Москва: Българин е участвал в готвено нападение в Крим

Прекъснали канал за експлозиви и компоненти за взривни устройства от България
Обновена: 3 май 2023 11:25 | 3 май 2023 11:25, Елка Василева
259
Москва: Българин е участвал в готвено нападение в Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е предотвратила подготвян от украинското военно разузнаване опит за ликвидиране на лидери на окупирания от Русия украински полуостров Крим, съобщи ТАСС.

Организатор на планираните терористични атаки е заместник-ръководителят на украинската президентска канцелария Роман Машовец, съобщи Центърът за връзки с обществеността на ФСС, който заяви също, че сред седемте задържани има и гражданин на България и Украйна, занимавал се с транспортиране на взривни вещества и компоненти за взривни устройства.

Освен това е прекъснат и канал за доставка на британски взривни вещества и компоненти за взривни устройства от България през Турция и Грузия за Русия. Според ФСС те са били прикривани като доставка на електрически печки.

"Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е пресякла дейността на агентурна мрежа на Главното управление на отбранителното разузнаване на украинското министерство на отбраната, която е планирала серия от привличащи общественото внимание диверсионни и терористични актове на територията на" окупирания Крим, според ФСС. Според руската служба за сигурност мишена на атаките са щели да станат ръководителят на Република Крим Сергей Аксьонов, председателят на кримския парламент Владимир Константинов и кметът на Ялта Янина Павленко.

Освен това цел на подготвяните терористични нападения са били обекти от транспортната инфраструктура на полуострова.

"Установено е, че прекият организатор на терористичните атаки и координатор на подготовката на убийства на високопоставени длъжностни лица е Роман Машовец, офицер от активния резерв на военното разузнаване на Украйна, който от 2020 г. заема длъжността заместник-началник на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски", според ФСС. Освен това Машовец е "близък сътрудник на началника на главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната Кирил Буданов", според същия източник.

В района на операцията са задържани членове на дълбоко законспирирана разузнавателна група на Министерството на отбраната на Украйна - шестима руски и украински граждани, както и гражданин на България и Украйна, занимавал се с транспортиране на взривни вещества и компоненти за взривни устройства. Прекъснат е и канал за доставка на британски взривни вещества и компоненти за взривни устройства от България през Турция и Грузия за Русия, прикрит като доставка на електрически печки, посочва източникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най после и ние да се включим във войната.Да се отсрамим, дето му викат.Категорично не е човек на Борисоф Туя подарява кученца.И Копейкин не е .Тоя става за подметка.
195
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Обяснение - това не коя планета, наивнико? Защото на тази, България реално е не част от ЕС, а заробена, изсмуквана от ресурсите си страна, която дори и в Шенген не я пускат. "Част от ЕС" - хахаха... заблуда за наивници
194
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Реално е така - "Където укрепва скритата и явна цензура - там е губещата страна" - това е много вярно. Във всеки конфликт гледайте кой манипулира или лъже повече (цензурата също е манипулация) - той е винаги неправият, а обикновено и губещият
193
4
 
5
 
! Отговори
Реално е така преди 11 месеца
До ОбяснениеСАЩ са истинският враг на България и ЕС. Великобритания също. ЕС е просто васал, а България се превръща в нищо. Съветският съюз се разпадна заради нелепата си комунистическа идеология. В момента нелепа идеология във всяко едно отношение се налага от САЩ в ЕС и се нарича евроатлантически "ценности". Където укрепва скритата и явна цензура - там е губещата страна. Познайте кой ще загуби скоро
192
9
 
6
 
! Отговори
Продължение на етюда преди 11 месеца
Сега на този българо-украински ***, продал се за пари на Зелибоба, като му лепнатедна хубава 20-годишна присъда и го пратят в Сибир да се "гушка" с белите мечки, явное че ще остане много доволен от живота . . .
191
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Въх...замесени сме навсякъде!! Русите нарочно го правят! Доказателства, естествено само те имат...пишат ги в Кремъл както обикновено
190
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 1, тая пък боллна чеббурашка, да не четеш някоя история на Гаварит Масква? Съвсем други са причините Коба да избие 7 мил. християни. Дори самите рушляшки историци са признали геноцида, само бг копейките се плюнчат от амбразурата.
189
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Оставете глупостите, ами я кажете - днес взеха ли го? А колко пъти? :-)
188
9
 
12
 
! Отговори
Антикомунист преди 11 месеца
Фашизмът и комунизмът са братя близнаци. Най-пресният фашизъм идва от Кремъл.
187
9
 
11
 
! Отговори
Обяснение преди 11 месеца
Русия е враг на България, защото Русия е враг на ЕС, а България е част от ЕС.
186
12
 
9
 
! Отговори
Антифашиста преди 11 месеца
Да спрем фашизма в България. Не ни трябват американски бази
185
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Българин уж беше и по папата, българи бяха уж и в Либия....навсякъде българи...даже трупа на Чарли Чаплин българин откраднал.
184
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В ЛНР беше открита база, където украински военни и чуждестранни инструктори, като част от военно-патриотична игра, обучавали деца от 12-годишна възраст на основите на саботажа. И тук няма нищо изненадващо - нацизмът трябва да се култивира от детството, тогава няма да има морални и етични дилеми и съмнения относно целите и мисиите.
183
1
 
8
 
! Отговори
2 преди 11 месеца
Така нареченият римски папа няма нищо общо с християнството той е подставено лице на ЦРУ и е прикрит сатанист. ето това са демократичните ценности, които така настървено защитават извратеняците у нас в парламента, в президентството и в правителството
182
5
 
7
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
фашизмът е видимото проявление на нещо по-страшно нарича се сатанизъм! неслучайно в третия райх всички фашисти на ръководни (СС) постове са били сатанисти отричащи всичко човешко (и божествено) и прекланящи се пред мрака. и в наше време за да бъде приет някой в украински фашистки батальон, условието е той първо да подпише декларация, че се отрича от християнството после следва участието му в сатанински ритуали, убийствa и т.н. неслучайно американската църква на дявола наричаща се храмът на сатаната изрази пълната си подкрепа на укрофашистите.
181
0
 
4
 
! Отговори
2 преди 11 месеца
Според някои изследвания почти 4000 плавателни съда возят храна от Ирландия към пристанищата на Бристол, Глазгоу, Ливърпул и Лондон през 1847 г., докато 400 000 мъже, жени и деца умират от глад и свързаните с него болести. Сред изнасяните стоки са грах, боб, лук, зайци, сьомга, миди, херинга, сланина, мед, езици, кожи, дрехи, обувки, ***, лепило и семена.
180
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
Голодоморът в СССР е причинен от санкциите на Запада които са наложили разплащане само в злато от страна на СССР!!!Но много преди това Англичаните са го Патентовали !?!?!?Големият глад (на ирландски: an Gorta Mór) е период на масов глад и болести в Ирландия между 1845 и 1849 г. довели до емиграция от страната.Записите сочат, че ирландски земи изнасят храна дори по време на най-тежките години на глада. През целия период на глада Ирландия изнася огромни количество храна.
179
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украинците сами си взривяват жилищните сгради и след това обвиняват руснаците за това.
178
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Че то половината Украйна е Българска територия заграбена от русите. Ама те от де да знаят . От 100г четат измислена история написана от червената хунта. Всеки ден стрелят ракети срещу безарабски Българи!
177
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На тоя укронацист, кой му издаде български паспорт??? Нашите спецслужби да се учат от ФСБ. Така се прави. А нашите винаги след престъпниците вървят. Надявайте се да хванат и онзиденшните извършители.