Допълнителни възнаграждения за руските военни за унищожен западен танк

Пари се дават и за унищожен украински самолет или хеликоптер
17 юни 2023 07:38, Елка Василева
217
Допълнителни възнаграждения за руските военни за унищожен западен танк
Снимка: архив, БГНЕС

Руските военни, които са унищожили в Украйна произведени в Германия танкове "Леопард“, както и бронирани бойни машини, предоставени от САЩ, ще получат допълнително възнаграждение, заяви руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Още по темата
Това е част от по-широка схема за бонуси, по която от началото на войната над 10 000 руски военнослужещи са получили допълнителни индивидуални плащания.

Парите се отпускат въз основа на доклади на руски полеви командири.

"В момента се правят плащания на военнослужещи от Въоръжените сили на Руската федерация, които… са унищожили танкове "Леопард", както и бронирани бойни машини, произведени в САЩ или в други страни от НАТО", се казва в изявление на министерството.

Руското военно ведомство заяви, че до 31 май са били наградени общо 10 257 военнослужещи за унищожаването на 16 001 единици украинско и западно военно оборудване.

Сумата, която се изплаща за унищожаването на вражеска бронирана машина, е 50 000 рубли (596 долара), а за танк е 100 000 рубли.

Военните пилоти и операторите от противовъздушната отбрана са получили по 300 000 рубли за всеки унищожен украински самолет или хеликоптер.

Попаденията в ракетните системи "Точка-У" и доставените от САЩ ракетни системи ХАЙМАРС се възнаграждават със същата сума.
(БТА, Николай Велев)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе някой като мрази руснаците и има проблем с Русия да отива в Украйна и да си го решава,а не да занимава всички с неговите си комплекси и простотии.
122
5
 
4
 
! Отговори
Красны медведь преди 11 месеца
А бе рашки падате бе.Мразя Ви защото сте нагли и безочливи.Какви освободители сте лицемерни човечета.
121
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен130 И като се събуди пижамата ти мокра.
120
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Някой трябва да е много облъчен и да не е наред с главата да си мисли,че американците ще пратят там хора да умират за Украйна.
119
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако украйнското контранаступление не успее или даже Русия обърне войната в своя полза тогава влиза САЩ с цялата си сила , няма да има договаряния , решено e . Не дай си боже рашките да помислят за ядрен удар тогава янките ще са безкомпромисни , всичко ще приключи за 30 минути.Отговор: А твоят жалък живот ще птодължи още няколко седмици.
118
5
 
4
 
! Отговори
да преди 11 месеца
украйненците бандити трябва да бъдат избити до крак, бавно, без спиране, и братушките го правят перфектно!
117
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
КОГАТО има война меду две страни значи имат вътрешен конфикт ! Тези който стават на една или на друга страна имат полза от това !Например - САЩ НАКАРА ЕС да си даде оржието а ще им продъде своето (ВПК работи или искарва пари )а оръжие е 200 пъти по ефективно да се продава от колкото селското стопанство - какво печили Бъл-я - мизерия и глад защото всичко става скъпо и ще продължава - или са просто роби поради липса на акъл
116
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе украинци и гейове не разбрахте ,ли че не става въпрос изобщо за русофилство,а това ,че набутвате тук чужда държава,.Каква е Украйна на България,че да се занимаваме.Видяхме ги ,какво представляват,да се оправят сами ,каквото са си забъркали,Не ни занимавайте с нея и нейните глупави истории.Да победиш Русия е невъзможно ядрена сила на а как да се победи,а в такъв тип война също няма да стане.
115
3
 
2
 
! Отговори
до 122 преди 11 месеца
а на кравара ли да вярваме бе и ди от ТИ АКО СИ НЕЩО НЯМА ДИ НА ФОРУМА !!! А СИ ЗАЩОТО ТИ ДАВАТ ХАМЕРСКА ПОМИЯ
114
4
 
9
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Укропитеците ще горят!
113
4
 
2
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 11 месеца
Имаше снимка на билборд на който пише,унищожи пантера и получи парче земя като подарък.Някой руски войници ще загладят косъма
112
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до кравара - знаеш ли какво Е скорос в мах ??? по долу и нарочно пишеи че НЕ си ходил в училище а пишеш тук на форума ! Явно нямаш приятели и да не говорим за роднини в българия
111
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 115 ЯВНО СИ БЕЗ СИВО В-ВО В ГЛАВАТА СИ ! знаеш какво скорос в мах ??? сляпа крава е ходила в училище а коментира тук на форума
110
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Така ще си фантазирате *** изветрели до тоталното поражение на вашата кo'чинa Русия...
109
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А с каква злоба пишът бъългаристан кравари- ЗНАЧИ ВСИЧКО ПРАВЕЛНО ПРАВЯТ РУСНАЦИТЕ !
108
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако украйнското контранаступление не успее или даже Русия обърне войната в своя полза тогава влиза САЩ с цялата си сила , няма да има договаряния , решено e . Не дай си боже рашките да помислят за ядрен удар тогава янките ще са безкомпромисни , всичко ще приключи за 30 минути.
107
5
 
3
 
! Отговори
ДО ДАЛАВЕР 106 преди 11 месеца
И ЗАТОВА НЕ СИ !!!А Ако мириши краварски роб
106
6
 
9
 
! Отговори
Иванов преди 11 месеца
Много малко плащат,копейкин и Цончо както и БСП и левицата плюс Радев Йотова това са им джобните само,митрофанова да не се стиска а да иска още пари ,за пропаганда
105
4
 
9
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 11 месеца
Пишещите тук явно вярват само на Коношенков.
104
15
 
15
 
! Отговори
Нацистки писък преди 11 месеца
разцепи тъмнината на нощта. Последен писък а после тишина. Като съчки в огъня те изгоряха, при кумира си Бандера отлетяха.