За да избегнат мобилизацията: Младежи сменят пола си в Русия

Готвят се законодателни промени
26 апр 2023 20:07, Нели Христова
358
За да избегнат мобилизацията: Младежи сменят пола си в Русия
Снимка: БГНЕС

Министерството на правосъдието на Русия съобщи, че ще забрани възможността за смяна на пола в личните карти и други официални документи на своите граждани, за да съхрани традиционните семейни ценности.

От ресорното ведомство припомниха, че в момента смяната на пола е възможна в резултат от законодателни промени от 1997 г., въпреки че желаещият да го направи не е задължен да минава през хирургична интервенция за физическа смяна на своя пол.

Между 2018 и 2022 г. повече от 2700 руски граждани са променили пола в личните си документи. В момента руското законодателство не ограничава тези със сменен пол да встъпват в брак или да осиновяват деца.

По този начин се повдигат някои въпроси, като например на каква възраст човек, който е сменил пола си, може да се пенсионира, или ако е извършил престъпление и бъде осъден, в какъв затвор трябва да бъде изпратен, коментира руският министър на правосъдието Константин Чуйченко, цитиран от агенция ТАСС.

От своя страна председателят на комисията по семейни въпроси в Държавната дума Нина Останина отбеляза, че от началото на руската инвазия в Украйна много младежи в страната са подали заявления за смяна на пола, за да не бъдат мобилизирани на фронта.

За жалост динамиката за смяната на пола е негативна. Нашите младежи, които не са подготвени за истинския живот, не само бягат в чужбина, откакто започна специалната военна операция, но също така сменят и пола си, за да не отидат на фронта. Ето, това е младежта, която възпитахме – това са ценностите, които ни вмени Западът, коментира възмутено Останина.

Преди няколко месеца Русия одобри закон, който забранява пропагандирането на "нетрадиционна сексуална ориентация" в медиите, интернет, литературата и киното, а глобите за нарушителите могат да стигнат до 10 млн. рубли (около 160 хил. евро), припомня агенция EFE.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да сме братя по оръжие с народите на САЩ, Франция, Китай и Русия, защото скапаните държави ни тормозят, а не народите на тези страни, ние сме потърпевшите.
8
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе май джендърите в Русия са повече от по другите страни
7
4
 
6
 
! Отговори
ЧУДЕСНА ЖЕНА-ЧОВЕК преди 1 година
За жалост динамиката за смяната на пола е негативна. Нашите младежи, които не са подготвени за истинския живот, не само бягат в чужбина, откакто започна специалната военна операция, но също така сменят и пола си, за да не отидат на фронта. Ето, това е младежта, която възпитахме това са ценностите, които ни вмени Западът, коментира възмутено Останина....... За тази човечка няма да кажа нищо . Не ми се приказва направо . И у нас има такива . . .
6
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русоджендърите нещо не се обаждат
5
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
голяма глупост - колко ли са мислили докато я измислят и това какво общо има с българските проблеми
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г о м ики. Галубьие. Руские.
3
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се казва гинеколог а путинофил!
2
11
 
9
 
! Отговори
Така е преди 1 година
Жена ще я надупчат на едно, две места, а Украйна ги дупчат като цедки!
1
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да угоди на американците, цялата българска нация смени пола си