Допълнителни възнаграждения за руските военни за унищожен западен танк

Пари се дават и за унищожен украински самолет или хеликоптер
17 юни 2023 07:38, Елка Василева
217
Допълнителни възнаграждения за руските военни за унищожен западен танк
Снимка: архив, БГНЕС

Руските военни, които са унищожили в Украйна произведени в Германия танкове "Леопард“, както и бронирани бойни машини, предоставени от САЩ, ще получат допълнително възнаграждение, заяви руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Още по темата
Това е част от по-широка схема за бонуси, по която от началото на войната над 10 000 руски военнослужещи са получили допълнителни индивидуални плащания.

Парите се отпускат въз основа на доклади на руски полеви командири.

"В момента се правят плащания на военнослужещи от Въоръжените сили на Руската федерация, които… са унищожили танкове "Леопард", както и бронирани бойни машини, произведени в САЩ или в други страни от НАТО", се казва в изявление на министерството.

Руското военно ведомство заяви, че до 31 май са били наградени общо 10 257 военнослужещи за унищожаването на 16 001 единици украинско и западно военно оборудване.

Сумата, която се изплаща за унищожаването на вражеска бронирана машина, е 50 000 рубли (596 долара), а за танк е 100 000 рубли.

Военните пилоти и операторите от противовъздушната отбрана са получили по 300 000 рубли за всеки унищожен украински самолет или хеликоптер.

Попаденията в ракетните системи "Точка-У" и доставените от САЩ ракетни системи ХАЙМАРС се възнаграждават със същата сума.
(БТА, Николай Велев)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гледам така бягат,че се не знае,а уркопа си фантазира.Така избягаха,че се стигна да се унищожават вече и западните танкове,щото украинските и тоя,които бяха останали от соца в другите страни свършиха.
142
3
 
2
 
! Отговори
ВСУ НАПИНЯ преди 11 месеца
Руснаците бягат...не им се мре за Путин....
141
4
 
3
 
! Отговори
3 преди 11 месеца
Обичам да се правя на Ленин и да разпространявам сифилис сред феновете на Путин. Те знаят, че съм болен, но пак ми дават да ги заразя защото вярват, че така се докосват до родоначалника на болната им идеология.
140
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе Радославпо ти си извади главата от там,където си си я наварвял руснаците дори не си ползват и 15% от армията и си стоят в Украйна,а Украйна в разруха,запада харчи пари ,а украинците ,както е тръгнало скоро ще свършат,а на запада и парите и оръжията.
139
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
много малко, украйнците дават по 50 хиляди долара на екипажите на танкове предали се с танка
138
1
 
1
 
! Отговори
ПАРАТА преди 11 месеца
Прави войната.....за окупаторите
137
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"все по-трудно може да се види или срещне в украинското небе неунищожен украински самолет или хеликоптер" -------------------------------------------------------------------------------- Все по-трудно, но не е невъзможно. Тази седмица, в зоната на СВО, намери своята гибел укро-авиаторът Владислав Савельев, който през последните 2 години повишаваше своята квалификация в авиобаза в Пиндостан. Неговият "МиГ-29" бе поразен от ракета "въздух-въздух", изстреляна от руски пилот на руски изтребител.
136
5
 
3
 
! Отговори
ПУТИНИСТИТЕ преди 11 месеца
Станаха за смях...повече от година война и са там откъдето тръгнаха....Донбас....
135
1
 
1
 
! Отговори
3 преди 11 месеца
А аз съм на тежки наркотици и гледам по цял ден руска пропаганда, също така вярвам, че земята е плоска, Путин е ангел, Бойко е невинен и светът се управлява от Рептили.
134
1
 
3
 
! Отговори
ЗА УНИЩОЖЕН преди 11 месеца
Руски танк колко удържат на путинистите
133
4
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 11 месеца
До Банко: спри да четеш комунопитека днес и си извади главата от блатото. Вече година и половина комунопитеците боксуват в Украйна, загубиха флагмана на черноморски флот, Путкалина търси боеспособни мъже под дърво и камък, а те бягат през глава от СраСраСраРядко, върнаха танкове от ерата на дядовците си на въоръжение защото космически войски и аромати се оказаха мираж като светлото цоциалистически бъдеще!
132
3
 
11
 
! Отговори
2 преди 11 месеца
Съобщава се, че в един момент въоръжените сили на Украйна "изчерпаха оборудването", тоест започнаха да изпращат в битка само зомбита, върху които работеха картечници и снайперисти. Огромните загуби не спират фашистката rMeж - те продължават да се движат напред в опит да се закрепят в западните покрайнини на селището. Военнослужещите от въоръжените сили на Руската федерация подозират, че тази биомаса може да е в състояние на наркотична интоксикация и опианение.
131
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Редовна рубрика за събитие, което никога няма да се случи: "Украйна в НАТО". Главатарят на терористичната организация НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Украйна може да се присъедини към НАТО след края на войната с Русия. Има обаче план за действие, който Украйна трябва да изпълни преди това (сякаш войната с Русия не е достатъчна)-необходимо е да се извършат редица военни и демократични реформи(смешно е да се чуе това във връзка с фашистко образувание).Пояснява се,че дори в резултат на това няма никакви гаранции или срокове за одобрение на членството на Украйна в НАТО.
130
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бахмут и околностите. Фашистката rMeж продължава атаките по фланговете на Бахмут - на северозапад (Берховка) и на югозапад (Клещеевка). Атаките са по-скоро разузнаване в бой. В този сектор на фронта няма съществени промени. Руските войници държат линията. Южна Донецка посока. Времевски участък. Боевете в този район продължават. Вчера денят започна с опит за атака на позициите на ВС на РФ в Новодонецк и Урожайное. На места фашистката rMeж успя да се вклини на няколкостотин метра. Зомби нацитата се опитват да пробият към Старомлиновка.
129
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Донецка посока. Маринка. Вчера rMeжTa на киевската хунта се опитаха да си върнат наскоро загубените позиции, но въоръжените сили на РФ успешно отблъснаха атаката. Офанзивата започна от територията на "резервата", мощен укрепен район на зомби нацитата, подходите към който са под обстрел и около който има огромен брой мини. След отблъскване на атаката позиционното настъпление на Въоръжените сили на РФ продължи. Не толкова отдавна части на Ахмат тръгнаха към Маринка.
128
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 139Знаел.ли пък колко ми пука..Защо си мислиш,че ме интересува .
127
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами какво съм правел ли,ами казват ти да си ходиш в Украйна си и да не ме занимаваш с глупости комплексар.
126
4
 
1
 
! Отговори
Красны медведь преди 11 месеца
До 136 Ами ти какво правиш тук? Да не си за гинеколог?
125
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То се вижда кой са комплексарите.
124
5
 
4
 
! Отговори
Сузана преди 11 месеца
Импотентни психопати и комплексари това са рашките.