Британското разузнаване: Парадът на 9 май показа слабостите на руската армия

Единствените танкове били от Втората световна война
10 май 2023 15:00, Стела Стоянова
286
Британското разузнаване: Парадът на 9 май показа слабостите на руската армия
Снимка БГНЕС

Денят на победата в Москва, с който се отбелязва поражението на нацистка Германия във Втората световна война, е показал слабостите на руската армия, предаде ДПА, позовавайки се на британски разузнавателни експерти.

Петнадесетмесечната руска инвазия в Украйна постави предизвикателства пред руснаците по отношение на военната техника и стратегическите комуникации, се казва във всекидневната сводка на разузнаването, разпространявана от министерството на отбраната.

В доклада пише, че участие в парада са взели над 8000 души, като по-голямата част от тях са били от спомагателните войски, паравоенните сили и кадети от военните учебни заведения. Британското разузнаване отбелязва, че единствените танкове, участвали в парада, са били Т-34 от Втората световна война.

"Въпреки тежките загуби в Украйна, Русия можеше да заложи на повече бронирани машини", се казва в британския доклад.

Руските власти вероятно са искали да избегнат обвинения в страната, че са дали приоритет на парадите пред военните операции, казват анализатори.

В украински медии публикациите за доклада излязоха със заглавия от типа „Британското разузнаване се присмя на парада в Кремъл“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какава слабост? Като видях Т34 и настръхнах целия. Всеки момент единственият руски танк ще се появи в Украйна и ще започне масово предаване в плен на украинците и бягство от фронта. Победата на Русия вече е сигурна.
153
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 159 Кой фермери дето ги бият украинците и насила ги мобилизират тия ли що не си в Украйна,а драпаш тук като мишка в леген с глупостите си.С един милион армия и мобилизирани украинците се наврели в градовете и сега от немай и къде ще правят офанзива щото господарите ще спрат кинтите.
152
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропагандата на т.нар. колективен запад е меко казано за хора с дини и пъпеши, вместо глави. Кога футбола успя да унищожи мисловната дейност на толкова хора? Лол
151
4
 
12
 
! Отговори
Запада запАда. преди 1 година
Как може един ПАРАД да покаже СЛАБОСТ? :D Тоест, според олiгобританците трябва да си изсипеш всичкото ново оръжие там и да покажеш мускули, все едно ще загряваш за боксов мач, за да си много силен, така ли? Майко мила, на какво ниво разсъждават голяма част от хората в наши дни :D
150
7
 
17
 
! Отговори
Само да попитам преди 1 година
А Г.ей парада в Лондон, какво показва, Според Британското разузнаване ?
149
6
 
11
 
! Отговори
Дидо преди 1 година
Саксонците не харесали парада защото гледали пародията КОРОНАЦИЯ.
148
9
 
10
 
! Отговори
До 151 преди 1 година
Ба! то най-големия снабдител на на Украйна с танкове е рашистан бря! ти не гледаш ли в нетя! отвори кой да е сайт да видиш как Украински фермери дърпат с трактори! Т90ТМ Т80 Т72 и прочие все рашистански танкове! инак запада още не е пращал танкове на Украйна! ама види се путинофилията тука орева света само зарад 14 танка леопард 2! Но пък има защо след като 16 HIMARS комплекса накараха рашистан да клекне! Та така! :)))))))
147
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко е замръзнала тук русофилията! Ние като най потърпевши от руската окупация, имаме най много руски паметници в Европа, че и в света! Фактче!
146
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям смях са пиянките. Сигурен съм, че тунизииската армия да беше нападнала от 3 страни урките, щеше да се справи по-добре от тях
145
5
 
9
 
! Отговори
Колко умно ! преди 1 година
Британското разузнаване вместо да праща агент 007 на Източния фронт да шпионира, просто е наредило на Джеймс Бонд да си превключи телевизора на Первий канал и да брои колко танка ще минат през Червеният Площад ! А то премина само един Т 34 от Втората световна война...Значи че според Британското разузнаване в Русия е останал само този танк. Направо гениално умозаключение !
144
2
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахааааа, да имаше "ветерани" на площада - 1950г. набор :)))))))))))))))))))))))))))))))))
143
3
 
9
 
! Отговори
До Нурс преди 1 година
То целия свят им се смее! :)))))))))))))))))))))))))))) само продажната путинофилия тука се прай, че им вярва! :))))))))))))))) ама даже и те вече не вярват! :))))))))))))))))))
142
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Темечката я претрепая та се окопа дълбоко по окопите, тоя ми разправя за събуждане! Така де, няма само путин!
141
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах "парада" в Татарстан... Няколко УАЗ-ки и няколко стари рейса... Нема пари...
140
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 149 И къде са танковете на Украйна,че все и трябват.Къде са ония 2000 дето и останаха от СССР и оня 400 дето и го пратиха.и защо и трябват по-модерни като руснаците нямат такива.Ти като си слабоумен,не означава,че и другите са такива.
139
9
 
10
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Руснаците се правят на заспала мечка,ама на никой не му стиска да я събуди.
138
9
 
9
 
! Отговори
:))))))))))))))) преди 1 година
еми как да покажат танкове кат то сичките Украйнската армия ги направи на скраб! То и самолети не видяхме! Нито на парада нито в Украйна! Хеля пък в Украйна видиш рашистански самолет той падне видиш рашистански самолет той падне:)))))))))) но пък за сметка на това корабите там те сами се преобърнаха в подводници! При това само благодарение на пушачите в рашистанскта армия! :))))))))))))) ко да ви кажа! рашистан - армия - ч.п за зеле! това са се псевдоними! :))))))))))))))
137
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кОГи ще има гУй - парад в Британия , щото друг няма ?
136
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Издирват нещо по впечетлително умно, съобразително и с липса на оффшорно-кокаинена зависимост. Намерят ли го Кокаински ще бъде приватизиран с едно превратче и изпратен за Папуасия да гъ таковът напълнен с ориз
135
9
 
14
 
! Отговори
паси предателят преди 1 година
Англичаните - Тая долна Англосаксанска скатина - високомерна, надмена , лицемерна, коварна, хитра, подла , долна -----колонизатори пирати които повече от 300 години грабеха природните богатства на континентите същите робовладелци убиха милиони роби като другата част с пота и живота си създадоха първоначалният им капитал. Същите бандите бяха един от най големите в историята на човечеството нар ко -търговци като Законно ( през Парламента е минал и утвърден имам предвид Хонк Конг) както и Военноморски флот като по голямата частот персонала бяха -Пирати наети на различни длъжности срещу възн