Русия за дроновете: САЩ избират целите, Украйна изпълнява

Вашингтон избира целите, а Украйна изпълнява, каза Песков
Обновена: 4 май 2023 15:18 | 4 май 2023 15:17, Стела Стоянова
170
Русия за дроновете: САЩ избират целите, Украйна изпълнява
Снимка БГНЕС

Русия обвини Съединените щати, че стоят зад предполагаемата атака с дронове срещу Кремъл, целяща да убие президента Владимир Путин, съобщи "Ройтерс".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изказа това твърдение на брифинг пред репортери. По думите му Вашингтон трябва да е наясно, че Русия знае, че той избира целите, а Украйна просто изпълнява плановете на САЩ. Песков не предостави доказателства в подкрепа на твърдението си.

Украйна още вчера отрече да е замесена в инцидента. Видеозаписите от сряда сутринта показаха два летящи обекта, приближаващи към Кремъл. Единият от тях експлодира.

Още по темата

"Опитите да се отрече това както в Киев, така и във Вашингтон, са абсолютно нелепи. Ние много добре знаем, че решенията за подобни действия, за такива терористични атаки се вземат не в Киев, а във Вашингтон", каза Песков.
Кремъл заяви, че си запазва правото да отмъсти, но не каза под каква форма може да стане това.

Междувременно руското външно министерство заяви, че предполагаемата украинска атака с дронове срещу Кремъл в Москва "не трябва да остане без отговор" и тя показва, че Киев няма желание да сложи край на войната на масата за преговори.

Той каза още, че Русия си запазва правото на ответен удар, но не посочи под каква форма може да се случи това.  Русия има няколко възможности и, когато и да се случи, отговорът ще бъде внимателно преценен и премерен, заяви Песков. Той каза, че в момента се провежда спешно разследване, но не уточни кога се очаква да бъдат оповестени резултати от него.

Песков каза още, че Кремъл е наясно с мислите на папа Франциск за уреждането на конфликта в Украйна, но Москва не е запозната с конкретни идеи, съобщи ТАСС.

"Знаем, че понтификът мисли как да се сложи край на този конфликт, но не ни е известно Светият престол да е предложил някакви подробни планове в този контекст", заяви той в отговор на журналистически въпрос.

В края на миналия месец папа Франциск каза, че Римокатолическата църква изпълнява "мирна мисия" за разрешаване на конфликта в Украйна. Тази мисия "все още не е публична", заяви той и уточни, че ще може да се даде подробна информация за нея едва по-късно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: САЩРусиядронове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
1
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Дубриютру, другарю Песъчинков ....... Сега ли се сетихте ? Не ви отне много време . Цяла година . А "идеята" че ви мачкат за да се доберат до природните ви ресурси сигурно ще ви хрумне след още 2-3 години ... Или прекалено съм оптимистичен ?
134
0
 
0
 
! Отговори
Име преди 1 година
До СавовТи явно не знаеш какво е фашист и какво са правили. Ако имаше дори мъничка идея, щеше да наричаш фашисти тези дето правят фашистки неща.
133
1
 
2
 
! Отговори
Савов преди 1 година
Тоя пак ги дрънка едни,чак да му завидиш - каква богата фантазия ,а?! А на вас кой ви каз ва къде да насочвате вашите дронове,бре ?! Или на съвременните фашисти всичко им е позволено,а другите ВИНАГИ трябва да се съобразяват с вас ?! Кога най-сетне ще разбере те,че хората не ви обичат ?! Агресори сте,разрушители и убийци,а такива " приятели " не са нужни никому !!!
132
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ избират целите, Украйна изпълнява, Русия го поема целия.
131
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сиромах щом завиждаш, значи си за там... ае изчечзни от цивилизования свят и марш в коччината!Русия трябва да бъде разрушена!
130
4
 
7
 
! Отговори
сиромах преди 1 година
Завиждам на самообладанието на Президента Путин!Ако беше *** и човек,който забравя къде се намира и накъде да тръгне,досега да беше приключил с питбула оттатък океана и европейските му пудели!Имам чувството,че това търпение е на изчерпване и идва час 0,за някого!Жалкото е,че Запада уйдиса на акъла на един клоун,позволи растеж на нацистки и фашизирани елементи/само не казвайте,че Русия ги е татуирала/в Украйна и се възползува кроейки планове за разделяне на Русия!
129
1
 
2
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До така да е И какво да направят според теб? Да нападнат Белия дом ли? Не че не могат, ама..... Като реагират са агресори, като не реагират, защо така?
128
3
 
2
 
! Отговори
Факт преди 1 година
А Русия слага наводчици на покривите.
127
0
 
5
 
! Отговори
така да е преди 1 година
и ? САЩ ви напада а вие седите и давате интервюта ?
126
6
 
9
 
! Отговори
Светът за Русия преди 1 година
На Путин му щъква нещо у тиквата и сички са юрват да изпълняват.Който не иска нещо му се случва
125
5
 
5
 
! Отговори
джо преди 1 година
Наивните и глупави Руснаци още не разбраха ,че само когато Англосаксонската престъпна *** получи по мордата си -- такава ще спре иначе ще продължава . Само С. Корейският лидер им знае стила,начина на разговаряне с тях . Повече от 30 години Американците назначават всички висши постове в Украйна идват от другият край на света и я управляват както си искат докато полвината са рускоязъчни не могат да защитят техните права . В 2014 година когато започват протестите подготвени от Сорос А.Меркел е помолила Путин да кажена Янукович да не използва сила срещу "''мирните протестанти сила "'' и
124
10
 
9
 
! Отговори
Нигерия със сняг! преди 1 година
Руските ватенки са срам за човешкия род. Най-голямата страна в света, пълна с богатства, а тези пияници ходят гладни, *** и необразовани. Нигерия със сняг!
123
12
 
5
 
! Отговори
загрижен преди 1 година
Русия, много притеснена, че губи войната иска да обясни срамната загуба, с ИЗМИСЛЕН факт, че воюва с голяма държава..., но истината е че на тази голяма територия е втората армия в Украйна ;-)Нищо ще се свият в ъгъла, 50-60г изолация с Еритрея и Северна Корея и всичко ще е наред! Ще почерпят от сборника, как да живеем под санкции на Ким
122
7
 
3
 
! Отговори
Киро-Роки преди 1 година
До Бай Лазар 131Абе момче, що рупат жабетата, ако БРИКС са толкова мощни и не избухнат като икономика? Мога да ти кажа -защото не си икономика, ако доставяш суровини!!!! Не можеш да си произведеш дори един багер, с който да изкопаеш дупка за външната тоалетна, а си го поръчваш от същите тези!!!
121
1
 
1
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
точно така
120
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаа, мишият мустак на товарищ Песков е една от избраните цели от САЩ. Очаквам всеки момент да бъде жестоко опърлен от украинците.
119
5
 
4
 
! Отговори
Заключение преди 1 година
До Бай Лазар ; Западните фирми се изтегля от китай, и китай демографски се свива. Имт много проблеми , и ако активират брикс китахската икономика ще трабва да издържи останалите дъргави защото китайския юан ще най верояно водеща валута, което китайците няма да успеят сами. Китайската swiff система неработи правилно, а и най големия проблем че всичките страни са готови един в друг да си забият нож в гърба. Защо китай не даде оръжия на русия ? помисли малко
118
1
 
2
 
! Отговори
Aтанософ преди 1 година
Ни един смислен коментар, едните платени чак миришат.. другите се опитват нещо да кажат. Момчета и момичета и многоразчекнати.. търсете си попрището на друго място. Един от вождовете ви каза преди време, че се търсят овчари например..
117
7
 
15
 
! Отговори
Бай Лазар преди 1 година
Американците нещо много започнаха да се месет. Нещо започват да скачат срещу Китай, но там ще хапнат дръвчето. Путин е доста умерен и не търси конфликт. БРИКС ще унищожи американската икономика и всички го знаят това.
116
11
 
8
 
! Отговори
жалко рашистче преди 1 година
Toя винаги гледа като наакан.... Също като господаря си.