвидира.
49
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А то щото пък някой ще отиде да се радва как в Украйна убили брат му или братовчед му заради джуджето с наполеонов комплекс!
48
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 56 С удоволствие ще ти разкажа нежен. Явно си ллаппал някъде по него време. русия започна войната с блицкриг от направление север към столицата Киев. Като всички казаха ,че Киев ще падне за дни. Стигнаха на 15км от Киев ... и там почнаха да ядат бой, здрав Украйнски бой . Бяха разбити както във въздуха, така и на земята. 2/3 от механизирана техника беше унищожена. Днес май няма руския войскии войни около Киев? Или в твоя измислен свят има :))) Не знам.
47
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А те щото пък масово ще хукнат! Като че са от Възраждане!
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрация по токчета
45
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 47 Ти никъде неможе да ме вземеш защото си видимо глупповат човек. А като си глупповат си беден и нямаш нищо:))) Ако беше чел история щеше да знаеш, че Турците са викали на Левски - Терорист и подобни. Но на никой в България не му е пукало, какво казват. Че те така... на никой в Украйна не му пука руснациии като теб. Те се борят за свобода , а вие се оставяйте ако можете :)))
44
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ботоксчето ще приветства ли? А той милиардер Германия или СССР е победил? Май е победил СССР!
43
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е война,не е уместно да се използва понятието- тероризъм.На война, като на война..правила няма.