Пригожин потегли към Москва?

"Вагнер" почти със сигурност е окупирала ключови обекти в Ростов на Дон, пише в доклад Лондон
24 юни 2023 15:40, Йоана Цонева
323
Пригожин потегли към Москва?
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Обединеното кралство казва в доклад, че някои части на "Вагнер" "се придвижват на север през Воренежка област, като почти сигурно се стремят да стигнат до Москва", предаде "Би Би Си".

Воренеж се намира по средата между столицата Москва и Ростов на Дон, руският град, който групата наемници "Вагнер" твърди, че сега контролира. Министерството на отбраната на Обединеното кралство казва, че "Вагнер" "почти със сигурност" е окупирала ключови обекти в Ростов на Дон.

Докладът описва този бунт като „най-значимото предизвикателство към руската държава в последно време“. Той описва враждата като ескалираща в „откровена военна конфронтация“ и казва, че силите на Пригожин „преминават от окупирана Украйна в Русия на най-малко две места“.

Още по темата
Освен това се казва, че някои руски войски "вероятно са останали пасивни, заемайки негласно страната на Вагнер". „През следващите часове лоялността на руските сили за сигурност и особено на руската национална гвардия ще бъде от ключово значение за развитието на кризата.“

Това което ние виждаме, е забиване на нож в гърба на държавата и народа. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в изявление към руския народ. Изявлението последва действията от тази нощ и тази сутрин на Евгений Пригожин, ръководителя на руската частна военна компания "Вагнер" В обръщението си към нацията Путин също така призова за единство във всички руски сили и за преодоляване на различията. Той каза, че Русия ще се защити от вътрешното предателство и обеща сурови наказания за метежниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пупи се качи на самолета и офейка. Мишките първи напускат потъващия кораб, нали така. Чува се, че Медведя и още един куп от върхушката също са си плюли на петите.
139
3
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 11 месеца
Путинистите имат много сериозен проблем. Жителите на Ростов и Воронеж носят храна и вода на вагнеровците. Явно ги припознават като освободители.
138
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ватаните са пълен потрес, шок и ужас, мятат се като бесни, пишат, трият, стягат куфарите и вият на умряло. скоро и нашите родни мypзилкocтанци ги чакат... хм... интересни времена
137
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путин на бесилото , заедно с Шойгу , Песков и травестита Захарова
136
2
 
3
 
! Отговори
до анонимен преди 11 месеца
"""""До Рендету "Ами ако част от народа застане зад Пригожин" - ами ако не застане?""""" ----- Ха, дано!!!, но за съжаление в руското патриотично настроено общество има доста натрупано напрежение, хората се питат - къде е отговора след убийството на Дугина и Воения кореспондент, защо не се нанасят удари по Центъра на решенията в Киев, защо Зеленчука свободно посреща селебретита в Киев, защо продължава да се обстрелва Донецк, а сега и Белгородска област, въпросите са много, отговори - Йок!
135
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вагнеровците са много неумни, сори.
134
5
 
9
 
! Отговори
СЛАВА ВАГНЕР преди 11 месеца
Дано Вагнер освободят Русия от путинизма, кремълския режим и олигарсите!!! Напред Вагнер!!!
133
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путин е излятял нанякъде , също като Хитлер Най-вероятно бяга в Южноафриканската република Наскоро писах аче там дълбоко в пещера криел милиарди в долари и злато
132
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пригожин ще закара Путин в Хага..
131
6
 
11
 
! Отговори
Номер 54 преди 11 месеца
Къде са русофилите сега? Нека да кажат кой ще им виновен при това положение - руснаци се бият с руснаци..., пак ли "прогнилият" Запад ще се окаже зад това :D
130
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Щом Путин е напуснал Москва , значи това е краят му
129
6
 
16
 
! Отговори
Радев преди 11 месеца
Изпращам всички наши русофили да се бият за Путин. Казах! Да си купят вазелин преди да тръгнат.
128
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Айде , почнаха тука да трият постове срещу путин
127
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много добър дценстий е подвел тригожин да му разкажат игратапо-ефективно.
126
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Наемните армии винаги се бият за пари,който плати повече. А бе нашата армия не е ли наемна? Ако тоя от когото ще ни пази плати повече, какво става? Само питам.
125
0
 
3
 
! Отговори
Кърти мифки преди 11 месеца
Оня с кафето и цигарите дето жителите на Ростов носели на вагнеровците кърти мифки. Като че ли те си нямат цигари и кафе.
124
3
 
12
 
! Отговори
Путин преди 11 месеца
Намирам се в строго секретен бункер някъде в Сибир. Искам да заявя, че съм готов да се бия до последния руснак!!! Полковник патриарха Гундяев е с мен!
123
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И тук трябва да има метеж на путинистите
122
3
 
7
 
! Отговори
Споко преди 11 месеца
Споко, народът е с Пригожин, ако генералите не го подкрепят и не свалят Путин, народа в Ростов на Дон ще носи кафе и цигари на бойците от Вагнер да воюват с руската армия.
121
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега е момента НАТО да влезе в Украйна , после в Москва и да отреже този тумор путинския режим и целият нормален свят да си отдъхне най-после