За да избегнат мобилизацията: Младежи сменят пола си в Русия

Готвят се законодателни промени
26 апр 2023 20:07, Нели Христова
358
За да избегнат мобилизацията: Младежи сменят пола си в Русия
Снимка: БГНЕС

Министерството на правосъдието на Русия съобщи, че ще забрани възможността за смяна на пола в личните карти и други официални документи на своите граждани, за да съхрани традиционните семейни ценности.

От ресорното ведомство припомниха, че в момента смяната на пола е възможна в резултат от законодателни промени от 1997 г., въпреки че желаещият да го направи не е задължен да минава през хирургична интервенция за физическа смяна на своя пол.

Между 2018 и 2022 г. повече от 2700 руски граждани са променили пола в личните си документи. В момента руското законодателство не ограничава тези със сменен пол да встъпват в брак или да осиновяват деца.

По този начин се повдигат някои въпроси, като например на каква възраст човек, който е сменил пола си, може да се пенсионира, или ако е извършил престъпление и бъде осъден, в какъв затвор трябва да бъде изпратен, коментира руският министър на правосъдието Константин Чуйченко, цитиран от агенция ТАСС.

От своя страна председателят на комисията по семейни въпроси в Държавната дума Нина Останина отбеляза, че от началото на руската инвазия в Украйна много младежи в страната са подали заявления за смяна на пола, за да не бъдат мобилизирани на фронта.

За жалост динамиката за смяната на пола е негативна. Нашите младежи, които не са подготвени за истинския живот, не само бягат в чужбина, откакто започна специалната военна операция, но също така сменят и пола си, за да не отидат на фронта. Ето, това е младежта, която възпитахме – това са ценностите, които ни вмени Западът, коментира възмутено Останина.

Преди няколко месеца Русия одобри закон, който забранява пропагандирането на "нетрадиционна сексуална ориентация" в медиите, интернет, литературата и киното, а глобите за нарушителите могат да стигнат до 10 млн. рубли (около 160 хил. евро), припомня агенция EFE.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
8
 
7
 
! Отговори
Хирург преди 1 година
С тази война и инфлация най-много да го докарат до половин смяна на пола - половин член , половина ва.ги.на , половин млечни жлези , половин мозък.......
148
8
 
15
 
! Отговори
Дацзибао преди 1 година
Всички руски младежи да си закупят обувки с токчета и сутиени ! Новата повеля на Комунистическата партия на Русия.
147
7
 
13
 
! Отговори
Писател преди 1 година
Хе,хе ! От днес руските приказки за Иля Муромец ще започват така : " Илья Муромец , намести сутиена си и грациозно повдигайки края на късата си поличка , протегна мека китка към дошлия принц. На устните на Илья Муромец грееше ослепителна усмивка очертана от ароматно червило " Красная Москва" . ........ Каква романтика струи от приказката!
146
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакайте, какво стана!? В Русия имало ЛБГТ?? Нали там само свещенно православие с по 10 деца и брак до живот беше разрешен?!?
145
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гейове е множественото число на гей нал'тъй. Сега това звучи малко грубо. Предлагам гей-ши. По благозвучно.
144
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заглавието подвежда но още в началото на статията се казва че става въпрос за смяна на пол по документи тоест по лична карта. Това е бял кахър.
143
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало сайтчето,за да се харесате на работодателите ви от посолството на Козяк дето ви плащат,започнахте вече да публикувате откровенни идиотии,лъжи и станахте най жълтата,да не кажа кафява медия която умирисва медийното пространство на фекалии
142
7
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Горките русофили вече не изнемогват.Всеки изминал ден лъскат истините за първобитна блатная. Остана им само квиченето че това е пропаганда и да пействат разни жалки негативни извадки как инфлацията в Европа вилняала. Жалка картинка.
141
16
 
9
 
! Отговори
Емигрант преди 1 година
В Русия гейове няма ,за разлика от украинските гейове със скъпите автомобили които се изнизаха още при първите изстрели
140
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отпадъците какво толкова са го захапали това Възраждане? Нещо ви бърка в здравето а? Уж незначителни но не ви излиза от устата жалкарчета.
139
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропагандата ви удря дъното.На запад ги търсете, на ръководни длъжности при това.Като почнете с Давос и стигнете до Макрон и Трюдо.
138
3
 
24
 
! Отговори
Гейовете русофили преди 1 година
нямат копейки да си сменят пола. Голяма мъка...
137
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, скоро и в Бг ще е така-симпатизантите на "иЗсраждане" ще стават женички за да не ги мобилизира любимият им пАмперс!! Както беше с ваксините, уж всички копейки са антиваксъри-пък се оказаха ваксинирани..... жалки клоуни!!!
136
18
 
2
 
! Отговори
Вервайте си, преди 1 година
Че Русия няма да ви смачка,ако НАТО ПОЗАСИЛЯТ ВОЙНАТА!
135
10
 
1
 
! Отговори
Пропаганда преди 1 година
Там няма такъв закон!
134
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха сега де. Копейките ни разказват как навсякъде било пълно със дженндъри и само във велика Русия нямало такива а то гледай какво става. 9 май ще стане руски дженндър празник на руски богатири и витязи сменили пола си от мъже на жени.
133
2
 
21
 
! Отговори
Цирк дьо Кремл преди 1 година
Русофилските ботове работят без почивка и реват във всички социални мрежи, значи специалната операция върви по план.
132
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Украйна е загубила 300 000 военнослужещи от нашата прокси война". Казва го в прав текст по Fox News кандидатът за президент на САЩ Едуард Кенеди-младши, племенник на убития президент Джон Кенеди, член на Демократическата партия, професор по право.
131
2
 
9
 
! Отговори
Дааа преди 1 година
Украинският външен министър Дмитро Кулеба обвини НАТО в липса на политическа воля за бързо приемане на страната му в алианса, предаде ДПА."Всичко е възможно, когато има политическа воля", каза снощи министърът в интервю пред телевизия Си Ен Ен. Първият дипломат на Украйна даде за пример неотдавнашното приемане в НАТО на Финландия, което, по думите му, доскоро е било нещо немислимо.
130
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаххаха 300 млн Русия ще разчита на 2700 Педеру!@нгели (а от тях вероятно повечето преди това дори са били жени) за Армията си. Не, драги ми $оро$оиди просто Русия не играе по ЛГБТ-Гей_свирката на пропаднала-деградирала-ислямизираща се ЕВропа - *** на дедоБайдън!